spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Nelu Tãtaru: „Dacã respectãm regulile, într-o lunã jumãtate, ne putem întoarce la viata normalã”

- Advertisement -

SPERANTE… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a declarat joi cã precautiile trebuie sã rãmânã si dupã ridicarea stãrii de urgentã în România. Distantarea socialã, spãlatul mâinilor, tusea si strãnutul în plica cotului trebuie sã rãmâne reguli de bazã pentru a evita rãspândirea virusului.

Ministrul Sãnãtãtii a afirmat cã regulile care ne-au ajutat pânã acum sã mentinem sub control rãspândirea viruluilui trebuie sã rãmânã valabile si dupã data de 15 mai. „Trebuie sã întelegem un lucru: precautiile trebuie sã rãmânã. Dupã aceste douã luni rãmânem cu niste deprinderi – ne întoarcem de afarã si ne spãlãm pe mâini, ne spãlãm pe fatã, dãm cu un dezinfectant, ne izolãm când avem niste simptome respiratorii, chemãm medicul de familie, tusim în plica cotului, tusim în batistã, tusim într-un servetel, ne spãlãm dupã acest gest, pãstrãm o distantare socialã în locurile potential aglomerate, purtãm o mascã atunci când intrãm în spatiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Sunt reguli care rãmân si într-o primã fazã de relaxare”, a spus ministrul.

Dacã vom respecta regulile, vor urma si alte serii de relaxãri

El a arãtat cã în interiorul localitãtilor se va circula fãrã declaratie pe proprie rãspundere, dar distantarea socialã se va pãstra. „Dacã pânã acum mergeam cu o declaratie pe proprie rãspundere, vom merge fãrã aceastã declaratie. Vom merge pe tot parcursul zilei, vom merge spre magazine, magazine care au intrarea din stradã. Vom merge spre muzee. Vom merge în spatiile închise, dar pãstrãm distantarea socialã. Se va extinde aceastã relaxare si la sporturile individuale. Se vor deschide cabinetele stomatologice, cabinetele de îngrijire corporalã. Dar toate sunt progresive în contextul în care pãstrãm aceleasi precautii, tocmai pentru a evita o eventualã transmitere comunitarã a infectiei cu coronavirus”, a explicat Nelu Tãtaru. Ministrul a afirmat cã în cazul în care evaluarea fãcutã la douã sãptãmâni de la ridicarea stãrii de urgentã va arãta cã toate conditiile mentinute au fost respectate, atunci va mai fi si o altã „serie de relaxãri”. „Dacã evaluarea la douã sãptãmâni ne va arãta cã aceste conditii au fost mentinute, respectate, atunci putem ca în urmãtoarele douã sãptãmâni sã mai facem o serie de relaxãri, încercând ca într-o lunã, o lunã si jumãtate sau poate douã luni sã ajungem la o viatã relativ normalã”, a mai declarat Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.