|

Atenţionare pentru cei care primesc o moştenire. Vor fi informați de Fisc în această situaţie

Proiect important pe masa Guvernului cu privire la moştenirile din România. În cazul acceptului unei moşteniri, beneficiarii vor fi informaţi de Fiscu în legătură cu aceste obligaţii.Proiectul aflat pe masa Guvernului propune modificarea legii privind moştenirile, astfel încât moștenitorii să fie informați de către Fisc cu privire la datoriile față de buget pe care antecesorul celor care moștenesc le-a avut.

Astfel, moștenitorii vor fi informați de către Fisc cu privire la datoriile fiscale pe care persoana de la care moștenesc le-a avut. OUG-ul vizează modificarea codurile fiscale. Astfel, după ce va accepta succesiunea, moștenitorul va primi o notificare de la Fisc cu privire la datoriile față de acesta pe care le-a avut persoana decedată și care nu au fost plătite, fiind în sarcina celui care moștenește să suporte acele obligații fiscale.

OUG-ul se referă la modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

https://www.capital.ro/atentionare-pentru-cei-care-primesc-o-mostenire-vor-fi-informati-de-fisc-in-aceasta-situatie.html