spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
Vaslui
15-mai-2024

Prima editie a festivalului „Merisorul” s-a tinut la Vinetesti

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Sub „bagheta” profesorului Ion Botnaru, la Vinetesti, comuna Oltenesti, a avut loc primul festival ce încearcã sã-si aducã aportul la conservarea traditiilor si obiceiurilor locale, denumit generic „Merisorul”. Evenimentul s-a bucurat si de prezenta invitatilor. Au fost prezenti membrii fanfarei de la Bãlteni, dirijatã de cãtre Costel Buruianã, grupul folcloric de la Scoala Gimnazialã din Pãdureni, condus de învãtãtoarea Violeta Buciumas si ansamblul „Codrenii” din Târzii, coordonat de acelasi Ion Botnaru.

Dupã o lungã pauzã, la Vinetesti a avut loc, zilele trecute, un festival de folclor ce si-a propus, în primul rând, sã-si aducã aportul la conservarea si pãstrarea traditiilor locale. Organizatorul, profesorul Ion Botnaru, a numit acest festival „Merisorul”. Un nume care nu a fost ales întâmplãtor. „Am muncit mult, dar a meritat. E îmbucurãtor sã vezi bucuria pe fata lor atunci când evolueazã pe scenã, dar si mândria din ochii pãrintilor si bunicilor atunci când îsi privesc copiii sau nepotii evoluând pe scenã. Astãzi, când lumea este într-o continuã schimbare, când adevãratele valori ce oferã identitate românilor riscã sã disparã, noi am încercat sã ne aducem propria contributie la pãstrarea traditiilor locului”, a spus omul care s-a ocupat de întreaga organizare a festivalului, profesorul Ion Botnaru. Evenimentul a fost foarte bine primit de localnici, peste 200 de oameni, vitregiti de astfel de manifestãri prin dezinteresul autoritãtilor locale si, pe 19 aprilie dimineatã, locul de desfãsurare a fost plin de oameni din Vinetesti, dar si din Târzii si Oltenesti. Pentru gazde, mândria a fost si mai mare cu cât au fost reprezentati cu succes de cãtre ansamblul „Merisorul”, instruit de Ion Botnariu. În cadrul festivalului au mai evoluat si copii de la grãdinita din localitate, dar si elevii clasei a III-a. Spectacolul în sine a fost unul de zile mari si fiecare evolutie, pe scenã, a artistilor mari si mici a fost rãsplãtitã cu aplauze. Evenimentul s-a bucurat si de prezenta invitatilor. Au fost prezenti membrii fanfarei de la Bãlteni, dirijatã de cãtre Costel Buruianã, grupul folcloric de la Scoala Gimnazialã din Pãdureni, condus de învãtãtoarea Violeta Buciumas, si ansamblul „codrenii” din Târzii, coordonat de acelasi Ion Botnaru.

Cine este Ion Botnaru

CURRICULUM…Profesorul Ion Botnaru este cunoscut de toatã suflarea comunei Oltenesti ca un cadru didactic cu suflet mare si care s-a implicat în evolutia si educatia tinerei generatii din comunã. Profesorul de istorie Ion Botnaru este originar din Republica Moldova si, înainte de toate, este tatãl a doi copii care urmeazã cursurile Scolii Gimnaziale din Târzii. Acesta a terminat Facultatea de Istorie din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si de mai bine de 14 ani este stabilit în satul Târzii, tot de atîtia ani îndrumând elevii din comuna Oltenesti în tainele istoriei. De asemenea, Ion Botnaru este coordonatorul Ansamblului de Dansuri Populare „Codrenii”, grup cu care a reusit sã obtinã performante notabile, ocupând în repetate rânduri locuri fruntase la diferite concursuri si festivaluri internationale. Acum doi ani a reusit o performantã mai rarã ca profesor din mediul rural. Un elev de-al sãu s-a clasat pe locul doi, la olimpiada de istorie, faza pe judet. De asemenea, profesorul Botnaru s-a remarcat si prin faptul cã a luat atitudine împotriva fostei conduceri a scolii din Oltenesti si a edilului, atunci când elevii ajunseserã bãtaia de joc a acestora si îsi desfãsurau cursurile într-un imobil ca vai de capul lui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.