spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
08-mai-2024

S-a amânat decizia Judecãtoriei în cazul Bianu

- Advertisement -

AMÂNÃRI Judecat “în deplasare”, mai exact la Judecãtoria Iasi, procesul pediatrei Floreta Bianu intentat conducerii DSP Vaslui, va intra în… prelungiri! Revoltatã cã institutia, prin comisia de malpraxis, a gãsit-o responsabilã de moartea fetitei de 4 ani, de la Bunesti Averesti, doctorita a intentat proces. Instanta ieseanã a ezitat sã se pronunte în acest caz si a dispus ieri, o amânare. Între timp, spitalul din Husi si-a echilibrat situatia privind numãrul medicilor activi din spital, primind un ajutor pretios din partea colegilor din celelalte spitale ale judetului.

Urmãtorul termen din dosar a fost fixat de Judecãtoria Iasi pe 7 septembrie. Medicul Bianu sperã sã convingã judecãtorii cã nu se face deloc vinovatã de moartea fetitei de 4 ani, Alexandra Bedregeanu de la Bunesti-Averesti, iar sanctiunea primitã si votul de blam dat de colegii din comisia de malpraxis nu ar avea niciun temei. Fetita a intrat în noaptea de 3 spre 4 octombrie pe propriile picioare în spitalul Husi, decedând apoi, în conditii ciudate, dupã 40 de minute. Întrucât s-a temut de faptul cã judecãtorii huseni ar putea tine cont de reactia publicã si de impactul emotional produs de decesul copilei, doctorita Bianu a cerut ca plângerile ei împotriva DSP Vaslui sã fie judecate la Iasi. Solicitarea i s-a acceptat, însã iesenii nu se grãbesc sã dea un verdict în acest caz.

Opt luni de la moartea Alexandrei

Trebuie reamintit cã s-au împlinit opt luni de la moartea Alexandrei Bedregeanu, fetita de 4 ani din Bunesti-Averesti, care, adusã la spitalul Husi în noaptea de 3 spre 4 octombrie, a murit în bratele medicului pediatru Floreta Bianu. Tragedia suferitã de familia îndoliatã avea sã marcheze într-un mod crunt nu doar imaginea spitalului, ci si perceptia pacientilor din Husi si împrejurimi fatã de actul medical din spitalul Husi. Chiar dacã DSP Vaslui a stabilit cã, în principal, medicul Bianu are responsabilitate directã pentru moartea copilei, întrucât ar fi trebuit sã coopereze cu medicul urgentist în acest caz, singurul abilitat sã efectueze o manevrã deloc usoarã pentru salvarea fetitei, oamenii au început sã fie reticenti si fatã de activitatea altor medici, care nu aveau nicio vinã si nicio implicare în acest caz. “A fost un caz greu, tragic, ce ne-a afectat foarte mult. Cel mai dureros si cel mai greu de recuperat este faptul cã a fost afectatã încrederea oamenilor. Si e pãcat, pentru cã în spitalul Husi sunt medici care muncesc foarte serios, care îsi respectã pacientii si iubesc profesia pentru care au învãtat ani la rând. Dar, cu rãbdare, cu seriozitate, încercãm sã recâstigãm încrederea oamenilor, cea mai importantã pentru un spital. Am reusit sã echilibrãm, între timp, inclusiv cu ajutorul unor colegi din alte spitale ale judetului, situatia privind numãrul de medici activi în spitalul nostru si le multumim mult pe aceastã cale, medicilor care au venit la Husi, chiar cu pretul navetei, pentru a ne ajuta si a îngriji pacientii”, au spus reprezentantii spitalului Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.