spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Stare de urgenţă! Invazie de lăcuste. Nu a mai rămas nimic, au mâncat tot

- Advertisement -

Miliarde de lăcuste s-au abătut asupra unor terenuri agricole din sudul Rusiei, devorând culturi întregi şi obligându-i pe oficiali să declare starea de urgenţă în regiune, relatează CNN.

O zonă vastă, de cel puţin 800 de hectare, este afectată de valuri de insecte uriaşe – de până la opt centimetri lungime -, care au distrus lanuri de porumb şi alte culturi.

Potrivit unor oficiali locali, această zonă nu s-a mai confruntat cu un asemnea fenomen de 30 de ani.

Cel puţin 10% la sută din culturi au fost deja distruse, potrivit unor funcţionari, care avertizează că lăcustele ameninţă mijloacele de subzistenţă a agricultorilor locali.

Mergând prin ceea ce a mai rămas dintr-un lan de porumb din regiunea Stavropol, un agricultor, Piotr Stepancenko, arată îndurerat. „Priviţi, nu a mai rămas nimic din porumb. Lăcustele au mâncat tot, de la frunze şi până la ştiuleţi”, spune el.

Televiziunea de stat leagă fenomenul de modificările climatice – inundaţii şi creşterea temperaturilor atmosferice peste medii, scrie Mediafax.

Oficiali de la Ministerul rus al Agriculturii au declarat stare de urgenţă, dar par neputincioşi în împiedicarea distrugerii.
Ei afirmă că-şi intensifică eforturile de a salva recolta cu ajutorul avioanelor, în lupta împotriva dăunătorilor.
Însă temperaturile ridicate, afirmă ei, scad eficienţa pesticidelor puternice pe care le folosesc.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/stare-de-urgenta-invazie-de-lacuste-nu-a-mai-ramas-nimic-au-mancat-tot_1761965.html
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.