spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Cristian si-a gãsit familia din România! (FOTO)

- Advertisement -

O POVESTE CU FINAL FERICIT… Cristian Tudor, tânãrul abandonat de pãrintii biologici la nastere, care a lansat, pe 6 septembrie 2016, un apel prin intermediul ziarului Vremea Nouã, precum si pe pagina de Facebook „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodatã uitati ai României” pentru a-si gãsit familia din România, a avut sãrbãtori fericite. Cristian s-a regãsit cu patru dintre fratii sãi: Mihai, Stefan, Dan si Marius. Pagina de Facebook „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodatã uitati ai României” a fost înfiintatã pe 24 Ianuarie 2015 de cãtre Ileana Cunniffe Baiescu, o româncã din judetul Buzãu, stabilitã în Irlanda din 1996. Aceastã paginã a fost creatã cu speranta de a-si îndeplini un vis important: gãsirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adoptie internationalã.

Dupã aparitia în cotidianul nostru a apelului fãcut de Ioana Tonea, ieri, am relatat si povestea lui Cristea Cristian, care a fãcut apel la ziarul nostru, pe 6 septembrie 2016, cu urmãtorul mesaj: „Bunã ziua, mã numesc CRISTEA CRISTIAN, nãscut în 23 Mai 1988. Am fost dat la cãminul de copii din Bucuresti la putin timp dupã nastere, mama naturalã decedând în urma nasterii mele. Numele mamei mele era Elena, iar tatãl Tudor Ion. Am fost adoptat la vârsta de 2 ani de o familie excelentã din judetul Prahova. Am aproape 2 ani de când încerc sã aflu ceva mai mult despre cei care îmi poartã acelasi sânge, din ce mi-a spus mama adoptivã, as avea mai multi frati, iar mama naturalã era din Vaslui. Vã multumesc din suflet dacã ati putea sã-mi dati o mânã de ajutor”. Administratorul paginii de Facebook „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodatã uitati ai României”, Ileana Cunniffe Baiescu, ne-a transmis finalul povestii acestui tânãr. „Colaborând cu Cristian, acesta a reusit sã aibã informatii importante despre cei patru frati ai sãi. Am scris împreunã si o cerere la autoritatea româneascã, ce a fost trimisã, dar între timp fratii au fost identificati pe Facebook. Cristian a luat legãtura cu Mihai, si pe 1 noiembrie anul trecut am primit o veste minunatã: cã si-a gãsit familia biologicã. Cu sustinerea mamei adoptive între timp a luat legãturã si cu ceilalti frati: Stefan, Marius si Dan Alexandru. Emotiile au fost mari, si mult mai mari au fost când cei cinci fratii s-au întâlnit de persoanã. Familia a fost reunitã, un cadou de Crãciun primit anticipat nu numai pentru Cristian, dar si pentru fratii sãi!”, ne-a transmis Ileana Cunniffe Baiescu.

Vremea Nouã a devenit voluntar alãturi de Ileana Cunniffe Baiescu

Pagina de FACEBOOK „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodatã uitati ai României” a fost înfiintatã pe 24 Ianuarie 2015 de cãtre Ileana Cunniffe Baiescu, o româncã din judetul Buzãu, stabilitã în Irlanda din 1996. Aceastã paginã a fost creatã cu speranta de a-si îndeplini un vis important: gãsirea fratelui Marin Constantin Victor, dat în adoptie internationalã. Dupã mai multi ani de cãutãri si fãrã niciun rezultat, Ileana a avut ideea sã transfere cãutãrile pe retelele de socializare. Asa spera sã-si gãseascã fratele prin conectarea cu cât mai multi tineri adoptati din România în diferite tãri ale lumii. Cu putin efort a descoperit existenta multor pagini, grupuri si profile ale acestor tineri adoptati. Între ei subiectul principal de discutie era cãutarea familiilor lor biologice. Asa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitatã sã-i ajute pe cei care doreau sã ia legãtura cu cei de acasã. Fiecare venea cu povestea lui de viatã, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebãrile la care cãuta rãspunsuri, cu toate curiozitãtile pentru a afla mai multe despre familia biologicã. Foarte repede vestea a circulat. Astfel, pagina „Copiii niciodatã uitati ai României” a ajuns sã fie o punte de legãturã între tinerii adoptati si familiile din tarã. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute si solicitate de acesti tineri, dar si de familiile si rudele copiilor adoptati aflati în cãutarea lor. În trei ani de activitate au fost înregistrate aici peste 1000 de cereri de cãutãri de familie din partea tinerilor si peste 350 de familii din România care sunt în cãutarea copiilor dati spre adoptie. Activitatea principalã a paginei este sã ajute numai copiii adoptati sã-si gãseascã familiile din România. În fata acestui numãr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari si translatori care asistã tinerii în cãutarea familiilor si reuniunile cu familiile lor. Pânã în prezent, voluntarii paginei au ajutat la gãsirea a 423 de familii. „Aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut sã fie realizate fãrã implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fãrã minunatii membrii ai paginei de comunitate, care acum a ajuns la aproape 16 000. Vã multumim si vouã, celor de la ziarul Vremea Nouã din judetul Vaslui, care ati mediatizat cu succes cazurile din acest judet. Chiar dacã s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitãri. Pentru mai multe informatii, vã rugãm sã contactati pe Facebook adminii paginei copiilor adoptati, <<The never forgotten Romanian children – Copiii niciodatã uitati ai României>>, profilul Facebook: Ileana Cunniffe Baiescu sau pe adresa de email: theneverforgottenrchildren@yahoo.ie„, ne-a transmis Ileana Cunniffe Baiescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.