spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

O teavã spartã a lãsat liceenii din Husi fãrã cãldurã 2 zile

- Advertisement -

NECAZ… De douã zile, o avarie la sistemul de alimentare cu agent termic, ce asigurã încãlzirea liceelor din municipiul Husi, „Cuza Vodã” si „Dimitrie Cantemir”, a fãcut ca elevii sã învete în frig. „S-a spart o teavã”, au spus dascãlii, care au dârdâit si ei, odatã cu copiii. „Muncitorii au venit sã remedieze defectiunea si speranta este ca luni sã fie cãldurã”, a spus unul dintre directorii celor douã scoli.

Joi si vineri, la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” si în cel putin corpul B al Colegiului National „Cuza Vodã” Husi, clasele au fost neîncãlzite. O defectiune la sistemul de alimentare cu agent termic a fãcut ca în cele douã clãdiri sã nu poatã fi asiguratã cãldura. „S-a spart o teavã. Problema a fost anuntatã imediat, iar autoritãtile locale au trimis în scurt timp muncitorii, care s-au apucat de treabã. Un utilaj a fost adus aici, care a sãpat, pentru a se putea interveni pânã la teava spartã”, au spus dascãlii. În tot acest timp, copiii au fost nevoiti sã suporte temperaturi scazute în sãlile de curs.

Nãdejdea este ca luni sã poatã fi dat drumul la cãldurã!

„Într-adevãr, nu s-a putut furniza agent termic în scoalã, întrucât, din ceea ce am înteles, a fost o defectiune la sistemul de încãlzire. Noi, Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” primim cãldurã de la centrala termicã a Colegiului National „Cuza Vodã”, de aceea ei ar fi mai în mãsurã sã spunã cum stau lucrurile. Din ceea ce stim noi însã, s-a lucrat pentru remedierea defectiunii, care ar fi trebuit sã fie reparatã pânã astãzi (vineri, n.r.), pânã la ora 10,00, dar probabil cã a fost mai mult de lucru si reparatia se va încheia sâmbãtã. Speranta este ca pânã luni sã poatã fi cãldurã în scoalã”, a spus profesoara Marilena Vasilescu, directorul Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi. De altfel, dascãlii au spus cã, în ambele clãdiri, rãmase fãrã încãlzire, temperatura în clase a fost una care a permis totusi ca orele sã se desfãsoare în mod normal, în cele douã zile, în care s-a lucrat la repararea tevii defecte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.