spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

La Craiova, Mititelu face pușcărie că a vândut ilegal un jucător, la Vaslui, Pongo e liber după ce a pulverizat o echipă întreagă

- Advertisement -

CONTRASTE… Vestea că Adrian Mititelu, patronul de la FC U Craiova 1948 a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare a făcut înconjurul țării. Curtea de Apel Craiova a stabilit că acesta a făcut evaziune fiscală, după ce l-a vândut pe atacantul Mihai Costea la FCSB, în anul 2011 pentru suma de 1,1 milioane de euro, deși era sub sechestru la ANAF pentru niște datorii la bugetul de stat al clubului. FC Vaslui a fost în aceiași situație în 2014, iar o echipă întreagă în valoare de 14 milioane de euro a fost dată pe ochi frumoși, deși ANAF avea de recuperat la acel moment 138 de milioane de lei. Celeban, Antal, Temwanjera, Madson, Cerniauskas, Sălăgean, Viveiros, Mușat, Bahis, Adelairos, Ortiz, etc au plecat liber de contract în 2014, deși la un moment dat, Finanțele Vaslui puseseră sechestru pe șase jucători. Cum au plecat acești jucători, din clubul condus cu o mână de fier de Damian spre faliment e un mare mister. DNA și alte instituții de forță au închis ochii la vrăjeala lui Damian care flutura tot felul de hârtii și filmări cu Adrian Porumboiu, fostul finanțator al echipei, crezând că vor înhăța peștele cel mare. Anchetele s-au terminat, procesele au ajuns la final și până la urmă s-a stabilit că cel care a furat clubul și statul a fost Damian și nu Adrian Porumboiu, pe care DNA-ul îl voia ca trofeu. Ba mai mult, Pongo a fost pus de instanțele de judecată să-i dea înapoi lui Porumboiu peste 12 milioane de lei. De sub sechestrul ANAF au mai  fost vândute și vreo 8 mașini, inclusiv echipamentele unei săli de forță, dar nimeni nu a făcut nimic. Finanțele Publice au rămas cu buzele-n vânt. Noroc de amnistia fiscală dată de Ponta cluburilor de fotbal, iar din cele 138 de milioane de lei pe care FC Vaslui le datora statului, au mai rămas de plată doar vreo 8 milioane de lei, dar ele au fost radiate, fiindcă Damian a dat liber la toți jucătorii, deși drepturile lor de joc erau sub sechestru.

La Craiova, Mitititelu a ajuns la pușcărie, la Vaslui, Damian cumpără cu banii furați firmele falimentare a lui Buzatu  

La Vaslui, afacerile sunt controlate de baronii locali, iar DNA se pare că nu are curajul să le investigheze afacerile. Așa se face că după ce Pongo, omul de casă al fiului lui Dumitru Buzatu a devalizat clubul de fotbal, fiind dovedit de instanțele de judecată că are de achitat 12 milioane de lei, în loc să fie pus sub acuzare, precum s-a întâmplat la Craiova, el a devenit mare proprietar, cumpărând firmele falimentare a lui Dumitru Buzatu. Convenabil, nu?! Buzatu l-a scăpat de brațul lung al legii, iar acesta, la compensare, îi cumpără firmele găurite de datorii. Peste câțiva ani, într-un cerc total vicios, îi vinde lui Tudorel Buzatu cafenelele și restaurantele sale. Iată cum se face dreptate socială la Vaslui, iar oamenii care fură cu nonșalanță de la stat sunt lăsati în pace. Dacă Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru că l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua pentru suma de 1,1 milioane de euro, cât ar trebui să primească Pongo pentru că a volatilizat o echipă de 14 milioane de euro în 2014. Iată primul document semnat în decembrie 2013 de Damian, când îi dădea drumul lui Sânmărtean să plece liber de contract, deși acesta valora 1,5 milioane de euro. Acesta a fost începutul sfârșitului. Sânmărtean a fost loial clubului și nu a acceptat acest “dar” de la Damian, dar alții nu au făcut-o. Iată cum suna documentul semnat de Damian, exact când Finanțele Publice Vaslui se pregăteau să pună sechestru pe șase jucători. “Către dl. Sânmărtean Lucian. Sporting Club Vaslui, (…) reprezentată în mod legal prin Ciprian Damian, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, având în vedere contractul de prestări servicii nr. 217, din 15.05.2012, încheiat între dumneavoastră și Sporting Club Vaslui, precum și imposibilitatea subscrisei de a-și respecta angajamentele financiare față de dumneavoastră pentru tot restul sezonului 2013/2014 (…) formulăm prezenta DENUNȚARE UNILATERALĂ A CONTRACTULUI DE PRESTĂRI SERVICII NR. 217, DIN 15.05.2012. Începând cu data de 01.01.2014, aveți posibilitatea să optați pentru semnarea unui nou contract cu orice altă echipă de fotbal din România sau din străinătate. Prezentul document este furnizat dumneavoastră cu bună-credință, pentru a nu vă prejudicia cariera sportivă, societatea aflându-se într-un amplu proces de stabilizare financiară, astfel încât dacă la finalul contractului nu se vor putea vira către dumneavoastră sumele contractuale restante, vă vom informa în scris, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, data începerii procedurilor de declanșare a insolvenței, astfel încât să vă puteți înregistra creanta în mod valabil în tabelul creditorilor”.

Damian țipa că ANAF putea vinde jucătorii, iar prin spate cerea retragerea licenței FC Vaslui, care însemna falimentul 

Pe 6 decembrie 2013, reprezentanții Finanțelor din Vaslui au anunțat instituierea de sechestre asiguratorii pe șase jucători ai clubului FC Vaslui, pentru suma de 3.168.056 de lei, deși suma împrumutată în urma controlului era de 25.994.085 de lei. În momentul în care acesta îi dădea lui Sânmărtean liber de contract, tocmai ca FC Vaslui să nu poată să-și plătească datoriile prin transferul său la Steaua, Damian declara presei cu nonșalanță, protejat de gașca lui Buzatu, următoarele: „Dacă ANAF Vaslui ar fi instituit sechestru pe tot lotul de jucători ar fi putut fi vânduți pentru că urma perioada de transferuri din ianuarie – februarie 2014, iar ANAF ar fi putut recupera fără probleme, toți banii, iar cum valoarea lotului era destul de mare ar fi fost capabilă să-și continuie activitatea în prima ligă”. Este incredibil cum s-a jucat acest individ, fără ca DNA să-l pună sub acuzare, precum a făcut-o cu Mititelu la Craiova. Câteva zile mai târziu risipește tot lotul lui FC Vaslui, iar reaua sa credință și-o dovedește că a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal să i se retragă licența de joc clubului pe care îl conducea, pentru ca jucătorii să plece liber de contract, invocând faptul că FC Vaslui îi datora acestuia suma de 1,8 milioane de euro. Deci, acesta spunea că dacă Finanțele și-ar fi făcut treaba și ar fi pus sechestru și ar fi vândut jucătorii s-ar fi putut stinge datoriile, iar prin spate forța falimentul echipei, scoțând FC Vaslui din Ligă 1, inventând datorii. Și a și reușit! FC Vaslui pierde în 2014 licența de joc pentru prima ligă și 2,5 milioane de euro din drepturile de televiziune, iar Finanțele Vaslui se face că nu vede. Iată cam cât de scurte au fost  picioarele minciunilor sale, pe care DNA le-a trecut cu vederea. Pe 5 mai 2014, pleacă ultimii jucători: Antal, Madson, Straton și Cordoș, iar ANAF Vaslui invoca că jucătorii sunt persoane fizice și nu se pot sechestra, deși era vorba despre drepturile lor de joc. Adică cine voia să-i cumpere, vira banii direct la ANAF, în contul datoriile lui FC Vaslui.

Gelu Diaconu

Ca prin minune șeful Fiscului care s-a făcut că nu vede furăciunile lui Pongo, candidează la Senat din partea partidului lui Ponta

La acel moment Finanțele Publice Vaslui erau conduse de același director ca și acum, bârlădeanul Nelu Sava. La ANAF Vaslui era Iona Pavăl, un pensionar care acum trăiește în lux la Iași, iar la structura centrală a ANAF era Gelu Diaconu, nimeni altul decât candidatul lui Ponta la Senat pe listele de la Vaslui. Iată cum se reunește gașca lui Pongo la Vaslui. Mai rămânea să fie candidat și Tudorel Buzatu și totul ar fi fost un vis frumos. Dar candidează mama sa, așa că e suficient ca afacerile familiei Buzatu să meargă mai departe. Rămâne de văzut ce atitudine va avea Gelu Diaconu, ca politician la Vaslui, fiindcă atât cât a fost șeful cel mare al Fiscului s-a făcut că nu vede cum Pongo a risipit averea lui FC Vaslui de sub sechestru. Finanțele Vaslui ar fi putut face măcar la mișto o plângere penală.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.