spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Descendenții lui Buzatu, Trifan, Solomon sau Ciupilan, mai stau în anticamera lui Benea, președintele interimar PSD Vaslui

- Advertisement -
CONCLUZIE… Europarlamentarul Benea va sta interimar la PSD Vaslui, până după alegerile parlamentare din decembrie anul viitor. Bucureștiul nu vrea un triumvirat la Vaslui, oricât de cosmopolit ar fi Ciupilan sau de loial Trifan. De Solomon nu mai pomenim, că a fost în cărți doar două ore

ANALIZA… Capul hidrei a fost tăiat, iar puterea absolută pe care aceasta o deținea se împarte acum pe găștile din PSD Vaslui. După arestarea lui Buzatu, premierul Marcel Ciolacu, care este și președintele PSD la nivel național, face o mișcare inspirată și-l trimite interimar pe Dragoș Benea, omul care trebuie să fie arbitrul luptelor interne din PSD Vaslui pentru preluarea puterii. Dacă Ciprian Trifan era văzut drept omul care ar fi putut lua locul lui Dumitru Buzatu, în câteva zile acesta a căzut în dizgrațe. Nu a fost capabil să dea afară cabinetul președintelui Buzatu, care e angajat pe perioada cât demnitarul era în funcție, dar altminteri să curețe instituția de caracatița buzistă ce căpușa banii publici. Pentru a demite cabinetul președintelui format din Ana Obreja, Alexandru Barbu, Vasile Mariciu sau Vlad Ghețu, lui Trifan îi trebuie adresă specială de la Ministerul de Interne, când el este demis pe loc prin suspendarea demnitarului arestat, atunci e normal ca cei de la București să-l vadă slab și s-au reorientat.

Ciupilan stă la pândă să prindă scaunul lui Buzatu, dar cu Dan Marian de mână

Primul pesedist din Vaslui sunat să preia organizația a fost primarul Pavăl, dar, îngrozit de ce i s-a întâmplat lui Buzatu, acesta a refuzat. Nu-i mai trebuie nimic, mai ales că DNA e la un pas să ia cu asalt și primăria Vaslui. De aceasta, Vasile Pavăl a lansat și zvonul că nu mai candideză. În acest vid de putere, primarul Ciupilan s-a dus repede la tătucul Stănescu, secretar general al PSD, și s-a predat cu tot cu Dan Marian la el, în prima zi după arestarea lui Buzatu. Lucru care i-a fost fatal. Nu a fost luat în considerare, fiindcă Ciolacu nu-l schimbă pe Buzatu, ca să aducă un politician cu aceleași metehne, precum Ciupilan, secondat de Dan Marian. Pentru a face oferta mai tentantă, Ciupilan a spus că Dan Marian vine cu 14 primari liberali (inclusiv cu cei din ALDE), dar și cu primarul Bârladului, la pachet cu senatorul Bîca (proaspăt dezafiliat din PNL). Numai că Dan Marian visează. Cei 14 primari nu sunt, iar Dumitru Boroș e antamat la AUR, lucru pe care premierul îl știe. Și atunci, Ciolacu s-a prins că Dan Marian vinde pielea ursului din pădure, iar Ciupilan fie e credul, fie are “afaceri” cu regele pufuleților și nu se poate debarasa de el. La Zilele Culturale de ieri, Ciupilan aproape l-a ignorant pe Trifan. Și aici a primit o notă proastă. Cum era și logic, primarul trebuia să-l prezinte drept președinte interimar la CJ Vaslui pe Trifan, dar nu o face. Ba mai mult, îl și umilește prezentându-l drept vice de CJ. Și ca umilința să fie până la capăt, îl prezintă publicului de la Zilele Culturale după ce Dan Marian a ținut discursul din partea CJ. Din episodul de la Zilele Culturale tragem concluzia că prăpastia dintre omul primarilor (Ciprian Trifan) și aripa Ciupilan s-a adâncit rău de tot.

Trifan, omul pe care primarii îl văd în locul lui Buzatu?

Benea, europarlamentarul de la Bacău, adus interimar la Vaslui pe o perioadă scurtă, are toate șansele să stea până după alegerile parlamentare în funcție. A văzut la ședința de joi că Trifan are sprijinul majorității primarilor din mediu rural, dar că nu-l văd ca lider. Ci ca pe un om ușor de manevrat. Mai bine un triumvirat format din primar cu greutate în partid, decât un președinte interimar de CJ, manevrat de alții. Cam asta e concluzia celor de la centru, după ședința de joi. La acea ședință, unii primari, s-au opus pe față venirii ca interimar a lui Benea. Au spus că partidul are suficientă resursă umană curată și necontaminată de elemente buziste, să poate genera un președinte legitim. Dar Paul Stănescu și Dragoș Benea nu au fost convinși. Și atunci mai rămânea o singură variantă: Adrian Solomon.

Adrian Solomon, președinte trei ore și atât

Adrian Solomon are notorietate, este curat (adică nu e dintre oamenii lui Buzatu) însă are un mare defect : nu-i iubit de talpa partidului. Adică de primari. Doar cei din sudul județului îi sunt loiali, în rest nu se bucură de o așa mare popularitate. Mai mult, este văzut ca prietenul intim al lui Edi Popica, care are deja pecetea de omul care i-a tăiat capul șefului Buzatu. Fiindcă pesediștii nu sunt proști. Oricât ar plâge Popica la televizor și oricât s-ar da cu fundul de pământ că nu știa, cu toții au văzut cum socrul lui a pus bomba atomică în portbagajul mașinii lui Buzatu. Și atunci, cine mai crede în lacrimile de crocodil ale băiatului de suflet al lui
Buzatu ? Totuși, la un moment dat, Paul Stănescu era convins că Solomon era soluția. Cât a durat drumul acestuia de la Bârlad, la Vaslui, cât s-a mai discutat și înainte la Bârlad și ulterior la Vaslui, când Ciupilan făcea cubulețe pe hârtie (gestul primarului Hușului, când cărțile nu-i ies), Solomon a fost președintele interimar. Însă sala l-a întors, iar vocea primarilor a fost fatală deputatului.

Trifan s-a afișat cu Manole, fostul șef al PSD Vaslui, semn că a început reforma în partid împotriva oamenilor lui Buzatu

NEINSPIRAT… Ciprian Trifan mai face o gafă de zile mari. În primul weekend fără Buzatu, l-a scos de la naftalină pe Ioan Manole, fostul șef al PSD Vaslui, dar și al CJ Vaslui, și l-a luat într-o vizită electorală la o sfințire de biserică în comuna Gârceni. Acolo,țanțos, Manole pășea alături de Trifan, iar șefa de la Muzeul Județean și ea, din spate. Iată încă un motiv pentru care Trifan e considerat slab și incapabil să curețe partidul de elementele “buziste”. Dacă acesta a fost mesajul reformei promise lui Ciolacu, e grav. Ramona Mocanu vrea deputat, iar Manole vrea revanșa. Iată doar două motive pentru care Trifan a greșit în prima sa ieșire publică din era post Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Din toți cei menționați a prelua conducerea PSD nu este mai bun ca primarul de Vaslui. In ultima perioadă nu mai era în gratiile lui Buzatu și ar putea să țină unitate partidului. Cu o altă persoană președinte PSD Vaslui va pierde alegerile din 2024

 2. Locul lui Solomon e la Muzeul Judetean. In vitrina, nu ca salariat. Sa aiba pe cine scuipa vizitatorii. O nulitate ca profesor, un badaran si un necioplit ca politician.

 3. Nu stiu cum acest individ, poreclit ,,Maradona,, , un fost taximetrist prin anii 80 , a fost promovat in cest tip de functie !
  Din oameni cu ,,creier,, totusi din judetul vaslui chair doar analfabeti se gasesc sa fie ,,promovati,, si ,,recomandati,, pentru aceste functii ?
  Cred ca ne meritam soarta….

 4. Trifan este omul de casă al buzaților, înainte de a fi promovat prin partid și prin funcții publice, a fost consilierul personal a nebunei care o urmăresc serviciile , marea doamnă a județului, marea deputată și senatoare gaaaabirielaaa crețuuuuu !!!!!!

 5. Josnic să aducă asemenea personaje in preajma lor, trebuie schimbat totul din rădăcină cu oameni integri și capabili… au de unde să facă o selecție prin înlocuirea cu o echipă nouă…..Este necesar eliminarea celor din clica precedentă, altfel se vor duce la pierzanie, pentru salvarea rușinii trebuie să se retragă toți, nicidecum să apară în continuare. Curaj și voință pentru o reformă totală în acest partid! Manole nu este un exemplu deloc bun, nu are ce căuta și nu poate rezolva situația actuală în niciun caz.

 6. Curios aș fi ce părere are BORHOIUL de la HUȘI prea cinsitul împărat care s-a înfruptat din ciordelile acestor borfași ticăloși !

 7. În sfârșit, ma bucur pentru ce se întâmplă în PSD Vaslui. Da, ma bucur, pentru ca prea se credeau infailibili, prea le știau pe toate, erau peste tot. Ei și pulimea!
  Ce nu înțeleg este nesimțirea consilierilor personali ai lui Buzatu, gen Mariciuc (care oricum nu a facut niciodata nimic), Ghețu, Ana… Cum mai încasează aceste personaje lefurile dacă cel pe care îl slujeau e la bashka?
  Tutuiene, parca ești contabil, sa dai tu banii din buzunarul tău, nu din banii publici.

 8. Luați labele de pe Trifan ! Nu-i băiat rău ! E muncitor și nu face combinații care sa ii sporească puterea ! E apreciat de primari tocmai ca atunci când nu-i asculta Muzatu , el ii asculta și cred ca le și rezolva din probleme in partid . Oricine ar fi președinte la PSD vaslui – va fi președinte de opoziție . Singurul care ar ști sa muncească constructiv pentru acest partid ar fi Trifan . Stici ce important? Ca am scăpat de mitica fără a mai fi necesar sa votam acest lucru și avem șansa sa avem o lupta politica pe bune ! Când războiul politic e pe bune – are de câștigat doar cetățeanul .

 9. Doamne, da prost mai este Trifan!!!! Bai, tontalaule, cum sa stai la brat cu un fost condamnat penal, când DNA -ul tocmai ți-a bătut la usa tătucului??? Ba, băiatule, tu pur si simplu ne sfidezi! Sfidezi bunul simt!

  Trifane, ai demonstrat ca ești mult, mult prea mic din toate punctele de vedere. Auzi la el, sa ii dea refresh unui corupt, precum Manole!
  Dacă atât poți tu, ia-ți bocceluța și fugi acasă ca vasluienii s-au saturat de corupție, nepotisme si amantlâcuri! Am scăpat de Ana si ne-o bagi pe Ramona pe gât acum, protejata ta, care a rupt banii publici ani la rând fără sa o deranjați?? Aveți mult tupeu, Ba! Cu pietre sa arunce lumea după voi. Asta meritați!
  Vrem un Vaslui curat, jegoșilor!

 10. Primarul Pavăl este cel mai bun dintre toți prezentați posibili candidați. Este cel mai îndreptățit la acest moment să preia conducerea PSD în județul Vaslui. Are multă experiență politica și administrativă și este singurul care poate curăța oamenii lui Buzatu, ca la alegerile de anul viitor sa câștigăm din nou alegerile. Hai nea Vasile că se poate.

  • Apropo contractele pe care primaria le are cu mediul de afaceri sunt mai mici ca valaore dar mai multe…Aici spaga este de 20-30%…..Hai cu DNA-ul si la Primaria Vaslui…..

  • V.
   De ce îl pupi în fund pe Pavăl ? Ăsta-i mai mare șpăgar ca Buzatu, a știut multe dintre mulsorile lui Buzatu, parandărătul ș.a. E mult, mult mai corupt ca Mitică. Și mai hoț. Cel mai mare din oraș.
   Cine dracu ești , de îl pomenești…bălțatule”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.