spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Directorul Poliției Locale Bârlad, Vasile Chelaru, și primarul Boroș vor fi audiați în Consiliul Local, după perchezițiile procurorilor DNA!

- Advertisement -

ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ… Descinderile DNA de la Poliția Locală Bârlad, instituție subordonată Consiliului Local, nu au rămas fără urmări. Comandantul Vasile Chelaru și primarul Dumitru Boroș au fost chemați în fața consilierilor locali pentru a da explicații vis-à-vis de această situație care aduce un imens prejudiciu de imagine instituției în sine, dar și administrației publice locale a orașului.. Grupul de consilieri PSD au convocat o ședință extraordinară în care vor să afle dimensiunea dezastrului din unitatea coordonată de Vasile Chelaru. Cotidianul Vremea Nouă a fost primul ziar care a prezentat în exclusivitate  perchezițiile efectuate de procurorii DNA la sediul Poliției Locale din Bârlad. Ședința urmează să se defășoare în format tradițional, la sediul Primăriei Municipiului Bârlad, pe 3 august, la ora 11.00.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate joia trecută, pe 27 iulie, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție la sediul Poliției Locale Bârlad, cei șase consilieri locali PSD (Andrei-Teodor Huiban, Mircea-Nicolae Leonte, Aneta Vasilache, Ion Filip, Gabriela Plăcintă, Sorinel Viorel Răducanu) și un consilier de la ALDE (Vasile Ivan), au convocat o ședință extraordinară a CLM Bârlad în cadrul căreia vor fi solicitate lămuriri și explicații despre această situație care prejudiciază imaginea instituției Poliției Locale și a adminsitrației publice locale a Bârladului. Consilierii își doresc să afle mai multe detalii despre documentele cerute de DNA, dar și un punct de vedere din partea directorului Vasile Chelaru, comandantul Poliției Locale Bârlad. „Totodată, a fost solicitată și prezența directorului Poliției Locale, Vasile Chelaru, a cărui activitate în fruntea acestei instituții a produs în decursul timpului numeroase critici venite atât din partea cetățenilor cât și din partea consilierilor locali, critici de care actuala conducere a Primăriei nu a ținut, din păcate, cont. Prezumția de nevinovăție nu justifică nici slaba îndeplinire a indicatorilor de performanță, nici creșterea colosală an de an a bugetului instituției.” – se arată în comunicatul de presă publicat pe pagina oficială de Facebook a Organizației Municipale PSD Bârlad.

PSD Bârlad, prin vocea lui Andrei Huiban, cere ca primarul și Vasile Chelaru să dea explicații Consiliului Local

Consilierul PSD Andrei Huiban, în calitate de purtător de cuvânt al Grupului PSD din CLM Bârlad, consideră imperios necesar ca această ședință să aibă loc și directorul Poliției Locale Bârlad să vină în fața consilierilor locali și în fața bârlădenilor cu un punct de vedere! „Dorim să aflăm mai multe detalii legate de ceea ce s-a întâmplat în urma descinderii procurorilor anticorupție, să vedem ce documente au fost ridicate, chiar dacă e posibil să fie și confidențiale. Iar noi ne dorim de la domnul director al Poliției Locale un punct de vedere și de la domnul primar un punct de vedere. Totuși, nu se întâmplă în fiecare zi să avem așa ceva în Municipiul Bârlad… s-a întâmplat destul de rar. Și atunci, având în vedere faptul că ne-a șocat și pe noi, când am citit în ziarul dumneavoastră această înformație și chiar suntem foarte îngrijorați, mai ales că în decursul timpului, nu au fost lipsite discuțiile și controversele legate de Poliția Locală. Adică au fost niște rapoarte de activitate care au fost puse de noi sub semnul întrebării, au fost niște probleme de-a lungul timpului, legate inclusiv de un buget dat Poliției Locale, care la momentul respectiv, s-a considerat exagerat de mare, defecțiuni legate de îndeplinirea unor indicatori de performanță. Toate aceste chestiuni, plus această lovitură de imagine, această problemă de imagine serioasă, ne-au condus la această decizie. De a solicita o ședință extraordinară, chiar dacă e într-o perioadă mai relaxată, fiind vorba de concedii, dar nu trebuie să avem concediu atunci când trebuie să lămurim niște aspecte pentru opinia publică, până la urmă, pentru că suntem reprezentanții oamenilor în CLM. Și cred că fiecare bârlădean care a citit articolul din ziar, a căscat ochii și a devenit dintr-o dată foarte atent. Și dacă oamenii sunt atenți, opinia publică e atentă, trebuie să fim și noi vigilenți. Așa consider că e necesar! Când 7 consilieri din 20 convoacă o ședință conform legislației în vigoare, cred că e normal să se prezinte toți colegii, dar și domnul director al Poliției Locale. Ședința este convocată la Primărie, în format tradițional!” , a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului PSD din CLM Bârlad, Andrei Huiban.

Ce au căutat procurorii DNA la Poliția Locală Bârlad

Reamintim cititorilor noștri că cotidianul Vremea Nouă a prezentat în mai multe articole de presă toate neregulile, derapajele și criticile cu privire la adresa acestei instituții. Iar acum, când procurorii DNA au scotocit joia trecută, mai bine de 12 ore sediul Poliției Locale Bârlad, cel mai probabil este vorba despre un dosar penal cu privire la faptele de corupție. Vorbim de sutele de procese verbale anulate de către comandantul Vasile Chelaru, de petrecerile cu iz bahic organizate chiar în sediul instituției în timpul pandemiei, dar și de abuzurile la care au fost supuși doi polițiști locali, care au avut curajul să demaște aceste fapte de corupție. Aceștia au fost dați afară, chiar dacă a fost nevoie de schimbarea organigramei instituției.

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Alo….. delta force……. dați ba primari ….. secundari…. terțiar…. ce ați fi voi acolo.. ca faceți săritură pe calciie în primăria aia și luați lovele …. degeaba…… și dați afară toți sepkatii aia anagramati….. și incurelatii aia analfabretilocali. Și aduceți baeti noi… . În politia locala …. care sunt cu școala mai multa ….. decit elita aia a forjei proletare multilateral dezvoltata… .și cultivata la skimbu 3 la fosta rulmenți…..ca în rest Dumnezeu cu mila ….. în urbea aia….. care o sa ajungă canal la Marea neagra cu lucrările începute de savantul în construcții zis Red Bulleală…… ca totu e praf și pulbere fina… ca barladu ba baeti.. e tot o ruina…..

 2. E o vorba din bătrâni: “Corb la corb nu și scoate ochiul” sau ceva de genul asta. Faceți zarva de geaba cu acest mare articol. Se va încheia ședința sec: se vor lua măsurile legale… bla bla bla și tot așa. Lui Chelaru i se va mari salariul ai va mai primi o pensie și Spro de stres DNA, iar șeful lui, Primaru’ își va lua mașina de serviciu noua ca pe asta de o are acum a cam stricat o ca s drumurile proaste.

 3. Mai exista consiliu local? Sau Primar? Oare oamenii ăștia nu văd ca orașul arată ca după bombardament? Oare nu le e Rușine sa ceara impozite când NU MAI AVEM pe unde sa mergem? Oare ei nu văd ca ti rupi picioarele prin Șanțuri și canale? Oare ei nu trăiesc in Barlad? S au găsit sa facă audieri. Da cum lucrează cretinii ăștia care sapa Șanțuri, pe unele străzi a 4 a oară, lasă capcane din 2 in 2 metri… nu mai exista reguli de circulație, e haos… Tare mi as dori sa termine de reparat străzile… dar la cum lucrează in urma lor va fi dezastru!

 4. Dom Chelaru, Dumnezeu îngăduie dar nu uită ,,binele,, făcut unor oameni, asa cum crezi tu că sunt proști, pe baza lor iei salariu de geniu pustiu.

 5. Chelaru tună și fulgeră prin poliția locală și amenință polițiștii locali,care nu l-au pupat în cur și nu i-a făcut cadouri de ziua lui, așa cum grupul folcloric Rîpan, Popa, Balaban,Dabija, Obreja Alina, Pascu,Micu,Pintilie, Carp, Gălăteanu, Bădărau,Ibănescu,Deleanu,Sperilă,Chiper,Ceapă, cotizau sume frumușele să facă ziua fericită tov Chelaru ,,conducătoru iubit „.
  Iar el recompensează cu plecări la așa zise cursuri pe litoralul românesc pe banii contribuabilului!
  BRAVOO tov.Chelaru, sa vezi de nu te vor vizita toți la socola!

 6. Oare DNA ul nu a văzut modul haotic in care se lucrează la modernizarea orașului. Mai bine mai trec o data și pe la primărie.

  • Doar câtva barladeni, cei care pun botișorul lor flămând de ură, la ce le bagă în cap, niște Satane ordinare, șobolani roșii și galbeni,care din interese și plini de invidieă, nu știu ce să mai scornească, să inventeze, tot felul de minciuni ordinare,tot felul de dezinformări ordinare, tot felul de manipulări ordinar securiste, la adresa acestui excepțional primar, primar pus total în slujba bârlădenilor, primar care a făcut și face, mai mult, mai bine, decât toți ceilalți primari, la un loc, în ultimii 33 ani.. Orice gospodar, orice om care a făcut ceva in viața lui,o casa,o magazie,i veranda,o modificare, cât de mică,stie ca e inevitabil să nu se producă un mic deranj Doar niște cârpe în cur, secaturi, neamuri de scandal,care caută motive,se dau deranjați de ceea ce foarte bine se face, că trebuia de mult făcut, numai că ceilalți primari au tăiat frunze la câini,si și au văzut de al lor interesel, al lor și sleahtei lor, în loc să înceapă mult mai demult modernizarea orașului..E o rușine ceea ce fac acun ciumele roșii,și câteva galbene,care, mor și crapă, pentru că Boroș, modernizează tot, și cu fonduri europene, și toate lucrările în termen.. Nu e nimic,va veni vremea,nu mai este mult, când lucrurilor lu se va spune pe nume, Satanele vor fi arătate cu degetul, după nume și prenume..Ca să știe toți barladenii, cine și cu ce se ocupă… Roata se învârte, satanelor, șobolanilor roșii și galbeni… Turbați plini de interese și ură..Vineeeee , și să vă văd atunci adevărata față scârboasă, scârbelor !!

 7. Hai,ha,ha,asta.i tare, PSD, PSD, partidul plin de hoți, corupți, escroci la drumul.mar,cere sa explicații, pentru ce !??,ce nu știe intreaga Românie ce reprezintă PSD, în materia de corupție, chiar că s.a urcat scroafa in copac.. Dar dacă totuși, poate, infine, sunt întrebațe ciumele roșii ce s.a întâmplat în mandatul fostului primar, Titi Constantinescu,de a trebuit scos din primărie de procurorii DNA,ce și cum s.au sifonat banii bârlădenilor,în instituțiile publice din Bârlad, mai ales la spitalul municipal… hai Cezara, că te dai apărătoarea noastră față de hoți, hai fa asta, că este, sunt multe,ffff multe de spus,,de poți să scrii două, trei, chiar, patru luni de zile.. Și, așa,printre rânduri, informezi Corect ce s.a întâmplat cu azilele groazei din Voluntari,acolo unde, fără știrea clanului PSD, FIREA -Pandele, nici iarba nu crește,hai Cezara, fă.ti datoria,ca să vadă barlădenii cine plânge pe umerii lor, mai ales că ce s.a întâmplat la Voluntari,nu e doar corupție….,e despre cimă organizată de.o gașca, cu ramificații transpartinice, crimă care a făcut înconjurul lumii, crimă care ni se poate întâmpla tuturor la bătrânețe !!!

  • Mars la ghena lingaule! Scoate-ti limba din ochiul maro al tractoristului de la Banca si da o frunte in buric si militianului de la Locala! Ce treaba are barladul cu Pandele si Firea? Barladenii se plang ca Primaria a fost transformata in cazarma militara unde nu are acces niciun locuitor, ca in institutiile subordonate Primariei au fost instalati militieni (dintre care unul cu un trecut, cel putin, dubios daca nu cumva mai grav), ca in aparatul Primarului au fost angajate persoane cu probleme de moralitate (vezi pe cei condamnati penal pentru diferite fapte, inclusiv de coruptie), ca au fost angajate nevestele, sotii, amantele, neamurile gastii din jurul lui Red Bull (vezi cum a angajat finul Cyprinol la spital nevasta gansacului, nevasta epilepticului, nevasta consilierului care vinde carti si caiete prin gradinitele de la Barlad) si, nu in ultimul rand modul in care a fost demolat orasul cu concursul direct al lui Mitica! Pentru domnul primar o intrebare; De ce au fost solicitate de la CJ Vaslui doua certificate de urbanism, pentru firma Tehnic Assist (cea cu Varianta Ocolitoare), de catre un functionar din subordinea dvs ? Ce treaba are un functionar publica cu o firma privata?

   • ., marș tu, jeg, șobolan rapanos roșu Cu dungi galbene, marș jeg nenorocit, care inciti, provoci, asmuți, barlădenii împotriva celui care tace și face, vedem jiodury,vedem dacă are legătură ce s.aintamplat la Voluntari,cu complicitatea ciumei roșii, vedeam la momentul potrivit, și nu numai asta, cetățenii nu trebuie să uite, cetățeniilor trebuie sa li se amintească,de tot și toate,de pește tot, mai ales despre Târtanul bălos, și tot ce s.a întâmplat cu banul public, cu banii bârlădenilor, în Bârlad..Vedem cât de curând, și atunci să vă văd lași ordinari, lași șobolani roșii și galbeni…

    • Cal mai prost, incompetent si idiot primar ever!!! A paralizat un oras intreg..Haos, proasta administrare…deja unde s-a turnat asfalt, se dau gropi…peste tot se bloheaza, se luvreaza haotic…sa incepi tu sa repari orasul, fara sa ai centura terminata, asta arata cat esti de ingust la minte! Asta a mai fost prinar la Bana si a plecat de acolo cu sututri in fund…asa o sa pateasca si acum…Idiot cu insigna!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.