spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Doua eleve vasluiene, rezultate de excepție la un concurs de eseuri

- Advertisement -

FELICITÃRI… Consursul de eseuri „Adevãr si memorie. Antisemitism si Holocaust în România”, organizat de Complexul Educational Laude – Reut si-a desemnat cîstigãtorii.  Autorii lucrãrilor cîstigãtoare, 20 dintre cele mai bune 705 eseuri în concurs, vor primi premii acordate de cãtre Ambasada Germaniei la Bucuresti, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, Ambasada Israelului la Bucuresti, BCR, Fundatia Magna cum Laude-Reut, Institutul Elie Wiesel, Fundatia Jean Waldman si WZO-Department for Combating Antisemitism & Combating Resilience. Douã liceene, una de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad si una de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui se numãrã printre cei 20 de câstigãtori si vor beneficia de o excursie gratuitã în Israel!

Concursul care a avut ca tematicã: Modalitãti de combatere a extremismului si antisemitismului, s-a adresat elevilor de liceu  si studentilor facultãtilor cu profil istorie, socio-umane de la Universitãtile din România. Juriul, condus de profesor doctor Mihai Manea, inspector scolar pentru disciplina Istorie din cadrul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, a fost format din inspectori si profesori de istorie din toatã tara, si de reprezentanta Institutului National pentru Studierea Holcaustului din România „Elie Wiesel”.

Judetul Vaslui a luat douã premii: douã liceene, una din Vaslui si alta din Bârlad!

Printre cei 20 de cîstigãtori ai concursului de eseuri Adevãr si memorie. Antisemitism si Holocaust în România, se numãrã si Ecaterina Comârlãu, elevã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, judet Vaslui (profesor coordonator Mirela Brãescu)  si Stefania-Evelina Motas, elevã la Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui, judet Vaslui (profesor coordonator Lucian Sava). De remarcat cã Stefania Motas s-a calificat recent si la Olimpiana Natioanalã de Istorie. Eseurile înscrise în concurs trebuiau sã cuprindã un numãr de 300 de cuvinte, iar Ecaterina Paula Comârlãu a participat la sectiunea Creatie literarã, tematica Atitudini fatã de extremism si antisemitism în viata de toate zilele. Eseurile vor fi publicate, alãturi de alte 16 texte într-o lucrare de tip mãrturie dedicatã celebrãrii a 1700 de ani de istorie si culturã evreo-germanã (321-2021), lucrare ce va fi lansatã într-un cadru oficial, în prezenta tuturor celor implicati în continut, în Parlamentul României. Vor fi acordate premii de cãtre Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Ambasada Germaniei la Bucuresti, Ambasada Israelului la Bucuresti, Institutul „Elie Wiesel” si Asociatia Jean Waldman. În afarã de premiile primite din partea partenerilor concursului, cei 20 de cîstigãtori, printre care si cele douã eleve din Bârlad si Vaslui, vor beneficia si de o vizitã de o sãptãmânã în Israel, perioadã în care cîstigãtorii vor vizita cele mai importante obiective turistice si vor avea ocazia de a cunoaste institutul Yad Vashem, Muzeul Holocaustului din Ierusalim. Plecarea în Israel va fi în luna iulie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.