spot_imgspot_img
22.3 C
Vaslui
06-mai-2024

„Judetul Vaslui, polul agriculturii pentru regiunea Moldova!”

- Advertisement -

Liberalii viseazã o regionalizare frumoasã:

În cadrul sedintei delegatiei permanente a filialei teritoriale a Partidului National Vaslui au fost adoptate douã rezolutii de maximã importantã pentru viitorul, cel putin la nivel judetean, a partidului. Prima dintre decizii a fost aceea de respectare a politicii la nivel central privind alegerile europarlamentare, alegeri la care PNL va candida pe liste separate de partidele din aliantã, sperându-se un scor electoral, la nivelul judetului Vaslui, de minim 25%. O a doua decizie luatã de delegatia permanentã priveste apropiata regionalizare, fiind adoptatã o rezolutie în acest sens, prin care se doreste ca judetul Vaslui sã fie polul agriculturii pentru regiunea Moldova.

Delegatia permanentã a Filialei teritoriale a Partidului National Vaslui s-a întrunit sâmbãtã, 29 iunie, pentru a se discuta probleme de maximã importantã pentru liberalii vasluieni. Prima problemã luatã în discutie a fost aceea a alegerilor europarlamentare de anul viitor, alegeri la care PNL va avea candidati proprii, separati de cei ai colegilor de aliantã. Delegatii prezenti, în unanimitate, au fost de acord cu asumarea obtinerii la respectivele alegeri a unui obiectiv minimal de 25% din voturile cetãtenilor judetului Vaslui. În vederea obtinerii acestui scor minimal, asumat de delegatia permanentã, s-au structurat obiectivele pe fiecare organizatie în parte, comunale, orãsãnesti sau municipale. Se doreste astfel, conform spuselor presedintelui filialei teritoriale Vaslui, Florin Ciurariu, pregãtirea din timp a logisticii în vederea alegerilor europarlamentare de anul viitor, astfel încât obiectivul, de atragere a minim 25% din electorat, sã fie atins.

Regionalizarea, în atentia PNL

Poate cel mai imprtant lucru, la sedinta delegatiei permanente a filialei teritoriale a PNL Vaslui a fost adoptat, în unanimitate, o rezolutie cu privire la intentia de regionalizare a tãrii, caz în care Vasluiul va face parte, alãturi de Iasi, Botosani, Suceava, Bacãu si Neamt din regiunea Nord Est. Conform acestei rezolutii, filiala teritorialã Vaslui este de acord cu regionalizarea, atâta timp cât se vizeazã transferul unor atributii de conducere de la nivel central în teritoriu, cu aducerea puterii de decizie spre regiuni si judete, iar atributiile care sunt în acest moment la nivel judetean sã rãmânã, cel putin acum, la acelasi nivel. „O astfel de schimbare administrativã poate fi beneficã pentru judetul Vaslui, si pentru toate zonele care, din punct de vedere economic si a infrastructurii, sunt acum în situatii nefavorabile. Pentru aceasta, regionalizarea trebuie sã se facã doar în scopul de a rezolva probleme ale administratiei si economiei locale, pentru mutarea unui nivel de rãspundere de la centru cãtre regiuni, si cu conditia de a conduce la o situatie armonioasã între judetele existente, nu la depopularea si sãrãcirea unor zone în favoarea altora. Sã luãm exemplul unui primar, care doreste sã implementeze mai multe proiecte. Aceste proiecte ar trebui, dupã regionalizare, sã fie rezolvate si aprobate la nivel regional sau judetean, nu la nivel central, iar acest lucru este valabil pentru orice cetãtean. Pânã la urmã, acesta este scopul regionalizãrii, în viziunea PNL, de a aduce administratia mai aproape de cetãtean”, declara deputatul Florin Ciurariu, presedintele organizatiei teritoriale PNL Vaslui. Conform acestuia, se doreste ca, în cazul implementãrii proiectului regionalizãrii, institutiile descentralizate sã fie repartizate în mod egal în orase si judete diferite din cadrul noilor regiuni, nu sã fie concentrate într-un singur loc. Conform opiniei liderului judetean al PNL, dat fiind profilul judetului nostru, ar trebui ca tot ce tine de agriculturã sã aibã centrul administrativ în judetul Vaslui. În plus se doreste adoptarea unei strategii comune cu toti factorii politici privind planurile de dezvoltare pe termen mediu si lung a judetului Vaslui. „O temã, pe care PNL si eu ne-o vom asuma, este organizarea unei dezbateri cu toti actorii politici de la nivel judetean în vederea încheierii unui pact cu cetãtenii. Dat fiind cã, în urma alegerilor, actorii politici vin si pleacã de la putere, lucru de altfel firesc, trebuie gânditã o strategie comunã, în primul rând pentru ducerea la capãt a proiectelor începute, si sustinerea acestei strategii de cãtre toti factorii de rãspundere din judet. Dorim astfel sã nu se mai schimbe de fiecare datã gândirea sau planurile de dezvoltare a judetului de fiecare datã când se schimbã puterea la nivel judetean sau central”, a adãugat deputatul Florin Ciurariu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.