spot_img
25.3 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Lacrimile fermierului de la Bunești-Averești pentru oile pierdute după ce au fost tratate greșit, au stârnit empatie în toată țara

- Advertisement -

IMPRESIONANT… Drama familiei din Bunești-Averești, căreia i-au murit peste 90 de oi, după ce proprietarul le-a administrat singur un medicament care le-a făcut rău, în loc să le vindece, a stârnit reacții în toată țara. Drept urmare, fermierii din mai multe colțuri ale țării au decis să îl ajute pe Traian Munteanu, cu oi și miei, pentru a-și reface din nou turma care asigura existența întregii sale familii. A primit ieri, 14 februarie, 32 de oi și miei de la mai mulți ciobani din județul Bihor, ceea ce l-a emoționat foarte mult pe fermierul vasluian.

Faptul că Traian Munteanu și-a spus păsul și a povestit cât de greu a strâns banii pentru a pune bazele acestei mici ferme, i-a făcut pe fermierii din țară să dea dovadă de solidaritate. Mai mulți proprietari de oi au anunțat că îl vor ajuta cu animale, ca să își acopere prejudiciul și să își continuie păstoritul. Vasluianul a transmis un mesaj în care le-a mulțumit fermierilor cu inima bună. „Bună ziua, vreau să vă mulțumesc tuturor oamenilor care ați colaborat cu domnul Ciobanu Ionică de la APC. De asemenea, vă mulțumesc și pentru sprijinul financiar acordat pentru a transporta animalele în siguranță! Mulțumim șoferului Alex pentru că, după 27 de ore de condus, ne-a adus oile în siguranță! Nu am cuvinte să vă pot mulțumi! Mă rog la Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea înzecit ceea ce mi-ați dat voi mie!”, a fost mesajul de recunoștință al lui Traian Munteanu. De reamintit că fermierul de la Bunești-Averești a pierdut aproape toată turma pe care o avea, după ce a încercat să trateze singur animalele, cu un medicament luat de la farmacia veterinară. Președintele Colegiului Medicilor Veterinari, Nicolae Petru Tășchină, a reacționat și a explicat clar că așa se întâmplă când fermierii nu merg la medicul veterinar, singurul care poate pune un diagnostic, poate da rețetă și poate, apoi, administra așa cum trebuie orice tratament. Președintele Tășchină a cerut fermierilor ca să ia aminte din asemenea cazuri și să coopereze cu medicii veterinari și cu asistenții acestora, întrucât sunt specialiști bine pregătiți în județ, iar asemenea situații pot fi evitate, cu o cooperare firească între fermier și veterinari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.