spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Luptă pentru libertate: șoferul condamnat la închisoare după ce a condus mașina morții neagă vehement că se afla la volan și aruncă vina asupra polițistului și a prietenului său, decedați!

- Advertisement -
INSISTENȚĂ… Deși există o expertiză, există martori care spun că Răzvan Hortolomei era la volan, acesta susține în continuare că mașina era condusă de unul dintre decedați.

DISPUTĂ… Continuă lupta în instanță, în cazul morții fostului șef de post de la Vetrișoaia, Marius Nițică, și a prietenului său, Ionuț Mazdrag! Tânărul condamnat pe fond la 6 ani de închisoare, pentru „ucidere din culpă”, a declarat Apel, iar avocații spun că acesta continuă să susțină că nu el ar fi fost la volan în momentul producerii teribilului accident. Deși avocatul familiilor îndoliate a fost de părere că pedeapsa grea primită de inculpat a fost cauzată tocmai de conduita sa în timpul anchetei și procesului, în care a negat vehement că el ar fi condus mașina, Răzvan Hortolomei nu renunță la varianta sa. „Există o expertiză, există martori care spun că el era la volan, dar el susține în continuare că la volan se afla unul dintre decedați. Asta este, hotărârea definitivă și irevocabilă va veni la un moment dat, iar Justiția va limpezi pentru totdeauna situația, printr-un punct final. Din păcate, mai urmează un timp greu pentru toate părțile. Nimeni nu e bine dintre cei implicați, în actuala situație de fapt”, spun avocații.

Dacă până acum, tânărul despre care instanța de fond a Judecătoriei Huși a stabilit că se afla la volanul acelui autoturism, în care și-au pierdut viața cei doi hușeni, a luptat pentru a-și impune varianta sa asupra tragediei, acum, după condamnare, luptă pentru libertatea sa. 6 ani de închisoare este o condamnare grea, pentru că, chiar dacă unii au spus că e vorba despre moartea a doi oameni, fapta vizează „uciderea din culpă”, nu omorul. „Dacă ar fi recunoscut cele întâmplate și susținute de probe de către anchetatori, cu siguranță ar fi primit o pedeapsă cu suspendare, tocmai pentru că nu a intenționat omul să facă rău, ci a fost un accident care, Doamne ferește, se poate întâmpla oricui. Dar era importantă cooperarea cu anchetatorii, era importantă deschiderea de conștiință și chiar sufletească spre stabilirea adevărului. Din păcate, varianta susținută de inculpat nu a coincis deloc cu probele din dosar și atunci instanța în mod evident a luat în considerare acest aspect. Și s-a văzut asta în condamnarea dată”, spun avocații. Urmează ca lupta pentru stabilirea definitivă și irevocabilă a adevărului în acest caz să continue la nivelul Curții de Apel Iași pe linie penală, unde urmează a se stabili primul termen de judecată.

„Indiferent de situație, indiferent de cât de grele sunt aspectele dintr-un dosar, întotdeauna instanța de judecată va aprecia sinceritatea inculpatului și părerea de rău”

Și la Judecătoria Huși însă va continua procesul pe linie civilă, pentru că în acest dosar sunt numeroase părți constituite, în principal rude ale celor doi tineri decedați, Marius Nițică și Ionuț Mazdrag, dar are de recuperat bani și Serviciul Județean de Ambulanță. Cei care vor primi despăgubiri își vor primi banii în principal de la Fondul de Garantare al Asiguraților, întrucât la mijloc este CITY Insurance, societatea de asigurare – reasigurare falimentată între timp. Până acum, în acest dosar disjuns pe latură civilă au avut loc câteva termene însă, deocamdată, cu amânări. Avocatul familiilor îndoliate, Dragoș Dublea, a spus că, dincolo de toate aspectele care țin de hotărârea instanței de judecată, un asemenea caz ar trebui să fie unul privit cu mai multă atenție inclusiv de opinia publică, pentru că el ilustrează urmările unor acte de teribilism, mult prea prezente în comportamentul actual al tinerilor șoferi. Mai mult decât atât, arată ce consecințe și ce suferințe pot atrage asemenea fapte, nu doar pentru victime și familiile lor, cât și pentru cei care comit fapte. Apoi, a mai spus avocatul ieșean Dragoș Dublea, e foarte important de văzut în acest caz cu forță de exemplu, cât de mult cântărește atitudinea sinceră într-un proces și câte probleme și complicații s-ar putea evita în acest fel. „Indiferent de situație, indiferent de cât de grele sunt aspectele dintr-un dosar, întotdeauna instanța de judecată va aprecia sinceritatea inculpatului și părerea de rău, regretul față de cele întâmplate. Asta trebuie să reținem cu toții. Sinceritatea și asumarea sunt cele mai bune soluții în orice caz”, a spus avocatul Dragoș Dublea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.