spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Mai bine la închisoare, decât la bibliotecă: o vasluiancă prinsă băută și fără permis a refuzat să presteze printre cărți și a ajuns după gratii!

- Advertisement -
CONDAMNARE… Femeia a fost trimisă la bibliotecă unde avea de făcut 60 de ore în folosul comunității, dar a refuzat să presteze și acum v-a trebui să execute închisoare!

RĂZVRĂTITĂ… Instanța Judecătoriei Huși a considerat că o femeie condamnată în 2020 la un an de închisoare cu suspendare trebuie să meargă, totuși, după gratii, întrucât a refuzat să respecte condițiile impuse de judecători. Cel mai tare femeia ar fi fugit de munca într-o… bibliotecă, la care instanța o obligase, ca o condiție pentru a-i fi suspendată pedeapsa. Vasluianca fusese condamnată pentru că a fost găsită beată criță la volanul unei mașini cu care circula pe drumurile publice. Mai mult decât atât, nici permis auto nu avea.

„La bibliotecă avea de făcut 60 de ore în folosul comunității. Unii sunt tirmiși la primărie, alții la școli și alții la serviciul de curățenie, la dat cu mătura pe stradă. Dacă nu muncești acolo unde ești trimis, atunci Serviciul de Probațiune propune revocarea suspendării executării pedepsei. Chiar dacă, să spunem, acestei persoane nu îi prea place biblioteca sau cărțile, ar fi trebuit să execute orele. E o pildă pentru toți cei care sunt obligați la muncă în folosul comunității. Nu le efectuezi, te duci la închisoare”, spun avocații.

„Când nu îți plac cărțile, fugi de ele chiar și la închisoare”

Femeia a fost depistată în trafic de polițiștii rutieri în 2018. Deși nu deținea permis de conducere, aceasta s-a urcat la volanul unei mașini și circula, nestingherită, pe drumurile publice. Mai mult decât atât, la testarea alcoolemiei, a rezultat că femeia se cinstise binișor înainte a se urca la volan. Procesul a durat vreme de 2 ani de zile și, pe parcursul său, a fost nevoie de mai multe termene în care instanța a decis să o aducă cu mandat, întrucât era greu de găsit, fiind plecată peste hotare. A venit pandemia, iar procesul a fost suspendat, ca, în final, după reluare, femeia să fie condamnată cu suspendare, dar și cu efectuarea de muncă în folosul comunității, mai exact 60 de ore la o bibliotecă. Au fost, conform legii, și alte condiții impuse de instanță, între care să comunice toate detaliile necesare despre plecarea din zonă, despre sursele de venit și alte aspecte, clar stabilite în sentință, celor de la Serviciul de Probațiune. Femeia însă nu ar fi apreciat bunăvoința instanței care a lăsat-o, totuși, în libertate. Termenul de încercare stabilit în acest caz a fost de doi ani, însă în cuprinsul său, vasluianca rebelă nu s-a conformat la cerințe. În aceste zile, instanța a admis propunerea Serviciului de Probațiune de a revoca suspendarea pedepsei. „Când nu îți plac cărțile, fugi de ele chiar și la închisoare! Dincolo de glumă, trebuie spus că nu e singurul caz de persoană care nu înțelege ce înseamnă o pedeapsă cu suspendare și un termen de încercare. Tu nu ești liber în totalitate, ci ai o serie de condiții care trebuie îndeplinite, pentru ca tu să dovedești că te-ai reintegrat în societate și poți fi un cetățean care acceptă, înțelege, respectă și își asumă normele de conduită civilizată, prevăzute de lege și de buna educație. Au fost mai multe asemenea cazuri în ultima perioadă, într-unul dintre ei fiind un tânăr care a refuzat să meargă să muncească la o primărie de comună, pentru că a fost pus la tăiat lemne. El nu accepta să taie lemne, susținând că vor râde consătenii de el. Atunci mergi la închisoare pentru 6 luni”, au spus avocații.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.