1.4 C
Vaslui
31-ian.-2023

Minciunile primarului Boroș încep să miroasă! Cacaina din centrul orașului, focar de infecție! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
ZADARNIC… Deși locuitorii zonei centrale au tras un semnal de alarmă că pe canalele care ar trebui să asigure scurgerea pârâului sunt gunoaie, mirosuri urâte, animale moarte și există risc de inundații, nu s-a făcut încă nimic!

INCREDIBIL… Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, este acuzat din nou de cetățenii din zona Munteni și cea centrală, pe unde ar trebui să curgă pârâul Valea Seacă, zis pe bună dreptate Cacaina! Deși am tras un semnal de alarmă că pe canalele care ar trebui să asigure scurgerea pârâului sunt gunoaie, mirosuri urâte, animale moarte și există risc de inundații, nu s-a făcut încă nimic! Tot cu aceste probleme se confruntă locuitorii din zonă, acolo unde pârâul Valea Seacă, știut sub numele de „Cacaina”, a fost lăsat de izbeliște de autoritățile locale, necurățat de ani de zile și cu tuburile înfundate. „Au venit două zile, au scos două tigăi de nămol și l-au lăsat pe mal de pute îngrozitor și cu asta, gata! După ce a trecut Garda de Mediu, a doua zi n-a mai venit nimeni!”, a precizat Maria Enea, una dintre locuitoarele zonei afectate din Munteni. Și prefectul județului, Daniel Onofrei, a solicitat rezolvarea situației care a rămas în coadă de pește… „Ne-am săturat de atâtea promisiuni și minciuni! Suntem ignorați pe față! Cum să lași asemenea mizerie care poate provoca o epidemie și să nu-i pui pe cei responsabili la treabă? Cum? Ce fel de gospodar ești pentru orașul care te-a votat?”, spun oamenii din Munteni, cu năduf!

După apariția articolului „Revoltă pe malul Cacainei! Primarul Boroș, apostrofat de bârlădenii pe care i-a mințit în campania electorală!”, din 21 martie, care semnala problemele grave ale locuitorilor din zona Munteni și zona Centrală, pe unde trece pârâul Valea Seacă, zis Cacaina, la Bârlad au fost inspectorii de la Garda de Mediu Vaslui. Aceștia l-au scos din birouri pe edilul șef Dumitru Boroș și pe ceilalți responsabili cu curățenia apelor Cacainei, au văzut că cele semnalate de oameni sunt cât se poate de reale, s-a dispus luarea unor măsuri serioase, cu termene de îndeplinire, în care se trasează sarcini atât Aquavas Bârlad, dar mai ales Unității Administrativ Teritoriale Bârlad, adică primarului Boroș. Pentru crasa neglijență a primarului nu s-au luat atunci măsuri, nefiind dată nicio amendă, însă dacă cele trasate nu sunt duse la îndeplinire, vor sosi și amenzile conform legii. Și mai sunt doar câteva săptămâni până la termen, însă nimic nu s-a mișcat!

Ori este lene, ori ignoranță! Oamenii vor mediu curat, domnule primar!

Ieri, pe traseul din Munteni, pe malul Cacainei, până în centrul orașului, sub „mărețul” Pod Roșu, unde sunt frumos aranjate flori, mizeria de sub pod era ca la ea acasă! Plus că în urma ploii căzute acum câteva zile, nivelul apei pârâului a crescut simțitor, deoarece podețele pe sub care ar trebui să curgă apa pârâului sunt colmatate și nu trece! Băltește. Zona a devenit, încetul cu încetul, de ani de zile, coșmarul locuitorilor din zona Munteni și din cea centrală, de după podul din Centrul Bârladului, cunoscut ca Podul Roșu și până la Podul Verde din zona … Cotul Negru. De ce coșmar? Pentru că Valea Seacă s-a umplut de mizerie, de gunoaie aruncate de cetățenii iresponsabili, de câini morți și alte chestii aruncate pe apa Cacainei. Care acum nici nu mai curge, din cauză că toate tuburile care asigurau trecerea pe sub străzi s-au comaltat! Acum, că cetățenii sunt iresponsabili și aruncă toate alea pe gârlă, se știe de mult, dar că autoritățile locale sunt absolut indiferente la focarul de infecție și la pericolul de inundații la fiecare ploaie mai acătării, este prea mult! Pe site-ul nostru (www.vrn.ro) găsiți poze și video cu mizeria care ieri trona și emana un miros pestilențial, că doar vine primăvara!

Prefectul a luat măsuri, a trimis Garda de Mediu, care și ea a luat măsuri! Și oamenii, cu măsurile pe hârtie au rămas!

La sesizarea oamenilor din zonele menționate a reacționat prompt prefectul județului, Daniel Onofrei, bârlădean și el, liberal și el, însă mai de cuvânt decât bârlădeanul și liberalul Dumitru Boroș, care a lăsat lucurile baltă privind coșmarul numit “Cacaina”! Prefectul Onofrei a cerut Gărzii de Mediu să verifice dacă cele relatate de ziarul nostru la sesizarea cetățenilor sunt reale. Și au fost! Chiar în totalitate! Au luat și măsuri, pe care le-am și prezentat într-un al doilea articol scris de Vremea Nouă „Garda de Mediu a arătat adevărul: pârâul Cacaina din Bârlad, nedecolmatat din 2014!”, apărut pe 24 martie a.c.. Și le mai prezentăm o dată, poate că se aude la Primăria Bârlad și cineva de acolo, eventual viceprimarul orașului, Ana Maria Vintilă, va lua taurul de coarne și-i va pune la treabă pe cei care trebuie să curețe apele mizere al pârâului Valea Seacă!

Iată măsurile luate:

“Garda de Mediu Vaslui a dat termen Primăriei Bârlad, până pe 25 mai, pentru rezolvarea situației, mai precis să decolmateze. Așadar, măsuri stabilite:

 1. Se va reabilita zona canalului deschis și se va asigura curățarea canalului deschis – termen 25.05.2022,- răspunde UAT Bârlad.
 2. Se va solicita la Aquavas Bârlad efectuarea prioritară a extinderii rețelei de canalizare din zona respectivă – Termen 24.03. 2022- răspunde UAT Bârlad.
 3. Se vor identifica și sancționa toți proprietarii care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare și cei care nu sunt racordați vor trebui să-și ia toate măsurile pentru a-și asigura sisteme proprii de gestionare a apelor uzate, conform legii. Termen 24.03.2022 și permanent.

Nu sunt obiecțiuni și nu s-au aplicat sancțiuni. Controlul a fost făcut pe 21 martie și s-a constatat pe scurt, că ceea ce reclamă oamenii este real, adică există gunoaie aruncate în canalul deschis, proprietățile unor oameni sunt foarte aproape de canalul deschis, fapt care îngreunează curățarea și întreținerea, există un număr de proprietăți de unde se evacuează apă uzată în canal, în mod ilegal, tubul de beton de la podul din intersecția cu strada 1877 este amplasat deasupra, neputând asigura scurgerea apei decât la debitele mari!”, a precizat prefectul Daniel Onofrei!

De asemenea, Aquavas – Sucursala Bârlad va asigura, împreună cu Primăria Bârlad, reabilitarea canalelor deschise sau închise, deoarece nu s-au mai efectuat asemenea lucrări din 2014, așa cum am sesizat noi în articol, deci oamenii au avut dreptate! Acum suntem foarte curioși, ca și cetățenii care acum nu mai cred că lucrurile se vor rezolva, dacă ele vor sta așa cum le-a enunțat prefectul Daniel Onofrei. Noi am început numărătoarea până la data când Garda de Mediu va vedea cât de multe ați rezolvat până la termenele stabilite: Tic-Tac, domnule primar!

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/video-revolta-pe-malul-cacainei-primarul-boros-apostrofat-de-barladenii-pe-care-i-a-mintit-in-campania-electorala-foto/

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/garda-de-mediu-a-aratat-adevarul-paraul-cacaina-din-barlad-nedecolmatat-din-2014/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  • Un bou ca toţi boii, puţin la simţire,
   În zilele noastre de soartă-ajutat,
   Şi decât toţi fraţii mai cu osebire,
   Dobândi-n cireadă un post însemnat.
   – Un bou în post mare? – Drept, cam ciudat vine,
   Dar asta se-ntâmplă în oricare loc:
   Decât multă minte, ştiu că e mai bine
   Şa ai totdeauna un dram de noroc.
   Aşa d-a vie?ii veselă schimbare,
   Cum şi de mândrie boul stăpânit,
   Se credea că este decât toţi mai mare,
   Că cu dânsul nimeni nu e potrivit.
   Viţelul atuncea, plin de bucurie,
   Auzind că unchiul s-a făcut boier,
   Că are clăi sumă şi livezi o mie:
   „Mă duc – zise-ndată – niţel fân să-i cer.”
   Făr-a pierde vreme, viţelul porneşte,
   Ajunge la unchiu, cearcă a intra;
   Dar pe loc o slugă vine şi-l opreşte:
   „Acum doarme – zice – nu-l poci supăra.”
   – „Acum doarme? ce fel! pentru-ntâia dată
   După-prânz să doarmă! Obiceiul lui
   Era să nu şază ziua niciodată;
   Ăst somn nu prea-mi place, şi o să i-o spui.”
   – „Ba să-ţi cauţi treaba, că mănânci trânteală;
   S-a schimbat boierul, nu e cum îl ştii;
   Trebuie-nainte-i să mergi cu sfială,
   Primit în casă daca vrei să fii.”
   La o mojicie atâta de mare,
   Viţelul răspunde că va aştepta;
   Dar unchiu se scoală, pleacă la plimbare,
   Pe lângă el trece, făr-a se uita.
   Cu mâhnire toate băiatul le vede,
   Însă socoteşte că unchiu-a orbit;
   Căci fără-ndoială nu putea a crede
   Că buna lui rudă să-l fi ocolit.
   A doua zi iarăşi, prea de dimineaţă,
   Să-l găsească vreme, la dânsul veni:
   O slugă, ce-afară îl vedea că-ngheaţă,
   Ca să-i facă bine, de el pomeni.
   „Boierule – zise – aşteaptă afară
   Ruda dumitale, al doamnei vaci fiu.”
   – „Cine? a mea rudă? Mergi de-l dă pe scară,
   N-am astfel de rude, şi nici voi să-l ştiu.”

 1. Dba Viceprimar a luat coaiele lui Bouros la molfait , cîtă mu..i a dat cu campania electorală acum o primește de la toți cu care lucrează, mai ales de la Vasilică care o crede mai proasta ca noaptea!

 2. Dupa mintea ta, nene Dekantor, rahatul care pluteste pe apa, impreuna cu tot felul de gunoaie si lesuri de animale, reprezinta o dezinformare sau o diversiune la adresa primarului? Daca asa crezi tu eu pot conchide ca te-ai nascut si ai fost crescut la groapa de gunoi de la Caramidarie!!!

 3. Ce tare le sta.n gat,presurilor lui Tataru,Dnul Boros.Nu stiu ce dezinformari si diversiuni ordinare sa mai inventeze la adresa acestui primar care chiar vrea sa schimbe fata Barladului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.