spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Peste 2000 de localități din România nu au niciun serviciu de asistență socială

- Advertisement -

Patru universități din România au semnat un acord cu UNICEF și Colegiul Asistenților pentru creșterea numărului de asistenți sociali cu studii în domeniu. Numărul total necesar de asistenți sociali licențiați este estimat la 11.100, însă aproximativ 70% dintre angajații din sistemul de asistență socială nu au studii în domeniu. 

Semnatarii își propun ca, până în 2030, furnizarea serviciilor sociale complexe să fie realizată numai de către asistenți sociali, așa cum sunt definiți în Legea 466/2004, pentru asigurarea calității corespunzătoare a acestor servicii, potrivit unui comunicat UNICEF.

Prin protocolul semnat vineri, începând cu acest an, vor fi introduse etapizat programe specifice pentru consolidarea forței de muncă din domeniul serviciilor sociale la nivel local. Un exemplu este cel al programelor care vizează creșterea numărului de locuri pentru învățământul la distanță astfel încât să se ajungă la cel puțin 500 locuri la nivel național.

Un alt obiectiv al acordului se referă la colaborarea pentru dezvoltarea competențelor și  a capacităților pentru cercetare, pregătire și supervizarea pentru profesiile forței de muncă din serviciile sociale, incluzând promovarea Codului privind practica asistentului social.

70% dintre angajații din sistemul de asistență socială nu au studii în domeniu

În România, există un deficit de angajați în sistemul de asistență socială și disparități semnificative între numărul de angajați din mediul rural și cel urban (1,27 de angajați pe localitate în rural față de 5,75 în urban). …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/peste-2000-de-localitati-din-romania-nu-au-niciun-serviciu-de-asistenta-sociala-1542427

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.