spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Șantaj, abuz de funcție și intimidări! Totul pentru ca omul lui Buzatu să primească loc de casă

- Advertisement -
SUVERANII… Pesediștii din CL Vaslui, conduși de Alexandru Barbu, au deturnat o ședință de CL pentru a-l apăra pe omul lui Buzatu care a poftit la un teren gratuit de la Primărie

MANEVRE… Circ în ședința de CL Vaslui, unde consilierii locali PSD au făcut front comun pentru a-și apăra colegul de partid care a beneficiat de un teren primit gratuit de la Primăria Vaslui. Reamintim că Vremea Nouă a semnalat faptul că Vlad Ghețu, consilierul personal al lui Dumitru Buzatu, deși nu este căsătorit și nu are niciun copil, a beneficiat de un loc de casă gratuit într-un cartier nou construit cu străzi asfaltate, racordat la toate utilitățile și lipit la rețeaua de transport în comun, în ciuda promovării acestui proiect care se dorea a fi o facilitate pentru tinerii familiști. Cu toate acestea, consilierii PSD, prin vocea liderului lor Alexandru Barbu, a chemat în plenul ședinței toți acei tineri pentru a pune presiune pe Consiliul Local să avize favorabil proiectul și astfel colegul lor să primească și el acel teren. Și presa de casă a PSD a fost prezentă la eveniment, inclusiv mama lui Vlad Ghețu, care deține site-ul Ziarul de Vaslui. Au făcut galerie consilierilor PSD care s-au întrecut în a arata opiniei publice cât sunt de interesați de soarta tinerilor, mascând faptul că ei își doreau de fapt un avantaj pentru colegul lor de partid, iar după votarea acelui punct de pe ordinea de zi s-au evaporat.

Alexandru Barbu, șeful grupului de consilieri PSD, a dat tonul scandalului în ședința de CL Vaslui: “Țin să-i salut pe tinerii veniți în sală. Vreau să vă spun că motivul pentru care grupul consilierilor Partidului Social Democrat v-a chemat astăzi este acela că pentru a doua oară consecutiv grupul PNL-USR ar fi respins un proiect de hotărâre care v-ar fi adus dvs. avantaje. Motivul pentru care v-am chemat a fost că în comisii, grupul lor a fost cel care s-a abținut ( n.r. la proiectul atribuirii acestor terenuri) ridicând suspiciuni care planau în opinia dumnealor asupra lucrărilor Comisiei formate din specialiști ai Primăriei. Adevărul e că la solicitatea domnului Dragomir (n.r. consilier PNL), noi, consilierii PSD, patru consilieri aici în linie, am reluat împreună cu domnul director Amăriuței (n.r. șef într-un departament al Primăriei Vaslui) și ceilalți membri ai Comisiei, studiul și analiza dosarelor. Am verificat punctajele și se pare că informațiile care au parvenit dintr-o anumită publicație locală (n.r. Vremea Nouă), și domnii de la PNL și USR le-au folosit ca pe un joc politic s-au dovedit a fi eronate. Faptul că domnii de la PNL și USR nu au avut încredere în funcționarii publici independenți ai Primăriei, dar astăzi presiunea dumneavoastră, a celor prezenți în sală, o au vis-à-vis de activitatea Comisiei la care au participat și doi pesediști, mă face să mă amuz”, a spus Barbu, denunțându-se public.

Practic, această declarație este o probă solidă pentru orice procuror care s-ar apleca asupra acestui caz. Faptul că acesta a sunat un grup de persoane, beneficiare a unui program al Primăriei Vaslui, cu scopul de a face presiune pe ceilalți consilieri să voteze favorabil un proiect de hotărâre care produce un avantaj partidului din care face parte este abuz în serviciu. Mai mult, acesta a obținut în mod ilegal, făcând abuz de funcție, date cu caracter personal (numere de telefon) de la funcționarii publici din Primărie. Va fi interesant de aflat dacă primarul va face o comisie de anchetă care să verifice modul cum a intrat consilierul Barbu în posesia datelor din documentele Primăriei.

Consilierul Barbu poate fi acuzat de abuz în serviciu și de abuz de funcție

Alexandru Barbu

Consilierul Alexandru Barbu a recunoscut în direct la ședința de CL că el, în numele grupului PSD, a chemat beneficiarii terenurilor oferite gratuit de Primăria Vaslui în cartierul Dimitrie Cantemir. Ba, mai mult, după ce consilierii au votat proiectul de hotărâre, acesta le-a mulțumit acestora precum un suveran, spunându-le că-și merită cu prisosință premiul: “Oricum ar fi, vă mulțumesc că ați venit în sală. Vă meritați loturile de teren!”. Cu alte cuvinte, se poate deduce faptul că Barbu i-a chemat pe acești tineri în ședință de CL și i-a instigat să facă presiune pe grupul de consilieri PNL-USR, promițându-le drept răsplată aceste terenuri și, implicit ,își rezolva și problema de partid, adică atribuirea unui teren gratuit colegului lor de partid. Consilierii PNL și USR au picat în capcana lui Barbu și, speriați că pierd electoral, s-au raliat acestui santaj, spunând că de fapt ziarul Vremea Nouă e vinovat, fiindcă a supus în dezbatere o temă imorală, dar legală. Probabil că e normal ca un consilier al lui Dumitru Buzatu, șeful suprem al PSD în județul Vaslui, deși nu e familist, să primească un teren gratuit din partea Primăriei. Iată ce a spus Valentin Dragomir, consilier PNL, cel care în Comisia de Urbanism a cerut verificarea listelor cu beneficiarii terenurilor:

“În comisia de Urbanism s-a ridicat acea problemă, după ce a apărut în ziar (n.r. Vremea Nouă) că un cetățean (n.r. consilierul personal al lui Dumitru Buzatru Vlad Ghețu) ar fi fost avantajat la punctaj. S-a cerut în Comisie să mai fie verificate aceste dosare și am înțeles că nu s-a găsit nicio neregulă, deci informația din ziar nu s-a adeverit”.

Viceprimarul Braniște a fost obedient, dar a avut o mică zvâcnire… de orgoliu

Lucian Braniște

Viceprimarul PNL s-a speriat de anvergura șantajului făcut de consilierii PSD care au chemat beneficiarii de terenuri la CL și a adoptat un ton pacifist. Gestul său poate fi judecat într-o cheie politică, însă putea să supună dezbaterii publice dacă gestul e imoral, fiind vorba de atribuirea unui teren omului de casă al lui Buzatu. Acesta, deși a prins o sinecură la CJ Vaslui, își mai dorește pe deasupra și un teren gratuit de la Primărie, deși nu este familist și nu are mulți copii. Totuși, trebuie remarcat că Braniște a avut curaj să spună că nu e normal ca Barbu să sune în numele Primăriei Vaslui și să-i cheme pe beneficiarii terenului la sedința de CL: “Nu știu dacă meritul total e al unui consilier de la PSD că sunteți aici (n.r. a spus acesta adresându-se beneficiarilor proiectului). Știu că cineva de la ei (n.r. de la PSD) s-a autointitulat când v-a sunat drept angajat de la Primărie. Noi ne bucurăm că dumneavoastră ați veniti aici. Vă felicităm pentru terenurile care vă vor fi atribuite, vă dorim mult spor să construiți un cartier frumos acolo. Să fiți o echipă de vecini, să vă înțelegeți. Sunt utilitățile ajunse în zonă, sunt drumurile asfaltate până acolo. Aveți tot ce vă trebuie acolo pentru a avea un cartier frumos acolo, cu copii minunați care să crească în condiții minunate”.

Popoiu, o trompetă pesedistă, folosit de partid pe post de tonomat

Sorin Popoiu

Sorin Popoiu, un vechi nomenclaturist ascuns printre consilierii PSD, a ținut să înfiereze ziarul nostru pentru că a ridicat o problemă ce ține mai mult de moralitatea clasei politice, care, la butoane fiind, adună tot felul de privilegii. “Am o întrebare pe care nu o voi considera deloc retorică. Ce facem? De câte ori apare în vreo fițuică vasluiană câte un articol, ne apucăm să ne îndoim de profesionalismul și știu eu, de corectitudinea aparatului primăriei sau a comisiei care a fost numită să facă acea clasificare? Vreau să vă întreb: Printre cei care am votat am fost și eu, dar au fost și cei doi viceprimari. Fără supărare, dumneavoastră reprezentați Primăria (n.r. probabil a vrut să spună Consiliul Local), dar și aparatul Primăriei. Atunci ce să înțeleg, că nu aveți grijă de aparatele dumneavoastră?” a spus Sorin Popoiu, consilier PSD. Dacă tot a venit momentul dilemelor, îi punem și noi o întrebare distinsului dinozaur politic: Profesionalismul funcționarilor din Primărie care au dat numerele de telefon consilierilor locali pentru a fi sunați și incitați la un șantaj, cum poate fi calificat?

Învățătorul userist Cătălin Mândru, acuzat de șarlatanie de o altă trompetă a PSD

Cătălin Mîndru

CONTRE… Cătălin Mândru a ținut să formuleze un punct de vedere al grupului său de consilieri în acest scandal, dar a fost bruscat de consilierul Leodard Negruți, destul de dur. Iată ce a spus viceprimarul userist: “În calitate de lider al grupului de consilieri USR, doresc să infirm cele spuse de consilierul PSD (nr. Alexandru Barbu), că acest proiect nu ar trece. Drobul de sare văd că este folosit ca o strategie de acest consilier. Nu este vorba de o neîncredere în aparatul Primăriei pe un subiect care generează atât interes public. Este firesc ca implementarea lui să se facă în cele mai bune condiții de transparență și de calitate. Atunci când m-am abținut în Comisie am făcut-o pentru a da șansa celor din aparatul de specialitate a primarului de a dovedi încă o dată și în prezența consilierilor locali că ceea ce au făcut ei este un lucru corect. Și asta s-a întâmplat ieri, când aceste dosare au fost verificate. Nu este vorba de neîncredere, ci despre faptul că oricând este bine când ți se oferă o șansă să dovedești că au făcut lucrurile corect. Acest proiect, după cum observați, va trece datorită majorității PNL-USR prezentă aici în sală. După cum observați, consilierii PSD sunt mai puțini prezenți astăzi, la această sedință, prin urmare nu dumnealor li se datora trecerea acestui proiect astăzi”, a spus viceprimarul USR, Cătălin Mândru. Atât i-a trebuit lui Negruți, care din on-line, în timp ce-și conducea mașina, a izbucnit: “Dumnealui (n.r. Cătălin Mândru) este un șarlatan și, dacă și-ar fi aminti bine, acum două luni, același proiect, împreună cu toată majoritatea cu care se laudă acuma, dintr-o ambiție l-a blocat. Mințiți atât de frumos, încât mai, mai să vă credem și noi. Încet, încet, vă cunoaște tot municipiul Vaslui ca ați blocat dintr-o ambiție toate proiectele (n.r. Se referă la momentul în care grupul PNL-USR au blocat toate proiectele primarului în momentul în care PSD nu a validat un consilier USR).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Bai mare scursuri v ați adunat la putere. Numai jegosii ordinare pe la primarii, numai neamuri între voi și interese cât cuprinde. Sa mă pis pe voi de zdrențe. Scursuri ordinare care sunteți.

 2. Mai mare Rusine! Familii cu copii stau in 20 mp si cei care ne cersescv voturi sunt numai pe interesul lor.Rusine Rusine.O sa fie un vot nul din partea multora.

 3. O sa pierdeți enorm de mult capital la alegeri !
  O hoarla de trompetisti s.au adunat la PSD in jurul.unora care nu merita sa apara alături de aceștia nici macar intr.o fotografie.!
  Trompeta de Popoiu.. prostul VS ,locul I cu felicitari la betivaneală, ce dictează ăsta?
  A ajuns consilier din greșeală si inca vreo 3 de pe lîngă el la fel.
  Niste mizerii de oameni, incompetenți o viață și că profesor, si ca director iar acum ca si consilier.
  O javră de om..
  Oare unii chiar nu isi vad lungul nasului sau cred ca au o valoare…dar ce valoare !
  Diamant neslefuit…nu alta !
  Fu.te bă acasa5..si ia.ți si prietenii cu tine !
  ..

 4. Si citi ca el… cica Consilieri personali … Dar Sergiu – optar……. cu ce informeaza ? ce bisnita face cu masini. in curtea centrului de afaceri ?
  oau???? dar Elvis angajat tot la bugetari … ….
  Asa fara concurs fara,,, fara ..
  Voda Papura… a reinviat .

 5. Ca fata de prost are Ghetu asta! Oare ce face asta la serviciu? Are o fisa a postului, sau sta si ii curg balele pe langa Mitica? Am inteles ca “doamna” Anuta imparte hartii, cateodata gresit si pe alea…dar are master 🤣🤣🤣🤣. Ar trebui investigat si vazut ce face hoarda de consilieri a lui Mitica , pe ce isi iau salariul. Numai combinatii….s-a saturat lumea de prosti care cica conduc! Se va termina candva si treaba asta!

  • De asta aia sunt acolo si tu mananci c***t pe aici. Ei sunt aia prosti si tu ala destept😂😂. Te doare capul ce gandesc unii. Sa fiu sincera nu votez psd, dar astia tin tara pe picioare. Am vazut ce pot face altii, asa ca m-am lamurit.

 6. Braniște e mai Psd-ist decat multi Psd-isti si credetima ca stiu ce spun 😉,iar voi daca vreti sa mai sapati putin veti afla ceva frumos despre alte doua „familii” care au primit pamant acolo ,doar ca trebuie sa mai fruzariti putin arbore genealogic 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.