spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Un grup de hoți minori, care au spart o casă din comuna Pogana, prinși de Poliție și puși sub control judiciar

- Advertisement -

PRINȘI… Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a trei tineri, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de „furt calificat”, comisă în noaptea de 7-8 februarie 2024, la o locuință din comuna Pogana, de unde minorii au sustras bani și bunuri în valoare de peste 4500 euro.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, prin efracție, pe timpul nopții, într-o locuință din satul/comuna Pogana, județul Vaslui și ar fi sustras mai multe bunuri, precum și suma de 2500 de euro. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la peste 4.500 de euro. Pe 15 februarie 2024, ca urmare a administrării probatoriului, față de tinerii cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Un hoț din magazinele din Bârlad, pus și el sub control judiciar

De asemenea, un individ în vârstă de 40 de ani, care fura de prin magazinele din Bârlad, a ajuns și el pentru 60 de zile sub control judiciar, după ce polițiștii l-au depistat și au strâns dovezi pentru faptele comise de acesta. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea a 4 infracțiuni de furt, în perioada mai 2023-ianuarie 2024, în spații comerciale din municipiul Bârlad. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi sustras, pe timpul zilei, bunuri expuse în vederea vânzării, din mai multe spații comerciale și dintr-un autoturism lăsat nesupravegheat, în parcarea pieței agroalimentare din municipiul Bârlad. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la peste 5.000 lei și a fost recuperat în proporție de 70%. Pe 16 februarie 2024, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.