spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Un localnic din Averesti, în stare gravã, dupã ce a testat cu chibritul aprins o butelie plinã cu GPL, provocând o explozie

- Advertisement -

PERICOL… La o locuintã din satul Averesti, comuna Bunesti-Averesti, a explodat o butelie, iar proprietarul imobilului a suferit rãni si a fost preluat de un echipaj SMURD. Totul s-a petrecut în aceastã dupã-amiazã. Pompierii au fost alertati si au ajuns în scurt timp la fata locului, actionând pentru stingerea incendiului declansat. Vecinii familiei peste care s-a abãtut necazul sustin cã sotul si sotia erau acasã si, se pare, bãtrânul în vârstã de 81 de ani a recurs la un mod nechibzuit de a testa dacã butelia cu GPL scapã gaz, aprinzând un chibrit. „Butelia a explodat si el, Gheorghe Giuscã îl cheamã, a fost rãnit la mâini, la cap. A fost luat de SMURD”, au spus vecinii. Pompierii au stins focul care se manifesta cu violentã a fost stins, însã pagubele fãcute de incendiu si de explozie a afectat serios imobilul. „E greu de spus dacã vor mai putea locui în aceastã casã, bietii oameni. Ei sunt amândoi pensionari. Numai sã scape omul cu viatã, asta e cel mai important”, mai spus oamenii din sat, speriati de cele întâmplate.

Pompierii confirmã cã bãrbatul a apropiat focul de butelia cu GPL, ca sã o testeze

„Pompierii huseni au fost solicitati sã intervinã cu douã autospeciale de stingere cu apã si spumã, precum si cu o ambulantã SMURD tip B2, pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuintã din localitatea Averesti, comuna Bunesti-Averesti. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã la nivelul a douã camere si avusese loc o explozie. În urma deflagratiei, proprietarul locuintei, un bãrbat în vârstã de 81 ani a suferit arsuri la nivelul fetei, gâtului si membrelor superioare, pe aproximativ 27% din suprafata corpului. Victima a primit primul ajutor în ambulantã, ulterior fiind transferatã la o unitate medicalã de urgentã. Incendiul a fost lichidat în limitele gãsite, nefiind înregistrate alte victime. Au ars o camerã, o bucãtãrie si un hol, alte douã încãperi fiind afectate de explozie. A fost salvatã jumãtate din locuintã. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis într-un spatiu închis, în mediu saturat de gaze inflamabile/explozive (proprietarul locuintei a încercat sã testeze o butelie încãrcatã cu GPL folosind flacãra deschisã)”, au transmis reprezentantii ISU Valsui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.