spot_img
spot_imgspot_img
12.2 C
Vaslui
20-mai-2024

Vasluiul a câștigat titlul “Capitala Tineretului din România” pentru anul 2025

- Advertisement -
Sursa foto: Grupul de inițiativă al proiectului „Vaslui, capitala tineretului din România 2025”
Sursa foto: Grupul de inițiativă al proiectului „Vaslui, capitala tineretului din România 2025”

VICTORIE… Vasluiul va fi capitala tineretului din România în anul 2025. Titlul a fost decernat sâmbătă seara, în cadrul Galei Tineretului din România, organizată la Târgu Jiu. Premiul a fost ridicat de grupul de inițiativă format în jurul proiectului vasluian și de primarul Vasile Pavăl. “Ne înclinăm în fața tuturor vasluienilor, care ne privesc, care ne-au ascultat și care au dat încredere necondiționată în noi”, a spus Denisa Săvuc, managerul grupului de inițiativă. Și primarul Vasile Pavăl a ținut să spună câteva cuvinte despre titlul obținut acum: “Mă gândesc la finala de anul trecut, de la Cluj, am pierdut în fața Ploieștiului, pe care îl aplaud și acum, dar nu am abandonat drumul. Ne-am întors acasă, am repornit proiectul și iată-ne astăzi câștigători”. De emoții, acesta a greșit, la un moment dat, anul în care Vasluiul va deveni capitală a tineretului: “Eu zic că vom reuși ca în 2021 (n.r. se referea, de fapt, la 2025) să facem o gală cel puțin la fel de frumoasă ca a dumneavoastră, iar juriul să fie mulțumit că a acordat un vot vasluienilor”.  Orașul Slobozia, singurul competitor al Vasluiului în finală, a fost încurajat să continue drumul: “Slobozia, nu abandona. Dacă câștigi, mergi mai departe. Dacă pierzi, mergi mai departe!”, a mai spus primarul.

Gala a fost prezentată de cunoscutul moderator tv Cătălin Măruță și transmisă live pe TVR Craiova. În cadrul evenimentului, au fost premiate meritele tinerilor implicați în societatea românească. Alături de tinerii cu merite deosebite în diferite domenii, precum artă, sport, antreprenoriat, au fost premiate proiecte ale unor structuri asociative de și pentru tineret sau ale unor grupuri informale de tineri, desfășurate în perioada octombrie 2022 – octombrie 2023: Proiectul studențesc al anului 2023; Proiectul de educație nonformală al anului 2023; Proiectul anului 2023 pentru cetățenie activă; Proiectul de voluntariat al anului 2023; Proiectul anului 2023 pentru incluziune socială; Proiectul anului 2023 pentru dezvoltare durabilă; Proiectul anului 2023 pentru dezvoltarea tinerilor din mediul rural; Proiectul anului 2023 pentru promovarea egalității de șanse în rândul tinerilor.

Denisa Săvuc: “Vaslui, capitala tineretului din România este o poveste frumoasă”

La finalul galei, primarul municipiul Târgu Jiu a anunțat orașul câștigător al titlului de capitală a tineretului pentru anul 2025: Vasluiul. Pe scenă a urcat toată delegația orașului, formată din mai mulți tineri care au lucrat la proiect. “Mai întâi ar trebui să ne înclinăm în fața tuturor vasluienilor, care ne privesc, care ne-au ascultat și care au dat încredere necondiționată în noi. Ne aplecăm în fața încrederii și a iubirii pe care ați avut-o față de noi chiar dacă a fost mai sinuos tot parcursul nostru. Vasluiul are de astăzi un titlu pentru tinerii din municipiu. Vaslui, capitala tineretului din România este o poveste frumoasă. Slobozia, vă transmitem din energia noastră, ca să continuați acest drum, pentru că așa vă veți duce misiunea mai departe. Dacă nu ați câștigat acum, nu înseamnă că nu veți avea un viitor frumos, acesta e un pas în dezvoltarea voastră, așa cum a fost și în a noastră. O să fie o provocare mare pentru noi, pentru că trebuie să arătăm că Vasluiul este o oportunitate de a crește și de a rămâne în România”, a spus Denisa Săvuc, managerul grupului de inițiativă.

Primarul Pavăl: “Dacă aveți ocazia să treceți prin Moldova, opriți și în Vaslui. Veți fi surprinși plăcut”

Și primarul Vasile Pavăl a ținut să transmită câteva cuvinte, mai ales că la eveniment au fost prezente mai multe oficialități, printre care Mihai Ghigiu, șeful cancelariei prim-ministrului, europarlamentarul Victor Negrescu, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse: “Mă gândesc la finala de anul trecut, de la Cluj, am pierdut în fața Ploieștiului, pe care îl aplaud și acum, dar nu am abandonat drumul. Ne-am întors acasă, am repornit proiectul și iată-ne astăzi câștigători. Îi felicit pe tinerii vasluieni din tot sufletul. Nu pot să nu mulțumesc distinsului juriu, care mi-a dat astăzi niște sarcini foarte mari. Acest lucru mă provoacă să organizăm în anul 2025 activități excepționale pentru care de mâine începem pregătirea. Domnule primar (n.r. al municipiului Târgu Jiu), vă felicit pentru ce ați făcut în acest an, sunt  convins că dacă vom apela la experiența dumneavoastră, o vom căpăta. În 2024, vom fi prezenți la Ploiești. Dacă aveți ocazia să treceți prin Moldova, opriți și în Vaslui. Veți fi surprinși plăcut. Vasluiul s-a dezvoltat, se dezvoltă, are tineri minunați, lucrez în administrație de mulți ani și am un cuvânt frumos pe care îl spun: mă mândresc că sunt contemporan cu ei, mă mândresc pentru toate activitățile pe care le desfășoară. Ce înseamnă, de fapt, tineretul? Înseamnă educație, participare, idei, reușite. Eu zic că vom reuși ca în 2021 (n.r. se referea, de fapt, la 2025) să facem o gală cel puțin la fel de frumoasă ca a dumneavoastră, iar juriul să fie mulțumit că a acordat un vot vasluienilor. Slobozia, nu abandona. Dacă câștigi, mergi mai departe. Dacă pierzi, mergi mai departe!”, a spus primarul Vasile Pavăl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Ce înseamnă oraș Capitală a Tineretului din România?

    Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital – http://www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

    Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

    Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, acest cadru se va transforma într-unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra țării noastre. Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.

  2. E meritul exclusiv al tinerilor frumosi din orașul acesta, nu mai încercați voi, roșilor, să monopolizați această reușită !!
    Ați inceput deja să vă asumați meritele deși tot ceea ce faceți e să mulțumiți prostimea și pensionarii care să vă voteze :((

  3. Capitala tineretului…Ce fain sună! Woww!
    Proiecte peste proiecte…!
    Da se vede ceva ?? Unde anume !? Pentru tineri desigur! In afara de hîrtii ,concret ceva pe teren….? Proiect studențesc,de educație de incluziune socială,de voluntariat! Sa mori nu alta! Tinerii tot cu curul pe gard stau la Secu !
    Nu mai înțeleg nimic !
    Cred că totul se rezumă la bani! Titlul înseamnă bani!

  4. Ceva deosebit…repara strazile in gatul mătii de betiv retardat, ca ne rupem tigaile in ele si nu le repara mă-ta boule. Ai 20 km de strazi si le strici in fiecare an tot mai tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.