spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
Vaslui
19-mai-2024

„Exit”, la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

- Advertisement -

DOCUMENTAR… Filmul suedez „EXIT” va putea fi vizionat gratuit, sâmbãtã, 2 noiembrie, de la ora 12.00, la sediul central al muzeului. Regizoarea este o fostã extremistã, care încã duce o luptã interioarã pentru a-si accepta propriul trecut. Filmul a ajuns la Bârlad prin Asociatia One World România.

În cursul unor conversatii intime cu fostii extremisti violenti din Germania, Franta, Danemarca si SUA, acestia se confenseazã despre momentul care i-a determinat sã-si schimbe cursul vietii. Ce fel de semnal de alarmã poate face ca un jihadist sã renunte la gândirea extremistã si sã lase în urmã ura si violenta?

KineDok este un program international de distributie alternativã pentru filmul documentar, care se desfãsoarã în sapte tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare tarã contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care ruleazã apoi în sute de localitãti din toate cele sapte tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica si extinde lantul de distributie dincolo de sãlile de cinema, organizând proiectii în orice spatiu unde vizionarea unui film are potentialul de a deveni o expreientã comunitarã (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de culturã etc.). (Cezara MIRONICÃ)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.