spot_img
spot_imgspot_img
22.2 C
Vaslui
20-mai-2024

2017 – anul de aur al învățământului vasluian

- Advertisement -

Munca elevilor vasluieni, ca și a colegilor din toată țara, a fost premiată. Astfel, elevii eminenți, care au avut media 10 la examenele naționale, au fost recompensați de Ministerul Educației pentru rezultatele obținute. Fiecare absolvent de clasa a VIII-a a primit 1.000 de lei, iar fiecare absolvent de Bacalaureat cu media 10 – un premiu în valoare de 3.000 de lei.

Cei trei absolvenți de liceu care au obținut punctaj maxim și au fost premiați au fost, așa cum am amintit mai sus: Ana Maria Polcovnicu, absolventă a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui; Gabriel Cozma, elev al Colegiului Economic „Anghel Rugină ” Vaslui; Mălina Chelaru, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Absolvenții de gimnaziu de nota 10 din județul Vaslui premiați au fost: Tudor Ciobotaru – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui; Elena Gavrilă – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui; Crina Iancu – Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui; Andrei Iordan – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui; Mihaela Oana Iurascu – Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui; Cosmin Daniel Lupu – Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui; Diana Teodora Panainte – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui; Răzvan Andrei Perial – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui; Dragoș Sârbu – Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad; Ana Maria Nanu – Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad; Miriam Mălina Matcașu – Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui; Ruxandra Maria Albescu – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Olimpicii vasluieni au cucerit lumea

Numărul olimpicilor din județ este foarte mare, dar sunt câteva nume de care orice vasluian a auzit. Vlad Sîmbotin, absolventul de aur al Liceului Teoretic ă”Mihail Kogălniceanuă” Vaslui, s-a întors victorios de la Olimpiada Internațională de Biologie, care a avut loc în perioada 23-30 iulie, în Coventry, Anglia. Acesta a câștigat medalia de bronz, fiind pregătit de prof. Gianina Romașcu, al doilea premiu important obținut la o competiție internațională, după argintul de la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Vlad este proaspăt admis la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca. Andrei Popa, fost elev al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în prezent student la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității București, a obținut numeroase medalii la competițiile internaționale, printre care o medalie de aur la ediția 2017 a Turneului de Informatică Shumen din Bulgaria și o medalie de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică, ajutat de prof. Dan Pracsiu. Andrei Bordeianu, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, desfășurată în perioada 7-14 mai la Copenhaga, Danemarca. Pregătit de prof. Cătălin Ignat, director al unității de învățământ, Andrei a fost mintea sclipitoare la disciplina fizică, dat fiind că la această competiție participă echipaje alcătuite din trei membri, fiecare expert la câte o materie școlară: fizică, biologie sau chimie. Nu este singurul rezultat de excepție din 2017, la Olimpiada Națională de Fizică a obținut mențiune și medalie de argint. Constantin-Alin Sava, elevul-minune care a absolvit Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui, în prezent elev la Liceul „Emil Racoviță”, s-a calificat la cinci olimpiade naționale. S-a remarcat la Olimpiada de Informatică, dar a participat și la a XII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Științe pentru Juniori, desfășurată la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, la Buzău, iar la final a primit o mențiune specială. Lista copiilor olimpici este foarte lungă.

Olimpiade naționale organizate la nivelul județului Vaslui

Profesorii vasluieni au demonstrat că sunt gazde foarte bune. In municipiul Vaslui a fost organizată, în perioada 27-30 aprilie, etapa națională a celei de-a XXI-a ediții a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”. 118 elevi din toată țara, dintre care opt din Vaslui, au participat la această competiție dificilă, care nu implică o singură disciplină, ci patru: fizică, geografie, biologie și chimie. Cele două probe, teoretică și experimentală, au fost susținute la Liceul Teoretic ă”Emil Racovițăă” Vaslui, iar festivitatea de premiere a avut loc la Casa de Cultură „Constantin Tănase”. De asemenea, județul Vaslui a găzduit, între 21 aprilie și 25 aprilie, Olimpiada Națională de Limba Rusă și Limba Croată, la care au participat aproximativ 200 de elevi și profesori din toată țara, pasionați de aceste două limbi străine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.