spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

800 de oameni din Focsasca, blocati de indiferenta primarului de Tãcuta!

- Advertisement -

NESIMTIRE Satul Focsasca, din comuna Tãcuta, e în fierbere. Timp de aproape cinci zile, cei 800 de locuitori de aici nu au avut nicio legãturã cu lumea exterioarã, din cauza atitudinii sfidãtoare a primarului comunei, Cãlin Costicã. “Am dat 16 apeluri la Consiliul Judetean, de pe 30 decembrie, dar nu a venit nimeni la noi. S-au trimis niste utilaje, care au deszãpezit pânã la Tãcuta, dupã care pe noi ne-au lãsat în voia sortii, parcã asa le-a spus primarul, sã ne lase ai nimãnui. Când l-au sunat oamenii pe primar, de ce nu face deszãpezire pe drumul judetean care leagã satul Focsasca de Tãcuta, stiti ce le-a spus primarul? Cã eu si cu un alt consilier, dl. Mosulet, suntem vinovati. Adicã, ce vinã avem noi? Conducem noi primãria?”, spune consilierul Ion Beraru, revoltat. Timp de aproape cinci zile, nimeni nu a intrat si nu a iesit din acest sat, iar magazinele au stat goale, pentru cã nu s-a putut face aprovizionarea.

A fost jale mare pe drumul judetean 246, care leagã Focsasca de centrul de comunã, Tãcuta. Nicio masinã nu a intrat si nu a iesit din acest sat timp de aproape cinci zile, din cauza indiferentei cu adevãrat revoltãtoare a primarului comunei, Cãlin Costicã. În loc sã se preocupe sã deszãpezeascã drumul si sã dea ocazia celor 800 de locuitori sã aibã sãrbãtori linistite, primarul a preferat sã lase drumul blocat, aruncând vina pe doi consilieri locali. Iatã ce spune Ion Beraru, consilier local din Focsasca: “Pe 29 decembrie a început sã ningã, iar pe 30 decembrie era jale, nu se mai putea intra în sat, pe drumul judetean. Am sunat de 16 ori, numai eu, plus câti oameni au tot sunat la Consiliul Judetean, cerând ajutor, sã se deblocheze drumul. De la Consiliu ni s-a spus cã va veni o frezã si un buldoexcavator, însã, din câte stim, pe 30 decembrie cele douã utilaje stãteau în Codãesti si soferii erau la cafea, în timp ce noi eram disperati. Primarul nu a rãspuns nici el la telefon. Când, într-un final, s-a hotârât sã rãspundã la telefoanele disperate ale oamenilor din Focsasca, a spus cã vinovat cã nu se face deszãpezirea sunt eu si consilierul Mosulet. Vã dati seama? El, primarul comunei, acuzã doi consilieri cã un drum judetean este înfundat. Ce vinã am avut noi? De ce sã arunci cu vorbe mizerabile, când treaba sa era sã scoatã satul acesta la luminã? Abia pe 3 ianuarie am vãzut si noi drumul desfundat, dupã aproape cinci zile de telefoane si nervi. Nici eugenii nu mai erau în magazine, pâine nici atât. Am fãcut sãrbãtorile ca pe timpul lui nea Nicu, doar cu mãmãligã”, spune consilierul Beraru. Oamenii din Focsasca spun cã nu vor uita gestul de indiferentã al primarului si-i vor cere socotealã. “Cât a fost firma lui cumnat-su sã facã deszãpezire, se implica si primarul, acum, când a câstigat altã firmã, nu mai are interes. Toate masinile trimise de la Vaslui au deszãpezit doar pânã la Tãcuta, pe noi ne-au lãsat ai nimãnui. Nu se poate asa ceva! De parcã primarul nu le-a dat voie sã intre si pânã la Focsasca”.

Mosulet, consilier din Focsasca: “Primarul e supãrat cã nu a mai câstigat firma lui cumnat-su”

Localnicii spun cã ar fi sunat la CJ si, la un moment dat, Vasile Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean, ar fi spus “Lasã-i pe cei din Focsasca, sã mai astepte”. Adevãrat sau nu, timp de aproape cinci zile, 800 de suflete au fost rupte de lume. “Ne-au lãsat atâtea zile cu drumul blocat si nu înteleg de ce. Primarul s-a apucat sã spunã cã din cauza mea nu s-a fãcut deszãpezirea, cã eu nu am vrut sã facã el licitatie. El e supãrat cã a câstigat firma unui om din Protopopesti, la licitatie, si nu a mai câstigat firma lui cumnat-su. Ce vinã avem noi, locuitori sau consilieri locali, de afacerile lui? Nu el trebuia sã facã deszãpezirea? Noroc cã nu a avut nimeni nevoie de Salvare, nici nu stiu dacã putea ajunge pânã aici”, a spus Vasile Mosulet, consilier local din Focsasca. Oamenii mai spun cã primarul ar fi încercat sã se rãzbune pe cei câtiva patroni de magazine din sat, care nu sunt de partea lui, lãsând drumul judetean blocat, ceea ce ar fi cu adevãrat un gest criminal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.