spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
20-mai-2024

SOC! Fetitã bãtutã de asistenta maternalã (video)

- Advertisement -

COPILÃRIE TRAUMATIZATÃ!

TERIFIANT… O fetitã de numai trei ani a ajuns miercuri dupã-amiazã la spitalul bârlãdean, la Primiri Urgente, bãtutã fãrã milã de asistenta maternalã, care o avea pe micutã în plasament! Fetita a povestit cã a fost bãtutã cu varga pentru cã a fãcut “treaba mare” pe ea si acest lucru a fost confirmat si de frãtiorul ei, de numai opt ani, aflat si el în plasament la acelasi asistent maternal “profesionist”. DGASPC a fost sesizatã de o persoanã si specialistii au anuntat la rândul lor politia care efectueazã acum cercetãri pentru rele tratamente aplicate minorului. Fetita a ajuns miercuri seara la Spitalul “Sfânta Maria” din Iasi, fiind internatã la Chirurgie, medicii ieseni confirmând agresiunea care a avut loc asupra micutei. Asistentul maternal profesionist, din comuna Perieni, va fi sanctionat de DASPC Vaslui, fiind demarate procedurile de retragere a atestatului.

Miercuri dupã-amiazã, în jurul orelor 17.00 a fost adusã la Primire Urgente la spitalul bârlãdean, cu o masinã particularã, Adriana Renata, o fetitã de numai trei ani, care prezenta urme de lovituri, loviri, vânãtãi gen vârci, speriatã si traumatizatã în urma unei bãtãi administratã de asistentul maternal profesionist la care a fost datã în grijã. Medicii de la UPU s-au arãtat extrem de îngrijorati de starea fetitei, care prezenta asa-zisul Sindrom Silverman (sindromul copilului bãtut) si considerând starea ei destul de gravã au anuntat Politia Bârlad si au chemat o ambulantã pentru a transporta copilul la Iasi, la spitalul de pediatrie “Sfânta Maria”. La Iasi fetita a fost internatã la Chirurgie traumaticã, împreunã cu un asistent social de la DGASPC Vaslui, pentru supraveghere. De la Bârlad, diagnosticul pus a fost “Sindrom Silverman, edem genunchi drept post traumatic prin lovire, echimoze”. Medicii ieseni ne-au precizat cã fetita este acum în stare stabilã. “A fost adusã o fetitã de trei ani cu o contuzie toraco abdominalã, cu un hematom la nivelul coapsei drepte, cu echimoze (vânãtãi) de diverse dimensiuni si stadii de evolutie, localizate la nivelul membrelor inferioare. Aceste semne sunt semne de agresiune, pacientul a fost evaluat si internat la sectia de chirurgie traumaticã, pentru supraveghere. Cazul este în atentia Protectiei Copilului si al politiei”, a spus medicul de la Iasi, Cãtãlina Ionescu, purtãtorul de cuvânt al spitalului de pediatrie “Sfânta Maria”. Copilul a spus medicilor cã a fost bãtutã de asistenta maternalã din Perieni, pentru cã a fãcut “treaba mare” pe ea.

Cum a ajuns micuta în aceastã situatie grea?

Este o poveste tristã, cumplit de nedreaptã. Fata de trei ani si frãtiorul ei de opt ani au ajuns la sfârsitul anului trecut la asistentul maternal profesionist Mihaela Florea, de 30 de ani, din comuna Perieni. Mama lor, Adriana Bichinet, cunoscutã deja de cititorii nostri, deoarece a mai fãcut obiectul unui articol în luna iunie, când i-au fost luati cei sase copii de cãtre Protectia Copilului, a furat de Sf. Nicolae, pe 6 decembrie, cardul, banii si actul de identitate ale lui Nicolae Dãnisor, din satul Padea, comuna Drãnic, judetul Dolj. Femeia, de 34 de ani, a plecat în lume dupã ce a rãmas fãrã “pietrele de moarã”, cei sase copii ai sãi, fãcuti cu sotul din dotare, Costel Bichinet, aflat acum pentru zece ani dupã gratii pentru consum si comercializare de droguri de mare risc. Adriana Renata si un frãtior de opt ani au ajuns astfel, în luna iulie anul trecut, la asistentul maternal Mihaela Florea, din Perieni; lovitã de soartã de douã ori, o datã de cãtre mama adevãratã, care a abandonat-o, si a doua oarã de mama “profesionistã” care a bãtut-o!

Protectia copilului a reactionat imediat!

“Situatia de abuz asupra copilului cu vârsta de trei ani, aflat cu mãsurã de protectie specialã la asistent maternal profesionist, a fost semnalatã telefonic de cãtre o persoanã care a dorit sã-si pãstreze anonimatul. Astfel, o echipã de specialisti s-a prezentat de urgentã la domiciliul familiei indicate, constatând faptul cã aspectele sesizãrii se confirmã, copilul prezentând semne evidente de agresiune fizicã, motiv pentru care a fost preluat si transportat la unitatea de primiri urgente din cadrul Spitalulului <<Elena Beldiman>> Bârlad, fiind ulterior transportat la Spitalul Clinic de Copii <<Sf. Maria>> Iasi, unde a fost internat cu însotitor desemnat din partea institutiei noastre. Având în vedere faptul cã se contureazã elementele unei situatii de încãlcare a drepturilor copilului, conducerea institutiei noastre a dispus efectuarea de urgentã a unei anchete interne care va stabili persoanele care se fac vinovate de situatie si sanctiunile legale aferente. Totodatã, astãzi va fi formulatã plângere penalã împotriva persoanei care a comis agresiunea si se vor realiza demersuri de retragere a atestatului de asistent maternal profesionist.”, ne-a precizat Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul Protectiei Copilului Vaslui.

Politia a fãcut dosar penal agresoarei!

“Miercuri dupã-amiazã s-a primit o sesizare de la cadrele medicale ale spitalului din Bârlad cu privire la faptul cã la CPU a fost prezentatã o minorã în vârstã de trei ani, care prezintã mai multe echimoze pe suprafata corpului. Din discutiile purtate cu reprezentantii DGASPC Vaslui a rezultat cã pentru aceastã minorã si fratele ei de opt ani a fost luatã mãsura de protectie în 2014, fiind în plasament la o femeie de 30 de ani din comuna Perieni. Având în vedere starea copilului, politistii Sectiei Rurale 3 Bârlad au întocmit un dosar penal în care se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub.

http://youtu.be/8rBwwcQtx-o

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.