spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Doctor arab, milionar (facsimil)

- Advertisement -

Iatã averea din judetul Iasi a unui medic de la Spitalul Judetean Vaslui

BOGAT Cel mai avut doctor din Spitalul Judetean Vaslui, cel putin la nivel declarativ, este Ghodsi Mohammad, seful sectiei de Imagisticã si Radiologie. Acesta detine aproape 4 ha de teren în mijlocul Iasului si alte zece hectare în zonele rezidentiale din jurul orasului. De asemenea, în declaratia sa de avere mai sunt trecute si 5 hectare de teren la Vatra Dornei. Acesta locuieste într-o superbã casã din Iasi. Ca si salariu, medicul se poate lãuda cu al doilea cel mai mare salariu din spital, câstigând pe an peste 1,1 miliarde lei pe an. Suplimentar, acestuia i-ar mai venit bani de la spitalul din Husi (22.800 lei pe an), dar si de la cabinetul sãu (28.700 lei). La capitolul datorii, medicul arab are de înapoiat bãncilor 40.000 de euro si 45.000 de lei. Pe primul loc în topul celor mai bine plãtiti medici din Spitalul Judetean Vaslui este Dana Koutaba, sefa Serviciului de Anatomie Patologicã, care a ridicat, potrivit propriei declaratii de avere, în jur de 1,18 miliarde.

Din cauza crizei acute de personal cu care se confruntã sectia de Imagisticã si Radiologie, s-a ajuns ca medicul specialist Ghodsi Mohammad sã facã si pânã la 13 gãrzi pe lunã. “Din punct de vedere al dotãrilor sectiei, nu avem sã facem nici un repros. Ba chiar as îndrãzni sã spun cã ce se gãseste aici depãseste media dotãrilor din celelalte sectii. Avem tot ce ne trebuie, multumitã conducerii spitalului si Consiliului Judetean. Avem un computer tomograf, un mamograf, un aparat digital de radiologie. Din acest punct de vedere stãm foarte bine. Mai prost stãm la capitolul personal. Pânã acum o sãptãmânã am fost singur pe aceastã sectie. Noroc cu asistentele care au muncit foarte mult si care ne-au ajutat sã ne achitãm cu brio, zic eu, de sarcini. Pot sã vã spun cã în anul 2014 am avut peste 20.000 de pacienti, aproximativ 4000 de cazuri au avut nevoie de computere tomograf si câteva sute bune, de mamografii. Volumul de muncã e imens, ne-ar trebui cinci medici pentru ca activitatea la aceastã sectie sã se desfãsoare în conditii normale din punct de vedere al personalului. Asa cum spuneam, începând de sãptãmâna trecutã a mai venit un specialist, acum suntem doi. Tot nu e suficient, dar nu avem ce face. Trebuie sã ne facem munca.” ne-a declarat Ghodsi Mohammad, seful sectiei de Imagisticã si Radiologie a Spitalului Judetean Vaslui. Potrivit acestuia, principalul motiv pentru care medicii sã feresc sã se angajeze la aceastã sectie îl reprezintã lipsa motivatiei financiare. “Specialistii nu vin atât timp cât salariul nu-i atrage. Vorbim de o remuneratie de aproximativ 300-400 de euro pe lunã, care, în cazul unui medic de la Iasi, jumãtate se duce pe navetã. Cine credeti cã e de acord sã vinã sã munceascã pentru 900-1000 de lei lunar? În plus, nici sporurile nu prea ne ajutã sã-i atragem. La sectia noastrã vorbim de un spor de 20%, în timp ce la UPU sporul ajunge si la 75%” a mai afirmat doctorul.

Declaratia de avere impresionantã a dr. Mohammad

Situatia salariilor în sectia de Imagisticã si Radiologie nu e asa gri precum o prezintã dr. Mohammad, dacã e sã ne luãm dupã propria declaratie de avere. Potrivit documentului publicat pe site-ul spitalului, medicul a câstigat în 2013 suma de 110.162 lei. Având în vedere cã munca depusã a fost cât pentru cinci doctori, suma se justificã pe deplin. Acesta se pozitioneazã însã pe locul doi în topul celor mai plãtiti doctori pe anul respectiv, depãsit fiind, la micã distantã ce-i adevãrat, de Dana Koutaba, sefa Serviciului de Anatomie Patologicã, care a încasat un salariu anual de 117.993 lei. Studiind declaratia de avere constatãm cã medicul arab este putred de bogat. Printre proprietãtile detinute în Iasi se numãrã o casã de locuit de 110 mp dar si foarte multe terenuri, dupã cum urmeazã: în centrul orasului are 1116 mp, în douã loturi, în zona Bucium-Iasi detine 3,4 hectare în trei loturi. Toate acestea sunt terenuri intravilane. În zona Bucium pretul unui metru pãtrat este de 10-15 euro, iar cel din centrul orasului este aproape de nepretuit. La un calcul atent, numai în Iasi medicul detine proprietãti de aproximativ un milion de euro. Averea sa nu se opreste aici. Detine 5 hectare în intravilanul localitãtii Vatra Dornei. În zonele rezidentiale ale Iasului, doctorul si-a cumpãrat pentru zile negre terenuri extrem de valoroase. La Bârnova are 7500 mp, la Letcani are 5000 mp, la Podu Iloaiei 3700 mp, la Poieni 16.000 mp, la Cristesti 14000 mp si la Aroneanu 4,5 ha. La capitolul masini este modest. Conduce un autoturism Volvo din 2005.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.