spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

LACRIMILE PÃRINTELUI BOCA CER SCHIMBAREA EPISCOPULUI HUSILOR? (foto, video)

- Advertisement -

Ipotezã tulburãtoare pentru miracolul de la Puscasi

SUPERSTITII Icoana pãrintelui Arsenie Boca, cea care lãcrimeazã încontinuu de sãptãmâni de zile în satul vasluian Puscasi, i-a pus pe gânduri pe unii dintre credinciosii din judetul Vaslui, dar si pe o parte dintre preotii care urmãresc ceea ce se petrece în micul sat din apropierea Vasluiului. Unii spun cã pãrintele Boca, un sfânt al neamului românesc, plânge pentru faptul cã acest judet are în frunte un episcop care nu este deloc interesat de credintã, ci mai mult de averi si de scandaluri duhovnicesti. Cum altfel, câtã vreme episcopul se plimbã prin judet cu o masinã de teren care costã în jur de 40.000 de euro, cu sofer personal si aghiotanti, în timp ce mii de enoriasi din judet nu au ce pune pe mese!?! În ultimii ani, tot mai multi preoti au decis sã spunã adevãrul despre ceea ce se petrece la vârful Eparhiei, acolo unde se plãtesc sume ametitoare în conturile PS Corneliu, episcopul Husilor. Cu ceva timp în urmã, unul dintre preotii de pe Valea Prutului care se rãscula împotriva episcopului, parohul Dumitru Turcanu, fãcea o declaratie uluitoare. “Fostul protopop mi-a spus cã trebuie sã am bucãtar, cu meniuri deosebite si sumele de bani ce trebuiau achitate în ziua sfintirii (era vorba de sfintirea unei biserici, la care era invitat si episcopul, n.r.): Preasfintitului Corneliu – 1.000 euro, câte 100 euro persoanelor care-l însotesc, tot protocolul ajungând la peste 200 milioane lei vechi (sunt inclusi si cei 100 milioane lei vechi cu titlu de cadou pentru Preasfintitul). Ce canoane permit aceste fapte?”, spunea preotul. Toti preotii din judet care l-au primit pe episcop la slujbe au fost obligati, ca si preotul Turcanu, sã dea sume cuprinse între 2.500 si 15.000 de euro, sume socotite drept “cadouri”. În tot acest timp, la Puscasi lumea vine încontinuu. Peste 2.000 de oameni au fost duminicã sã se roage pentru sãntatea lor si a familiilor acestora. Nici pânã acum, episcopul nu a dat dezlegare ca vreun preot din episcopie sã vinã si sã facã o slujbã. Preferã sã stea ferecat, în palatul episcopal, unde dupã 18.00 seara nimeni nu mai are voie sã intre.

Cum se poate ca episcopul sã nu ajungã la icoana care plânge, de la Puscasi?

Ceea ce este cu adevãrat revoltãtor este faptul cã, la Puscasi, pare sã se fi petrecut o minune cu icoana pãrintelui Arsenie Boca, iar episcopul nu s-a obosit deloc sã vinã, sã oficieze o slujbã. A demonstrat în permanentã cã este interesat doar de miile de euro pe care le primeste de la preoti, la diverse evenimente, fãrã sã fie alãturi de enoriasi. Paradoxal, în timp ce episcopul se depãrteazã de cele sfinte, pelerini din toatã tara continuã sã vinã cu miile pentru a se ruga la icoana pãrintelui Arsenie Boca de la Puscasi. “Cred cã au fost peste 2000 de oameni weekendul ãsta. E bine cã e flux continuu, lumea nu stã foarte mult la coadã. Pentru cã s-a auzit în toatã tara de ceea ce se petrece aici, m-am gândit sã fac troita mai frumoasã. Am schimbat usile si geamurile de lemn cu termopan, am pus piatrã de granit pe jos. Cred cã toatã lucrearea m-a costat undeva la 3500 de lei, dar nu-mi pare absolut deloc rãu de banii cheltuiti. Trebuie sã recunosc cã 25-30% din bani au venit din partea bisericii din sat. Am zis sã facem ceva frumos pentru Puscasi, mai ales cã acum toatã lumea a auzit de satul nostru” ne-a declarat Claudiu Motãu, cel care a adus icoana de la mãnãstirea Lainici. La fel ca sãptãmâna trecutã, familia Motãu a pregãtit si ieri pelerinilor veniti sã se roage câte o portie de mâncare caldã. “Se aud voci prin sat cã în apropierea troitei ar trebui deschis un magazin pentru ca lumea sã-si poatã cumpãra de mâncare. Eu cred cã minunea asta nu s-a arãtat pentru ca noi sã facem bani de pe urma ei. De aceea, la fel ca si duminica trecutã, împreunã cu familia am fãcut sarmale pentru oamenii care au venit sã se roage. Am dat aproape 600 de sarmale calde, am pus apã mineralã la troitã, nu ne trebuie nici un ban de la cei care vin sã se roage. Credinta n-are de-a face cu banii” ne-a mai spus acesta.

Din Vrancea pânã la Puscasi, pentru a primi ajutor. A plecat si mai sãrac si mai necãjit!

Printre pelerinii care s-au rugat ieri la icoana pãrintelui Arsenie Boca s-a aflat si Marian Dincu din comuna Jaristea, judetul Vrancea. De un an de zile, acesta nu mai are casã, dupã ce un foc i-a nãpãstuit agoniseala de-o viatã. Auzind de la televizor de minunea de la Puscasi, acesta a venit sã se roage la icoanã, dar sã si cearã o mânã de ajutor bisericii din comuna vasluianã. “De un an de zile nu mai am casã, un incendiu mi-a pus-o la pãmânt. Am aflat de icoana plângãtoare si am zis sã vin si eu sã mã rog, dar sã si cer ajutor bisericii de aici. Preotul de la mine din sat mi-a zis sã vin la Puscasi, cã a vorbit cu cel de aici si mã va ajuta. N-am reusit sã dau de el. Am fost la casa parohialã, am bãtut la usã, la geamuri, nu mi-a rãspuns nimeni. Am fost la icoanã, dar acolo nu puteam sã mã apuc sã cersesc. Acum mã duc acasã, fãrã nici un ban, fãrã nimic. As mai fi stat, dar sunt bolnav de astm si nu-mi permite starea de sãnãtate. Plec si mai sãrac si mai necãjit decât am fost atunci când am venit. Doar cu bucuria cã am ajuns sã mã rog la icoanã” ne-a declarat Marian Dincu. Oare cum se vede viata acestui om doborât de soartã prin geamurile fumurii ale masinii de teren de 40.000 de euro cu care se plimbã episcopul?

Iatã ce pãtesc preotii din Episcopia Husi, unde cu o mânã de fier conduce PS Corneliu

NECAZURI “Când am fost preotit, i-am dat 15.000 de euro episcopului. Nu am primit nicio chitantã, nimic. Acum, mi se cere 20.000 de euro, altfel mã va muta din parohie”. Este declaratia unui preot care, anul trecut, era nemultumit de lãcomia episcopului Husilor. Nu a fost singurul care a arãtat cu degetul spre PS Corneliu, în ultimii ani. La Bârlad, doi preoti l-au acuzat pe Corneliu cã ar fi cerut o spagã de 20.000 de euro, bani pentru care nu se dau chitante si care intrã în buzunarele largi ale vesmintelor episcopului, doar pentru a nu fi mutati din parohii. Preotii din judetul Vaslui s-au plâns în permanentã, în ultimii trei-patru ani, de faptul cã sunt terorizati de episcopul Husilor, Preasfintitul Corneliu, cel care ia mãsuri dure cu toti cei care nu-i fac pe plac sau nu-i plãtesc sumele cerute pentru diverse ocazii. “Vom merge la Patriarhie, la Mitropolie, peste tot, trebuie sã fim ascultati. Dar, mã tem cã nu vom avea sansã. Dacã mergem la Episcopie, suntem batjocoriti, asteptãm ore în sir si nu suntem primiti, nici nu vrea sã stea de vorbã cu noi”, au spus unii preoti, anul trecut, dorind schimbarea episcopului. Sute de mii de euro au fost dati episcopului de cãtre preoti, de când Corneliu a preluat Eparhia Husilor, fãrã prea mult tam-tam si fãrã ca institutiile abilitate – Parchet, Politie, DNA – sã ia mãsuri. Mii si mii de euro au ajuns la seful Eparhiei Husilor, drept cadou, din partea unor preoti terorizati de gândul cã nu sunt pe placul episcopului. De când a fost numit în fruntea Episcopiei, PS Corneliu ar fi cumpãrat limuzine de lux, de zeci de mii de euro, fiind cunoscut drept o persoanã cãreia îi place luxul. Devine tot mai evident faptul cã în Episcopia Husilor este o stare de tensiune, iar banii pe care preotii îi plãtesc episcopului sunt doar o micã parte a sumelor de care dispune PS Corneliu, probabil în nume personal. Aparitia episcopului cu bolidul de lux, sãptãmâna trecutã, la o întâlnire cu enoriasii din Bârlad, când a fost protejat de jandarmi si de politisti de furia oamenilor, a demonstrat faptul cã acesta este nu este deloc iubit de oameni. “Cum se face cã a apãrut aceastã icoanã a pãrintelui Arsenie Boca, care plânge cu lacrimi grele la Puscasi, iar episcopul are nevoie de politie, ca sã-l protejeze de oameni, la Bârlad? Nu este cumva un semn de la Dumnezeu, cã lucrarea acestui episcop nu este pe placul Mântuitorului si cã ar trebui sã vinã în fruntea Eparhiei un alt ierarh?”, se întreabã enoriasii vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.