spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Am aflat unde s-au împãrtit banii de la rectificarea de Guvern!

- Advertisement -

ÎMPÃRTEALÃ…Cea mai asteptatã rectificare bugetarã din acest an – si singura de pânã acum! – va aduce bani cãtre primãriile vasluiene care au fost “faultate” la alocarea bugetarã de la începutul anului 2015. Adicã, vor primi bani primãriile de la Zorleni, cea mai mare comunã din judet, cea de la Fãlciu, a doua ca mãrime din mediul rural, cele de la Banca, Berezeni, Drânceni si alte câteva localitãti cu bugete insuficiente. Si Vasluiul si Bârladul vor primi fonduri importante, 840.000 lei, respectiv 1,011 milioane lei, conform calculelor fãcute de Administratia Judeteanã a Finantelor Publice, cifre comunicate în cursul zilei de ieri cãtre toate primãriile din judet.

Avem cifrele rezultate în urma rectificãrii bugetare din data de 28 iulie a.c., pentru judetul Vaslui. Cifre care ne aratã cum cea mai mare sumã din totalul de 5,9 milioane lei, alocatã judetului Vaslui, se duce la primãria comunei Zorleni. Paula Hultoanã primeste un buget urias, de peste 1,34 milioane lei, dupã ce la începutul anului avea buget zero. Pe locul doi ca sume achitate din rectificare se plaseazã municipiul Bârlad, cu 1,011 milioane lei, iar pe locul trei municipiul Vaslui, cu 840.000 lei. Mai primesc fonduri urmãtoarele comune: Banca – 201.000 lei, Berezeni – 230.000 lei, Bogdãnesti – 88.000 lei, Costesti – 161.000 lei, Dragomiresti – 410.000 lei, Drânceni – 122.000 lei, Fãlciu – 295.000 lei, Grivita – 233.000 lei, Pãdureni – 424.000 lei, Puiesti – 39.000 lei, Puscasi – 66.000 lei, Stãnilesti – 293.000 lei, Tutova – 94.000 lei, Vetrisoaia – 39.000 lei, Zãpodeni -5.000 lei. În mod ciudat, comuna Zãpodeni primeste o sumã de-a dreptul simbolicã, 5.000 de lei, desi are 3.800 de locuitori, dar precizãrile fãcute de Guvern, în Ordonanta de urgentã 20, sunt clare si finantele nu s-au abãtut de la aceste prevederi. “Repartizarea sumelor s-a fãcut în conformitate cu prevederile ordonantei de guvern 20, din 28 iulie 2015, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015, care prevedea repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale ale unitãtilor administrativ-teritoriale care, în acest an, au primit sume totale de echilibrare cumulate cu sumele defalcate din TVA pentru drumurile judetene si comunale mai mici decât cele repartizate initial în anul 2014”, a spus directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava.

Toate primãriile trebuie sã facã sedinte de îndatã, sãptãmâna viitoare

Ieri, toate comunele care au avut de primit bani, dar si cele care au alocare zero, din formulele de calcul ale finantelor, au fost înstiintate privind sumele pe care le vor folosi încã de sãptãmâna viitoare. Cel mai probabil, luni sau marti, mai toate comunele sau orasele care au primit bani vor convoca în sedinte de îndatã toate Consiliile locale, pentru a aproba rectificarea bugetarã si, astfel, sã poatã folosi sumele alocate de Ponta. “Noi vom face sedintã de CL de îndatã, luni, pentru a folosi banii primiti. Nu am primit niciun leu de la buget, de la începutul anului, asa cã banii pe care-i primim acum se vor duce pe investitii”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fãlciu.

Consiliul Judetean a primit bani pentru… personalul neclerical!

În timp ce toatã lumea se astepta ca si Consiliile Judetene sã primeascã bani pentru investitii, Guvernul Ponta s-a gândit sã le facã o surprizã sefilor de CJ si sã le dea bani pentru personalul din… biserici! Mai precis, Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, va trebui sã împartã o sumã de 374.000 lei pentru plata salariilor la personalul neclerical, adicã acele persoane care stau în preajma preotilor parohi. Probabil, fiindcã tot se apropie alegerile locale, anul viitor, Ponta vrea sã se asigure cã atât preotii, cât si dascãlii îi vor aduce ode de multumire în biserici, cu salarii mai mari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.