spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Adailton se pregãteste sã devinã antrenor

- Advertisement -

Unul dintre cei mai apreciati jucãtori care au trecut pe la FC Vaslui se pregãteste în aceastã perioadã sã devinã antrenor. Martins Adailton a început în Italia cursurile scolii de antrenori, avându-l ca profesor pe celebrul Delio Rossi.

În 2013, Martins Adailton (38 de ani) a renuntat la cariara de jucãtor profesionist, dupã 19 ani de fotbal. A debutat la vârsta de 17 ani la echipa brazilianã, Juventude. Trei ani mai târziu se transferã la Parma, unde impresioneazã alãturi de Hernan Crespo si Enrico Chiesa. În 1999 lasã campionatul italian pentru cel francez, semnând cu cei de la Paris Saint Germain. Nu convinge iar numai dupã sase luni se întoarce în “Cizmã”, la Hellas Verona. În vara lui 2006, Adailton lasã Verona pentru Genoa, echipã care lupta pentru promovarea în Seria A în acel an. Îsi îndeplineste obiectivul iar în 2007 este vândut din nou în liga secunda, la Bologna. Un an mai tarziu bifeazã o nouã promovare în Seria A.

Din 2010, la Vaslui

Pe 3 august 2010, Adailton semneazã cu FC Vaslui un contract pe douã sezoane. Îsi face debutul în tricoul “galben-verde” pe 14 august, într-un meci cu FC Brasov, meci câstigat de vasluieni cu scorul de 2-1. Pe 13 septembrie marcheazã primul sãu gol în Liga I, într-o partidã cu Otelul Galati, încheiatã cu scorul de 4-0. La început a purtat numãrul 14 însã cu timpul, datoritã evolutiilor foarte bune, a intrat în posesia celebrului tricou cu numãrul 10. La sfârsitul sezonului 2010-2011, Adailton avea 11 goluri si 11 pase de gol pentru FC Vaslui, realizãri ce i-au adus titlul de cel mai bun jucãtor al anului. Sezonul urmãtor, Adailton îsi aduce contributia si în meciurile europene ale Vasluiului, cu un assist pentru Wesley în meciul cu Lazio, de pe Olimpico. Pe 22 decembrie 2012, Adailton iese pe locul doi în topul celor mai buni jucãtori strãini din Liga I, clasament întocmit de Gazeta Sporturilor. Tot în 2012, mijlocasul îsi anuntã retragerea din fotbalul profesionist, declarând cã pe viitor nu ar exclude o revenire la Vaslui, ca membru al staff-ului tehnic.

Vrea sã se facã antrenor

Începând din luna iulie a acestui an, Martins Adailton s-a înscris la cursurile scolii de antrenori, pentru a obtine licenta de antrenor. Interesant cã profesor la ceste cursuri îi este chiar fostul sãu antrenor de la Bologna, celebrul Delio Rossi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.