spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Fost ambasador în SUA, despre articolul din NYT: Jagland transmite semnale de atenţie sporită elitelor politice de la Chişinău

- Advertisement -

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, fost prim-ministru al Norvegiei, nu a dat citire unui verdict în articolul publicat în The New York Time, ci a descris situaţia reală în care se află acum Republica Moldova. Declaraţia aparţine fostului ambasador al Chişinăului la Washington, Igor Munteanu.

„Domnul secretar general al Consiliului Europei a dat citire nu unui verdict, ci unei stări de fapt. Republica Moldova se confruntă cu o gravă problemă de credibilitate, ca o urmare a faptului că în anumite circumstanţe instituţiile bancare din Republica Moldova au fost lovite de fraudă, iar investigaţia bate pasul pe loc în acest moment”, afirmă Igor Munteanu.

„Este normal ca anumite autorităţi politice ale spaţiului european să fie frământate de indeciziile clasei politice din Republica Moldova. Nu este un verdict, pentru că nu întotdeauna clasa politică responsabilă are posibilitatea de a ameliora o asemenea situaţie, şi este, în mod natural, probabil pozitiv faptul că dl Jagland transmite nu doar mesaje, ci transmite semnale de atenţie sporită asupra modului în care Republica Moldova îşi poate îndeplini angajamentele”, a menţionat fostul ambasador în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2015/8/19/fost-ambasador-in-sua-despre-articolul-din-nyt-jagland-transmite-semnale-de-atentie-sporita-elitelor-politice-de-la-chisinau/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.