spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Misiunea FMI, fără mandat de a semna un nou acord cu RM; Instituţia internaţională aşteaptă numirea unui nou guvernator BNM

- Advertisement -

Fondul Monetar Internaţional a retras mandatul misiunii conduse de Ivanna Vladkova-Hollar, aflată în aceste zile la Chişinău, de a semna un Acord de finanţare cu Republica Moldova, din cauza demisiei guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu.

Instituţia financiară va relua negocierile cu ţara noastră numai după ce Parlamentul va numi un nou guvernator al băncii centrale. Despre aceasta a anunţat cu puţin timp în urmă premierul Valeriu Streleţ, care a avut astăzi prima întrevedere cu misiunea de experţi.

„Conform informărilor şi discuţiilor pe care le-am avut personal, până pe 21 septembrie misiunea a avut mandatul de a veni în RM pentru a discuta şi negocia Memorandumul de politici economice şi financiare şi Acordul de ţară. Urmare a demisiei guvernatorului Drăguţanu, acest mandat a fost retras”, a declarat Valeriu Streleţ.

În următoarele zece zile cât se vor afla la Chişinău, experţii FMI vor avea întâlniri cu responsabilii de la BNM, cu toate ministerele şi instituţiile guvernamentale de ramură.

„Misiunea FMI urmează să activeze în perspectiva apropiată în doi paşi, cel puţin aceasta este situaţia despre care am fost informaţi la zi. Primul pas vizează evaluarea politicilor curente ale Guvernului şi BNM pe domeniile vitale pentru dezvoltare şi stabilirea direcţiilor de politici în perspectivă scurtă şi medie. Pasul doi – perspectiva semnării unui Acord memorandum şi a unui Program de ţară după confirmarea de către Parlament a noii conduceri a BNM”, a adăugat Streleţ.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2015/9/24/misiunea-fmi-fara-mandat-de-a-semna-un-nou-acord-cu-rm-institutia-internationala-asteapta-numirea-unui-nou-guvernator-bnm/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.