spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Protest încheiat la Salina Ocna-Dej! Aproximativ 100 de mineri s-au blocat 37 de ore în subteran

- Advertisement -

În prag de sărbători, aproximativ 100 de mineri de la Salina Ocna-Dej s-au blocat în subteran. Oamenii au intrat vineri în grevă şi au refuzat să iasă la suprafaţă până sâmbătă seară, după negocieri îndelungate. Muncitorii sunt nemulţumiţi de reducerea fondului de salarii.

UPDATE 19:00: Protestul s-a încheiat după 37 de ore. O autospecială SMURD de victime multiple a ajuns la Salina Ocna-Dej, în caz de nevoie. De menționat că prefectul Gheorghe Vușcan și primarul Morar Costan au stat până la sfârșit la negocieri, timp de aproape 10 ore, fiind alături de protestatari.

UPDATE 18:38: Minerii din subteran au ieșit la suprafață, unde poartă discuții atât cu conducerea de la Dej, cât și cu directorul general. Acesta din urmă le-a promis că luni va avea loc o discuție cu toți liderii de sindicat, urmând ca apoi să se decidă cu exactitate ce urmează.

UPDATE 12.10: Gheorghe Vuscan, prefectul Clujului, a explicat într-o intervenție la Realitatea TV care este, în acest moment, situația la Salina Ocna-Dej, acolo unde aproximativ 100 de mineri protestează în subteran.

„Am fost și i-am vizitat. Erau 98 de persoane în subteran și încă nu părăsesc subteranul salinei până când nu va veni directorul general Duca. Din păcate, aseară, de când am aflat de situație, am luat legătura inclusiv cu viceprim-ministrul Borc și nu am reușit să dăm de directorul Duca. Azi dimineață și-a deschis telefonul și probabil că e în drum spre dej. Noi stăm aici și îl așteptăm, ne anunța în urmă cu o oră că a plecat din Sibiu, deci va ajunge aici într-o probabil într-o oră”, a informat Gheorghe Vuscan.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/protest-la-salina-ocna-dej-aproximativ-100-de-mineri-s-au-blocat-in-subteran_1852859.html#ixzz3uqtXnil6
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.