spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

VIDEO&FOTO: Botoşaniul ne dă lecţii! Cel mai mare parc regional de agrement

- Advertisement -

Zona de agrement de la Ciric comparată cu parcul regional de la Cornişa ridică serioase întrebări despre cum s-au cheltuit banii europeni la Iaşi. Cu 5 milioane de euro în plus, la Botoşani s-a defrişat o suprafaţă dublă de teren, s-au făcut un lac şi un râu artificial, un patinoar şi un bazin acoperit cu dimensiuni olimpice. Conform proiectului, se va putea face rafting. Primarul din Botoşani îi aşteaptă pe ieşeni în parcul care se va inaugura în iulie. Sunt 130 de kilometri, aceeaşi distanţă ca până la Piatra Neamţ, unde ani de zile ieşenii au mers la ştrand. Să precizăm că nici parcul de la Cornişa nu a scăpat de criticile presei locale: „Monitorul de Botoşani“ arată întârzierea proiectului, care trebuia să fie gata în 2015, dar remarcă şi faptul că ceea ce iniţial se voia a fi un aqua park s-a transformat într-un parc de agrement cu bazine de înot.
Cel mai mare parc regional de agrement din Regiunea de Nord-Est va fi deschis în această vară la circa 130 km de Iaşi. Este o investiţie cu fonduri europene a Primăriei Botoşani, iar autorităţile locale vor iniţia o campanie de promovare inclusiv în capitala Moldovei pentru atragerea de turişti.
După ce ani la rândul ieşenii au căutat distracţia la ştrandul din Piatra Neamţ, acum Botoşaniul ar putea deveni un concurent pentru Iaşi în ce priveşte zonele de agrement. Faţă de Ciric, parcul regional Cor­nişa oferă vizitatorilor un număr mai mare de facilităţi, în contextul în care costurile pentru amenajarea zonei de agrement sunt cu 50% mai mari decât la Iaşi, dar su­prafaţa de teren amenajată, o fostă păşune, este cel puţin dublă.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/videofoto-botosaniul-ne-da-lectii-cel-mai-mare-parc-regional-de-agrement–122519.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.