spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Fost ministru al Finanţelor: BNM este influenţată politic; Atât timp cât nu este voinţă de a rupe doctrina politică, nu va exista nimic în această ţară

- Advertisement -

După modul în care administrată şi cum acţionează Banca Naţională se poate de constatat că BNM este influenţată politic. Atât timp cât nu este voinţă de a rupe doctrina politică din sistemul bancar, nu va exista nimic în această ţară. Investitorii încearcă să susţină sistemul bancar din Republica Moldova, însă în condiţiile actuale mulţi vor pleca de aici şi ar putea rămâne doar politicienii. Opiniile au fost exprimate de către fostul ministru al Finanţelor, directorul financiar la KazMunayGas, Mariana Durleşteanu, în cadrul unui interviu pentru Mold-street.

„Ceea ce totuşi nu am înţeles este modul cum este administrată şi cum acţionează Banca Naţională. Din cele ce se întâmplă şi din discuţiile avute cu specialiştii se poate de constatat că BNM este foarte influenţată politic. Şi aceasta este de fapt, problema de baza. Atât timp cât nu este voinţă politica de a rupe doctrina politică din sistemul bancar, nu va exista nimic în această ţară. Nu este vorba de executori, este vorba despre cei care stau la cârma Băncii Naţionale. Sunt dezamăgită şi am spus asta la BNM, BERD şi tuturor cărora le-am putut spune. Nu m-am aşteptat să mi se spună ca toţi oamenii sunt afiliaţi cu vreun partid”, a explicat Durleşteanu.

„Când le-am spus celor de la BNM, ca reprezentant al KazMunayGas International, că în astfel de condiţii e posibil să ne retragem din Moldova şi este vorba despre afaceri de 260 de milioane de dolari, am primit răspuns că nu le pasă. Noi încercam totuşi să susţinem Moldova, dar cred că mulţi vor pleca de aici şi ar putea rămâne doar politicienii”, a continuat fostul ministru.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2016/3/21/fost-ministru-al-finantelor-bnm-este-influentata-politic-atat-timp-cat-nu-este-vointa-de-a-rupe-doctrina-politica-nu-va-exista-nimic-in-aceasta-tara/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.