spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Consiliul de Administraţie al TAROM se reuneşte astăzi. Apelul de urgenţă făcut de piloți

- Advertisement -

Consiliul de Administraţie se va întâlni luni, în regim de urgenţă, şi va lua o decizie cu privire la viitorul companiei TAROM. De asemenea, se va aduce în discuţie şi poziţia de CEO a lui Christian Heinzmann, după ce aceast a fost suspendat vineri din funcţia de Accountable Manager.

UPDATE: Apelul de urgenţă făcut de piloți către ministru

Unul dintre cei mai cunoscuți piloți ai companiei, Emil Dobrovolschi, face un apel către ministrul Transporturilor și către colegii din Tarom.
”În Tarom a sosit momentul răspunsurilor!

Ani în şir, noi, profesioniştii din Tarom am tras zeci de semnale de alarmă managementului companiei şi Ministerului Transporturilor, cerând explicaţii despre modul defectuos în care a fost şi este condusă compania. Suntem martorii unui proces continuu de slăbire şi de sabotare a companiei Tarom. Am ajuns să ne întrebăm din ce în ce mai des cât mai poate rezistă Tarom cu lipsa de profesionalism şi cu dezinteresul din partea celor care o conduc, ne întrebăm zilnic de ce românii nu pot avea în ţară lor propria companie naţională, de ce Tarom nu poate scoate profit în conditile în care TOŢI ceilalţi operatori aerieni o fac. Ne îngrijorează lipsa de reacţie a managementului faţă de faptul că se pierde forţă de muncă supercalificată, a piloţilor experimentaţi şi a tehnicienilor, faţă de migraţia acestora către companii concurente. Totul din cauza lipsei de viziune, care conduce la pierderea speranţei în stabilitatea şi chiar existenţa locului de muncă.

Pare că la ora actuală, singurii care se mai implică şi îşi doresc în mod real că această companie să existe sunt angajaţii, şi anume, piloţii, însoţitorii de bord, mecanicii, aşa cum a fost de fapt dintotdeauna. Tarom-ul se încăpăţânează să existe, să aibă pasageri şi să reziste pe piaţă, în ciuda nocivelor interese politice, manifestate de-a lungul anilor la toate nivelurile şi în ciuda inexistenţei unui proces real de supraveghere şi de gestiune a proprietarului companiei…

Tarom are propriile avioane, piloţi şi însoţitori de bord, Tarom are propriul hangar, ingineri şi mecanici, are echipamente, piese de schimb (inclusiv motoare!) are agenţii, are infrastructură, are proprii pasageri, Tarom este o companie iubita de români, iubita de pasageri şi respectată pentru siguranţă zborurilor şi pentru serviciile oferite, pentru încrederea dată pasagerilor de-a lungul anilor. Cu toate acestea are pierderi enorme într-un an în care majoritatea operatorilor aerieni a făcut profit, asta chiar dacă preţul petrolului a scăzut cu peste o treime(!) şi numărul de pasageri a crescut.

Chiar nu poate fi tras nimeni la răspundere pentru situaţia în care ne aflăm? Chiar nu se poate găsi o soluţie, nici acum în ultimul ceas?

Nu sunt întrebări retorice! Pentru noi siguranţă zborului nu e o vorba! Noi, piloţi ai Tarom, care prin profesionalismul nostru, în fiecare zi le garantăm pasagerilor noştri zboruri în siguranţă, cerem autorităţilor române rezolvarea URGENŢă a situaţiei!”, e apelul pilotului Emil Dobrovolschi, conform stiripesurse.ro

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/consiliul-de-administratie-al-tarom-se-reuneste-de-urgenta-ce-decizii-urmeaza-sa-fie-luate_1910109.html#ixzz43WvXcII6
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.