spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Sturza, despre noi consecinţe ale jafului secolului: Moldovenii urmează să mai achite 2 mld. de lei din buzunarul propriu după ce tranzacţia dintre Guvern şi Fenosa a fost „împachetată” frumos

- Advertisement -

Moldovenii urmează să mai achite aproape 2 miliarde de lei din buzunarul propriu. Banii vor merge către Gas Natural Fenosa şi către RED-uri. Declaraţiile au fost făcute de către omul de afaceri Ion Sturza.

„Umili şi sărăciţi, moldovenii urmează să mai achite vreo 2 miliarde de lei din buzunarul propriu pentru furtul altora. 1,637 miliarde de lei către Gas Natural Fenosa şi 300 milioane de lei către RED-uri. Plus 7,66 % anual, în următorii patru ani. Prin tarife la energia electrică. Şi ce frumos au „împachetat” tranzacţia – regularizarea devierilor tarifare! De ce nu spuneţi, domnilor, cinstit că este o consecinţă a deprecierii leului după furtul miliardului?!! Nu aţi ajustat tarifele la timp, speriindu-vă de furia populaţiei?! Acum situaţia s-a stabilizat, puteţi face iar ce doriţi? Mă îndoiesc”, a scris Sturza pe o reţea de socializare.

„Furtul miliardului are efecte multiplicative prin creşterea tarifelor şi a preţurilor. Moldovenii au sărăcit exact de două ori! De ce aceste consecinţe trebuie să fie suportate (doar) de oamenii simpli? De ce nu de cei din conducerea BNM care au permis, cu complicitate, furtul? De ce nu de membrii guvernului care au aprobat alocarea a 13,4 miliarde de lei pentru a acoperi furtul? De ce nu de acţionarii şi conducerea băncilor respective? De ce nu de „oamenii de afaceri” care au „uitat” să întoarcă creditele şi au comis fraude masive? Sau toţi au fost „simpli” şi au executat „voinţa supremă”? Atunci să plătească aceeaşi „voinţă supremă”, a adăugat Ion Sturza.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2016/6/9/sturza-despre-noi-consecinte-ale-jafului-secolului-moldovenii-urmeaza-sa-mai-achite-2-mld-de-lei-din-buzunarul-propriu-dupa-ce-tranzactia-dintre-guvern-si-fenosa-a-fost-impachetata-frumos/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.