spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Am mers la vot fãrã ei: cinci alesi locali au urmãrit din Ceruri alegerile locale!

- Advertisement -

Pentru cinci alesi locali din judetul Vaslui, alegerile din data de 5 iunie au rãmas doar ca un gând mult prea îndepãrtat. În legislatura trecutã, ne-au pãrãsit doi primari, doi consilieri locali si un consilier judetean, oameni care ar mai fi avut multe de spus, atât în administratia localã, cât si în mijlocul familiilor si prietenilor. Au murit primarii de la Dimitrie Cantemir si Vãleni, doi consilieri locali din Vaslui, cu un destin absolut tulburãtor – consilierul Gentimir, care îl înlocuise pe consilierul Irimia, mort în 2013, a murit si el, doi ani mai târziu! – si un consilier judetean. Toti acesti primari si consilieri au fost condusi pe ultimul drum de sute de oameni.

În ianuarie 2014, moartea primarului de la Dimitrie Cantemir a luat prin suprindere pe toatã lumea, Viorel Florea fiind cunoscut ca o persoanã plinã de viatã, care nu suferea de vreo boalã anume. La 51 de ani, primarul de la

Dimitrie Cantemir a murit pe un pat din Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Vestea a fost un soc pentru toti, mai ales cã oamenii îl stiau ca fiind un bãrbat în puterea vârstei, sãnãtos si energic. Apropiatii au spus cã primarul Florea a participase pe 7 ianuarie 2014, de Sfântul Ion, la ziua viceprimarului comunei, Ioan Antohi, unde s-a simtit bine si s-a distrat împreunã cu toti invitatii. Pe 3 octombrie 2015, un an si ceva mai târziu, la doar 66 de ani, primarul comunei Vãleni, Constantin Pintilie, murea si el. Oamenii din comuna pe care a condus-o cu multã implicare erau în stare de soc. Primarul lor murise într-un spital din Iasi. Pintilie suferea de o boalã incurabilã si fusese supus mai multor interventii chirurgicale. În ultimele luni de viatã, fostul primar a fost supãrat pentru mediatizarea excesivã a comunei sale, dupã izbucnirea scandalului cu cei sapte violatori din Vãleni. Despre scandalul violatorilor spunea cã „a adus grave prejudicii de imagine comunitãtii”.

O poveste tulburãtoare: consilierul local Gentimir l-a înlocuit pe Sandu Irimia, în CL Vaslui, dar a murit si el!

Pe 21 martie 2013, inima celui care a fost decanul de vârstã al consilierilor locali, Alexandru Irimia, a încetat sã mai batã. Grav bolnav, fostul consilier s-a luptat în ultimele luni din viatã cu o boalã necrutãtoare, care l-a mãcinat si l-a tintuit la pat. „Îmi pare nespus de rãu. A fost un om pe care l-am cunoscut si pretuit mai bine de 35 de ani. Un profesionist al cifrelor, un om care a trãit pentru familie si a crezut în adevãr. Stiu cã ultimele luni au fost foarte grele pentru dânsul si familia sa, a suferit foarte mult. Îi voi purta în suflet recunostintã pentru tot ceea ce a fãcut cât a trãit”, a spus, atunci, presedintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin, unul dintre prietenii apropiati ai fostului consilier local. În locul sãu a intrat pe postul de consilier local un alt vasluian cunoscut, Neculai Gentimir. La începutul lunii decembrie 2015, o veste tristã avea sã arunce un vãl negru peste CL Vaslui. Consilierul Neculai Gentimir murise la datorie, la 67 de ani, în incinta Asociatiei de Locatari nr. 3 din Vaslui (de lângã hotelul Europa) unde era presedinte. I s-a fãcut rãu de la inimã si a apucat sã sune un prieten, pe care l-a rugat sã-i aducã o pastilã de nitroglicerinã.

Constantin Poianã ne-a pãrãsit si el, la jumãtatea mandatului

În mai 2015, la 74 de ani, s-a stins din viatã consilierul judetean Constantin Poianã. A fost o voce distinctã în administratia localã vasluianã. În cei 43 de activitate didacticã, din care 21 ca director de scoalã si 22 în functii de îndrumare si control, Poianã s-a bucurat de aprecierea elevilor, a pãrintilor si nu numai. A primit în douã rânduri, din partea Ministerului Învãtãmântului titlul de „Profesor evidentiat”. Comunitatea, la rândul sãu, i-a respectat si recunoscut meritele, fiind ales în trei rânduri consilier local, 1996-2000; 2000-2004, independent; 2004-2008; si consilier judetean în perioada 2012-2016.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.