spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Peisajul stradal din Vaslui, dominat de bãnci, farmacii si agentii de pariuri

- Advertisement -

CIFRE…Aproape 20 de agentii de pariuri si jocuri de noroc, la fel de multe sucursale si agentii de bãnci, 14 case de amanet, 16 farmacii si 10 magazine cu haine la mâna a doua picteazã peisajul stradal al celor mai circulate bulervarde din oras, Republicii si Stefan cel Mare. De la Lidl, din garã, si pânã la Spitalul Judetean de Urgentã, vasluienii au zeci de locuri de unde îsi pot cumpãra medicamente, haine second-hand sau amaneta averea. În schimb, cine vrea sã iasã la o cofetãrie are doar douã viariante, iar cine doreste sã cumpere o carte, trebuie sã stie cã Vasluiul are o singurã librãrie „la stradã”.

De-o parte si de alta a celor douã bulevarde, împânzite la orele de vârf de sute de masini si mii de trecãtori, cu greu poti parcurge 100 de metri fãrã sã nu dai de o agentie de pariuri ascunsã la parterul unui bloc, de o sucursalã de bancã sau de o farmacie. Sunt locuri, precum Zona Gãrii si Independenta unde farmaciile si agentiile de pariuri stau una lângã alta, fãrã nicio teamã de competitie. Din când în când mai rãsare câte un supermarket, un magazin de încãltãminte sau un restaurant.

Zona Gãrii, dominatã de agentii de pariuri si case de amanet

Pornind de la Lidl si mergând pe o distantã de aproximativ 1,5 km, pânã în Crucea Gãrii se pot numãra 8 agentii de pariuri, cinci farmacii, tot atâtea case de amanet, 4 magazine second-hand si 3 bãnci. Si la terase stãm bine în aceastã zonã a orasului, numãrul acestora crescând odatã cu intrarea în vigoare a legii antifumat.

Zona Centralã apartine pariorilor si bãncilor

Continuând „periplu” pe cel mai cunoscut bulevard din Vaslui, respectiv Stefan cel Mare, de la intersectia cu strada Traian si pânã la intersectia cu strada Decebal, pe o distantã de aproximativ 2 kilometri, peisajul retailului stradal din oras ia o altã amploare. De-a lungul bulevardului existã 9 agentii de pariuri, 9 sucursale si agentii bancare, 9 case de amanet, 8 farmacii, 5 magazine cu haine la mâna a doua, o singurã librãrie si o singurã cofetãrie. Aici întâlnim agentii de pariuri si farmacii care stau perete în perete cu concurenta. Nimeni nu se plânge, pentru cã potrivit celor de la pariuri, „clientul nu pariazã doar la o singurã agentie si cu cât acestea sunt mai aproape una de alta cu atât e mai bine pentru el.” În ultimii ani, apetitul vasluienilor pentru pariurile sportive a crescut, iar odatã cu el si numãrul agentiilor de pariuri. Potrivit datelor din mediul online, în municipiul Vaslui sunt deschise, în prezent, 22 de agentii, dintre care 19 de-a lungul bulevardelor Republicii si Stefan cel Mare.

Farmaciile si bãncile predominã si în Cartier

De la restaurantul Vechia Roma si pânã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, spatiile comerciale de lângã stradã nu sunt chiar atât de exploatate ca în alte pãrti ale orasului. Chiar si asa zona este dominatã de bãnci, în numãr de trei, agentii de pariuri (2), farmacii (3) si second-hand-uri (1). Cifrele de mai sus aratã o populatie a Vasluiului tot mai sãracã, mai bolnavã, mai îndatoratã si mai dornicã de îmbogãtire rapidã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.