spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

„Legea privind comercializarea produselor românesti în proportie de 51%, o mare victorie a PNL”, spune deputatul Ciurariu

- Advertisement -

DECIZIE… Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care marile magazine sunt obligate sã comercializeze produse provenite din plan local în proportie de 51%. Legea a fost adoptatã de Parlament pe 8 iunie. „Odatã cu intrarea în vigoare a acestei legi, se interzice marilor retele comerciale sã practice si sã încaseze de la furnizor taxe de raft sau alte comisioane ascunse. Este o mare victorie a liberalismului”, a spus deputatul PNL de Vaslui, Florin Ciurariu.

Proiectul prevede ca marile magazine sã aibã pe rafturi carne, fructe si legume din productie româneascã în proportie de cel putin 51%, alimente care trebuie sã provinã dintr-un „lant scurt” de aprovizionare. Comerciantii persoane juridice autorizate au obligatia ca pentru categoriile carne, ouã, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sã achizitioneze aceste produse în proportie de cel putin 51% din volum de marfã pe raft, corespunzãtor fiecãrei categorii de produse, provenite din lantul scurt de aprovizionare. Totodatã, comerciantilor le este interzis sã solicite furnizorului sã nu vândã altor magazine aceleasi produse la un pret de achizitie mai mic sau egal cu care a achizitionat produsele respectiv. Sunt interzise si taxele suplimentare pe care le percepeau comerciantii pânã acum, precum taxa de raft. „Legea privind comercializarea în proportie de 51% a produselor românesti în marile magazine, initiatã de PNL si promulgatã luni de presedintele Klaus Iohannis, reprezintã una dintre marile reusite ale PNL în aceastã legislaturã. Initiativa PNL vine în sprijinul producãtorilor autohtoni, cât si a cetãtenilor. Importanta acestui proiect de lege rezultã din faptul cã producãtorii români vor putea comercializa în supermarketuri produse românesti într-un procent semnficativ mai mare decât în prezent, iar consumatorii români vor putea consuma produse autohtone proaspete de calitate superioarã. De asemenea, odatã cu intrarea în vigoare a acestei legi, se interzice marilor retele comerciale sã practice si sã încaseze de la furnizor taxe de raft sau alte comisioane ascunse. Legea va asigura, astfel, concurenta corectã în piatã între marile retele comerciale si comerciantii români. Bunãstarea în tarã o aduc fermierii, producãtorii si comerciantii care produc si vând produse românesti. Banii românilor trebuie sã rãmânã în tarã, nu sã-i dãm la „export”. Asta înseamnã national liberalism si cred cã deviza PNL „Prin noi însine” devine din ce în ce mai actualã”, spune Florin Ciurariu, deputat PNL de Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.