spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Senatoarea Gabriela Cretu stârneste panicã pe Facebook: atentatorul de la Nisa era „un sinucigas disperat”, nu un terorist!

- Advertisement -

IDEE SCANDALOASÃ… Europa întreagã vorbeste despre un atentat terorist la Nisa, cu un individ pus în slujba ISIS – inclusiv presedintele Frantei si serviciile de informatii din mai multe state – dar senatorul PSD de Vaslui, Gabriela Cretu, crede cã e vorba doar de… un sinucigas! De la ideea de „sinucigas disperat”, lansatã de senatoarea Cretu pe retelele de socializare, s-a pornit o întreagã polemicã. Oameni cu pregãtiri diverse, din lista de prieteni a parlamentarului vasluian, au spus cã ideea senatoarei diferã fatã de ceea ce s-a tot spus în ultimele zile despre atentatul de la Nisa si cã ar fi în contradictie cu ceea ce s-a întâmplat. În replicã, Gabriela Cretu afirmã cã este profesor de psihologie si, din acest punct de vedere, s-ar explica ipoteza lansatã de ea în mediul online.

„Donc(!). 31 de ani. Sofer. În divort. Trei copii. Probleme financiare. Pus sub supraveghere pentru violentã conjugalã. Depresiv. Sub tratament. Ziua Nationalã. Toatã lumea se bucurã! Ãsta-i profil de sinucigas disperat, nu de terorist, iertare… 🙁 Terorismul e un act politic! Trebuie sã aibã vreun sens, chiar dacã eronat… Restul e instrumentalizare…

Precizare! Pentru cei care nu stiu sã citeascã printre rânduri, de pe net sau nu au conceptele acasã. Pe lângã prietenii care înteleg bine ce spun, vãd cã am si alti cititori, extrem de interesati, dar confuzi.

1. Cei care au profil de sinucigasi pot fi agentii unor acte teroriste; uneori sunt preferati, dacã e vorba de un terorism clasic, cu un cap care pune la cale atentate. A avea profil de sinucigas nu e o scuzã pentru nimic… Nici nu obligã la ceva.

2. În comunicarea oficialã a procuraturii franceze se precizeazã cã nu exista indicii de radicalizare anterioarã a persoanei; chiar dacã era un mic infractor – sanctionat pentru violente, cu precãdere – nu figura printre cei suspecti de legãturi cu medii politice/religioase extremiste. Dat fiind, însã, faptul cã modul de operare ar indica un act terorist, au deschis anchetã în acest sens… E mai clar?!”, noteazã parlamentarul vasluian. O idee care a fãcut valuri pe internet, mai ales cã zeci de utilizatori ai retelelor de socializare au avut tot felul de comentarii despre acest subiect. „Este perfectã descrierea. … pânã la depozitul de armament din interiorul camionului!”, scrie un comentator. „Care erau falsuri, nu arme adevãrate. Dar, nu am sustinut cã nu ar fi vrut sã dea un sens mãret mortii sale. Se poate sã fi vrut sã-si lege numele de terorism…”, este replica senatoarei, care continuã: „Nu erau adevãrate, erau niste imitatii de grenade, cicã. Nici nu e sigur cã erau. A vrut sã însceneze o moarte eroicã!? Poate”. O persoanã din lista de prieteni a Gabrielei Cretu a criticat-o pe senatoare. „Dacã ati fi avut minime cunostinte despre psihologie si/sau psihiatrie nu ati fi fãcut astfel de afirmatii. Chiar dacã sunteti senator, asta nu înseamnã sã vã apucati sã spuneti tot ce vã trece prin cap. Din cauza unor parlamentari ca dvs. s-a ajuns ca populatia sã nu mai aibã încredere în aceastã institutie. Cenzura vorbelor, madam senator!!”, scrie persoana respectivã. „Din gresealã, sunt profesoarã de psihologie. Schimbati-vã criteriile de evaluare!”, a rãspuns senatorul vasluian. Un bãrbat de 31 de ani, de origine tunisianã, a ucis, la volanul unui camion, 84 de adulti si copii si a rãnit grav peste douã sute, într-un atentat care a îndoliat Franta, pe 14 iulie. Ucigasul a reusit sã-i pãcãleasca pe politisti si a intrat cu camionul pe „Promenade des Anglais”, o zonã pietonalã renumitã, unde se aflau la acea orã mii de oameni. Este al treilea atac terorist major care îndoliazã Franta în ultimele 18 luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.