spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Nuntă cu scandal la conacul Polizu. Alertă cu salmonella, șantaj la patron

- Advertisement -

După ce au petrecut la Conacul Polizu, la o nuntă, şase persoane au acuzat probleme digestive, una dintre acestea fiind internată la Spitalul de Infecţioase. Nunta a avut loc pe 20 august, iar alerta de toxiinfecţie alimentară cu salmonella a fost deschisă pe 24 august. Inspectorii DSP şi DSVSA au amendat conducerea conacului pentru că nu avea înregistrare sanitar-veterinară şi nici fişe medicale pentru angajaţi. Alerta s-a închis după ce s-a constatat că în unitate lucrau angajaţi sănătoşi care erau purtători de salmonella. Aministratorul Constantin Ştefănucă consideră că este victima unui şantaj. „De o perioadă de timp suntem asaltaţi de un şantaj. Cineva solicită nişte bani pentru că i s-a făcut rău la nunta”, spune administratorul afacerii, care ne-a precizat şi suma care i s-a cerut: 8.000 de lei
O alertă de toxiinfecţie alimentară cu salmonella a fost declanşată după ce un ieşean care a participat la o nuntă la Conacul Polizu, de lângă Hârlău, a depus o sesizare la DSP. Inspectorii DSP şi DSVSA au amendat conducerea conacului cu 7.000 de lei, după ce au identificat că restaurantul nu avea document de înregistrare sanitar-veterinară şi nici fişe medicale pentru angajaţi. Alerta de toxiinfecţie alimentară deschisă miercuri, 24 august, a fost închisă ieri, 5 septembrie, după ce analizele de laborator au arătat că în Conacul Polizu lucrau angajaţi purtători sănătoşi de salmonella.
Administratorul afacerii, Constantin Ştefănucă, a precizat că, de fapt, rezultatul analizelor este fals şi că este victima unui şantaj. „De o perioadă de timp suntem asaltaţi de un şantaj. Cineva solicită nişte bani pentru că i s-a făcut rău la nunta. Toate astea se întâmplă pe nişte aşa-zise buletine de analiză pe care noi nu le-am văzut, dar care cu siguranţă sunt false. Buletinul de analiză al persoanei reclamante trebuie să arate că este purtător de salmonella. Dar nu un purtător de salmonella oricând, ci in maxim 48 de ore sau 24 de ore după eveniment. Pentru că el putea oricând să se oprească la o cârciumă să mănânce nu ştiu ce şi să-l doară burta”, a precizat Constantin Ştefănucă.
Alerta de toxiinfecţie alimentară cu salmonella a fost deschisă pe 24 august, după ce la Direcţia de Sănătate Publică a fost depusă o reclamaţie prin care un ieşean a precizat că s-a confruntat cu probleme digestive după o nuntă organizată la Conacul Polizu. „O persoană a depus o sesizare prin care arată că a avut probleme digestive după un eveniment privat. Inspectorii DSP, împreună cu inspectorii DSVSA, au început o anchetă. În acest sens, inspectorii au luat probe de coprocultură de la persoane participante la eveniment şi de la angajaţi ai unităţii respective. Şase din opt probe au ieşit pozitive la Salmonella de tip B”, au explicat reprezentanţii DSP. Potrivit acestora, ancheta epidemiologică a arătat că o persoană care a participat la nunta organizată pe 20 august a avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, în timp ce alte cinci care prezentau tot tulburări digestive s-au tratat în regim ambulator.
În replică, administratorul Conacului Polizu a făcut o „mărturisire” cel puţin ciudată. Constantin Ştefănucă a declarat că rezultatele DSP ar fi un fals, din moment ce probele ar fi fost false, întrucât coproculturile analizate ar fi provenit de la acelaşi angajat, respectiv de la Constantin Ştefănucă. „Asta e varianta oficială dovedită. Dacă DSP spune aşa, eu vă pot spune că aşa a fost dovedit, dar şi asta e fals. Niciun angajat al societăţii nu a fost bolnav pentru că eu personal, Ştefănucă Constantin, am dat probe de coprocultură parazitologică şi sigur este o înscenare pentru că eu am dat probe pentru toţi angajaţii. Mie mi-a ieşit negativ, celelalte probe au ieşit pozitive pentru că trebuiau să iasă pozitive. Nu condamn conducerea laboratorului, ci doar un angajat care a fost undeva mituit. Ăsta este adevărul”, a declarat administratorul Conacului Polizu.
Totuşi, DSP a amendat restaurantul cu 5.000 de lei pentru că îi lipseau fişele medicale ale angajaţilor, documente obligatorii la dosarul angajaţilor. „Fişele medicale ale angajaţilor puteau să fie azi perfecte şi mâine angajatul se putea contamina. Dar nu a avut nimeni salmonella, că dacă era cu salmonella, se infectau sute de oameni, nu doar un om. Este un şantaj, pentru că o persoană al cărui nume nu-l cunoaştem vrea să-i dăm 8.000 de lei”, a mai spus administratorul afacerii.
„Toţi s-au îmbătat într-un hal, încât am crezut că trebuie să chem echipaje SMURD”
În plus, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a amendat la rândul ei conducerea conacului cu 2.000 de lei pentru „lipsa documentului de înregistrare sanitar-veterinară”. „Alerta de toxiinfecţie alimentară a fost închisă astăzi, 5 septembrie. În cauză, au fost incriminaţi nişte angajaţi purtători sănătoşi de salmonella. DSVSA a sancţionat unitatea pentru faptul că funcţiona fără documentul de înregistrare sanitar-veterinară. Din punct de vedere al condiţiilor de igienă, acestea sunt corespunzătoare”, a arătat dr. Gabriel Ciobanu, director DSVSA.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/nunta-cu-scandal-la-conacul-polizu-alerta-cu-salmonella-antaj-la-patron–138099.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.