spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Bãtrânã de 73 ani, acuzatã de fraudã la vot: “mi-e teamã cã îmi vor pune cãtusele pe mâini”

- Advertisement -

DE NECREZUT… Caz incredibil în judetul Vaslui. Aurica Decusearã, o bãtrânã de 73 ani din Vaslui, este acuzatã de politisti cã a votat de douã ori la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014. O datã la Scoala Nr. 5 din Vaslui si încã o datã în satul Cãuia, comuna Dealul Morii din Bacãu. Ambele voturi în aceeasi zi, în sectii de vot plasate la o distantã de circa 90 kilometri. Ciudat nu e însã doar acest lucru, ci si faptul cã în citatia prin care bãtrâna este chematã astãzi la audieri scrie cã ar avea vârsta de… 47 ani. Ca sã fie “tacâmul” complet, femeia spune cã, potrivit scretarului de la primãrie, listele electorale ar fi fost arse. De aproape un an de zile este purtatã pe drumuri si interogatã de politisti. Bãtrâna, bolnavã si cu o pensie din care trebuie sã îsi plãteascã patru împumuturi, se teme de turnura pe care o poate lua cazul. Îi este teamã cã îi vor pune “cãtusele pe mâini” sau îi vor da amendã.

Povestea bãtrânei cu dosar penal pentru fraudã la vot a început la alegerile din 2014, pe când se afla în Bacãu, comuna Dealul Morii, satul Cãuia. “Acolo am o casã rãmasã de la bãrbatã-miu. El a murit, iar în acea perioadã îi fãceam pomanã. Am votat acolo, iar cei de la politie spun cã am votat si aici, la Scoala Nr. 5, ceea ce nu e adevãrat. Nu aveam cum sã fiu si în Vaslui, dar si în Bacãu în acelasi timp. E drum lung de acolo pânã aici. Mi-au deschis dosar penal pentru fraudã la vot, iar din octombrie 2015 a venit mereu politia la mine acasã. La Cãuia m-au tinut o orã si ceva în drum, ca sã mã ducã cu masina de politie la sectie, le-am zis cã mã duc eu singurã pe jos. Unul dintre ei m-a întrebat cu cine am votat. E normal asa ceva? Stãtea toatã lumea si se uita de parcã am fãcut nu stiu ce. Au zis cã o sã vinã sã-mi punã cãtusele pe mâini. Da’ pe ce bazã? Sã-mi arate dovada cã eu am votat de douã ori si cã nu a iscãlit altcineva în locul meu? Pe citatie, CNP nu-i, nimica nu-i. La primãrie, secretaru’ mi-a spus cã listele au fost duse la topit. Atunci pe ce bazã mi-au fãcut mie dosar? Pe ce bazã mi-au trimis citatie?”, se întreabã bãtrâna.

“Mi-e fricã. Poate m-o trimite la puscãrie”

“Sã stie toatã tara, toatã lumea ce au fãcut ei cu mine. Eu, femeie de 73 ani, sã fiu purtatã pe drumuri… Când vãd masina politiei, fac roatã, cã acus vine dupã mine. N-am dat în cap, n-am furat, n-am omorât pe nimeni. De la 18 ani când am votat, niciodatã nu m-am gândit cã pot pãti asa ceva. Am votat si în spital, si pe tren si nu m-a întrebat nimeni vreo ceva. În citatie zice sã îmi iau un avocat, da’ eu am bani de asa ceva? Am o pensie de 900 lei, dar am si patru împrumuturi, douã la CAR si douã la bancã. În august m-am operat la ochi. N-am voie sã umblu prin soare, trebuie sã mã feresc. Pentru ce sã plãtesc eu? Am fãcut eu ceva? Sã plãteascã cine a semnat în locul meu sau cei care nu au fost atenti. Acu’ mã astept cã mi-o da vreo amendã sau m-o trimite la puscãrie. Mi-e fricã, am ajuns sã vorbesc singurã pe stradã, sã nu mai dorm noaptea”, spune temãtoare bãtrâna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.