spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Tupeu de gabor: “nu-mi permite Codul Deontologic, cã altfel ti-as crãpa toate mesele de cap”

- Advertisement -

Asta înseamnã sã fii mafiot!!

 

AGRESIVITATE… Patronul barului Mereutã îi acuzã pe doi politisti din Vaslui de abuz în serviciu: “m-au încãtusat, m-au aruncat în dubã ca pe un câine si m-au dus la sectie”. Unul dintre politisti l-a apostrofat: “Cine te crezi, mã? Te crezi smecher? Te crezi Alice? O sã tremure si rahatul în tine si n-o s-o mai arzi tu asa…”

 

CIRC MONSTRU…Scandal la Barul Mereutã din Vaslui! Patronul acestuia îi acuzã pe doi politisti de abuz în serviciu. Totul ar fi început în noaptea dintre 8 si 9 septembrie, când un echipaj de politie ar fi trecut pragul localului pentru a “reaminti” angajatilor cã au depãsit programul de functionare. I-au legitimat pe câtiva dintre clienti, dar si pe patronul barului: “mi-au cerut cartea de identitate, dar le-am spus cã nu o am si cã pot sã le dau datele mele, pentru cã le stiu pe de rost. N-am fost recalcitrant, nu am comentat, în schimb, ei m-au ridicat si m-au dus la sectie, lãsând astfel barul deschis, o pradã numai bunã pentru hoti”, a povestit George Mereutã. Bãrbatul îi acuzã pe cei doi politisti care l-a dus la sectie în noaptea respectivã de abuz în serviciu, pentru cã, spune el, nu aveau niciun motiv sã îl ducã la sectie, dar si de câteva “educative” (n.r. loviri) pe care i le-ar fi aplicat. De cealaltã parte a baricadei, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui precizeazã cã cei doi politisti s-au deplasat la fata locului în urma unui apel la 112 prin care un vecin reclamase volumul muzicii din bar. Totodatã, acesta precizeazã cã persoana în cauzã a fost dusã la sectie pentru cã refuzase sã se legitimeze si adusese injurii oamenilor legii. Cu toate acestea, George Mereutã a depus ieri, la Parchet, o plângere împotriva celor doi politisti, pentru abuz în serviciu.

Patronul barului este revoltat de modul în care politistii s-au comportat, mai ales cã, spune el, nu aveau niciun motiv sã-l ducã la sectie. Iatã varianta acestuia de poveste despre cum s-au petrecut lucrurile, în noaptea de 8 spre 9 septembrie. “La ora 00:15, ne-a “vizitat” un echipaj de politie. Eram singur în bar, îmi fãceam socotelile, fata angajatã plecase în bâlci, pentru cã i se terminase programul, închisesem localul, însã câtiva clienti rãmãseserã pe scãri, la o tigarã. A intrat echipajul de politie: <<Bunã seara, agent de politie Damian, un buletin vã rog!>>, <<Nu îl am, însã vã pot oferi datele>>, <<Doar n-o sã mã luati la sectie cã nu am buletin, vã po dat datele si verificati>>, <<Ba da, chiar o sã mergem!>>, iar atunci unul dintre politisti a venit în bar, m-a luat de brat, mi-a dat douã “educative” (n.r. lovituri cu cãtusele), iar a treia oarã a reusit sã le prindã (n.r. cãtusele). I-am întrebat: <<ce se întâmplã? Pentru ce mã luati?>>, <<Lasã cã vorbim la sectie>>, mi-au rãspuns. Pe la jumãtatea scãrilor, le-am spus cã nu e în regulã, cã barul rãmâne deschis. I-am întrebat <<rãspundeti voi pentru tot ce e aici?>>. Niciunul nu a rãspuns. Mã tot împingeau spre masinã, iar când am ajuns, m-au aruncat ca pe un câine în dubã si au închis usa”, povesteste George Mereutã.

“Te crezi smecher, mã? O sã tremure si rahatul în tine si n-o s-o mai arzi tu asa”

“M-am abtinut sã nu zic vreo ceva, am zis sã tac, cã i-as fi provocat mai tare. Mi-au fãcut proces verbal si m-au tinut vreo douã ore cu cãtusele la mânã, desi i-am rugat sã mã elibereze cã mi-au amortit si mã doare. În timp ce politistul Damian fãcea procesul verbal, celãlalt politist, Paul Neamtu, m-a întrebat <<Cine te crezi, mã? Te crezi smecher? Te crezi Alice? Nu-mi permite Codul Deontologic, cã altfel ti-as crãpa toate mesele de cap>>. Am rãmas mascã. De când Alice este folosit ca etalon în politie? M-a amenintat cã îmi închide crâsma. Damian: <<mã, tu te crezi smecher? Eu am fost politist în
Franta, acolo smecheri, nu tu… O sã tremure si rahatul în tine si n-o sã mai arzi tu asa>>. Nu am comentat, n-am zis nimic, i-am lãsat sã-si facã damblaua. Nu am fost recalcitrant, nu m-am opus arestãrii, ridicãrii, nu am fãcut scandal nici în masinã, nici la sectie… Ei, în schimb, m-au bruscat, mi-au insultat sotia, m-au ridicat degeaba si au lãsat barul deschis. Am convingerea si certitudinea cã legea nu le permite asa ceva. Dacã nu m-au lãsat sã închid localul, trebuiau sã-l încuie ei si apoi sã îmi aducã cheile la sectie. Mi se pãrea normal, pentru cã dacã nu era lume care sã mã cunoascã, puteam sã-mi gãsesc localul devastat, jefuit, ars. Totul pentru simplul fapt cã nu aveam buletinul la mine”, a precizat acesta.

“Recunosc cã am <<piscat>> putin volumul”

Bãrbatul spune cã existã posibilitatea ca la mijloc sã fie un conflict personal, dar nu îsi poate explica de la ce o fi pornit: “cu Damian, mã cunosteam înainte, ne salutam, dar vãd cã i-a sãrit tandãra asa deodatã, cã vrea sã îmi închidã barul. Posibil sã se fi supãrat de la o glumã pe care am fãcut-o eu cu el la un moment dat, când l-a întrebat <<Ce faci, p***ane, ai ajuns pe Radar?>>, iar el s-a uitat în jur si <<Eu? Cu mine ai vorbit?>>. Nu stiu dacã gluma asta o fi avut vreun rol, dar tot ce e posibil… Recunosc cã în seara respectivã, între 22:30 si 23:00, s-a “piscat” putin volumul, dar nu stiu dacã bâlciul a deranjat mai putin într-o sãptãmânã decât am deranjat în jumãtate de orã”.

Varianta politiei: “a refuzat sã se legitimeze si a adus injurii politistilor”

Politistii spun însã cã acesta nu ar fi fost atât de linistit. “În noaptea de 8 spre 9 septembrie, am primit un apel la 112 cã la barul Mereutã volumul muzicii perturbã linistea si ordinea publicã. Un echipaj de politie s-a deplasat la fata locului, au legitimat persoanele prezente, însã patronul barului a refuzat sã prezinte cartea de identitate. Acesta a fost recalcitrant si a adus injurii politistilor, drept urmare s-au vãzut nevoiti sã îl ducã la sectie. A fost sanctionat contraventional cu suma de 1500 lei”, a precizat purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.