spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

ACORD între Guvern şi transportatori. Protestul de joi, amânat, după ce Executivul a acceptat să ÎNGHEŢE tarifele RCA

- Advertisement -

Guvernul a fost de acord cu modificarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă publicat recent de Ministerul Finanţelor, acceptând să îngheţe tarifele asigurărilor auto obligatorii (RCA) timp de şase luni,a anunţat premierul Dacian Cioloş, la în debutul şedinţei de Guvern de miercuri. Transportatorii au renunţat astfel la protestul anunţat pentru joi, 15 septembrie.

Astazi aveam pe ordinea de zi o ordonanta de urgenta cu referire la regimul asigurarilor auto obligatorii (RCA). Sunt discutii care treneaza pe acest subiect de la inceputul anului. O situatie care nu a fost creata de Guvern si care nu depinde de Guvern. ASF are responsabilitatea de a supraveghea institutiile de asigurari obligatorii. Acolo ar fi trebuit luate masuri pentru a se evita situatia in care am ajuns acum.

Dupa mai multe discutii am ajuns la concluzia ca solutia cea mai buna si cea mai rapida pentru a rezolva aceasta problema este o propunere de OUG care include foarte multe dintre propunerile facute de transportatori. In momentul de fata este responsabilitatea Guvernului sa adopte acest proiect de OUG pentru a evita blocarea drumurile in Romania”, a declarat premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a mai precizat că pentru a rezolva problema pe termen scurt, OUG referitoare la RCA va prevedea înghețarea prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/transportatorii-renunta-la-protestul-de-joi–guvernul-ar-fi-acceptat-sa-inghete-tarifele-rca_314289.html#ixzz4KGAfoYyN

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.