spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Putin atacă SUA pe toate fronturile! Ce intenționează să lanseze

- Advertisement -

Rusia intenţionează să lanseze ”Oscarurile Eurasiei”, o ceremonie anuală de decernare a unor premii cinematografice, al căror scop nu este însă acela de ”a lupta contra Hollywoodului”, informează publicaţia americană The Hollywood Reporter.

”Eurasia reprezintă o parte uriaşă a lumii, care merită mai multă atenţie decât atrage astăzi”, a declarat Nikita Mihalkov, un regizor premiat cu Oscar, preşedintele Sindicatului Cineaştilor Ruşi şi directorul Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, pentru agenţia de presă RIA Novosti. ”Însă acest proiect nu este o încercare de a lupta împotriva Hollywoodului”, a adăugat cineastul rus, potrivitNews.ro.

Nikita Mihalkov a făcut această declaraţie în Crimeea – o peninsulă din Marea Neagră pe care Rusia a anexat-o în urmă cu doi ani -, la ediţia inaugurală a Festivalului de Film ”Eurasian Bridge”, un eveniment conceput pentru a deveni rampa de lansare pentru ”Oscarurile Eurasiei”.

Toate festivalurile cinematografice majore din Rusia sunt finanţate de guvern, iar noile premii urmează să obţină la rândul lor finanţare de la statul rus.

Potrivit cineastului Nikita Mihalkov, filme din ţări precum Coreea de Sud, India şi Pakistan vor fi proeminente la ”Oscarurile Eurasiei”.

”Acesta este un cinema veridic, ce provine din ţări în care există probleme sociale şi politice. Cinematografia din ţările cu probleme este mai puternică”, a spus cunoscutul regizor rus.

”Soare înşelător”, un lungmetraj regizat de Nikita Mihalkov, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin” în 1995. Acelaşi film a câştigat Marele premiu al Juriului şi Premiul Juriului Ecumenic la Festivalul de la Cannes în 1994. Cineastul rus mai are în palmares două nominalizări la premiile BAFTA şi trei nominalizări la trofeul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Recent, Nikita Mihalkov s-a plâns în mai multe interviuri în legătură cu ”tratamentul incorect” de care au parte filmele ruseşti la gala premiilor Oscar.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/putin-ataca-sua-pe-toate-fronturile-ce-inten-ioneaza-rusia-sa-lanseze_1988398.html#ixzz4M2ABd1X7
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.