spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Scandal de proportii în PMP: Bichinet îl executã pe huseanul Bitu. Partidul lui Bãsescu este în colaps la Vaslui!

- Advertisement -

DICTATORUL BICHINET… S-a lãsat cu scandal, ieri, în sedinta Biroului Executiv judetean al PMP Vaslui, în urma cãreia s-au ales persoanele care vor candida la Camera Deputatilor si Senat, din partea acestui partid. Abia ajuns presedinte de organizatie, Corneliu Bichinet procedeazã ca în vremurile României Mari si bate cu pumnul în masã, cerând ca toatã lumea sã i se supunã si fãrã sã se consulte cu cineva. Deranjat, probabil, de faptul cã la conferinta de presã de vineri a fost corectat de prim-vicepresedintele organizatiei judetene, huseanul Cosmin „Bitu” Filip, Bichinet s-a comportat mizerabil si i-a aplicat acestuia o corectie mârlãneascã. „Înainte de sedintã, am vorbit cu dl. Bichinet, care mi-a spus sã stau linistit, cã voi fi trecut pe locul doi de la deputati. În timpul sedintei, m-a anuntat, spre stupoarea mea, pe locul trei, dupã Ionel Spiridon, de la Bârlad. Ce mod de lucru este acesta? Sã fie clar: pentru mine, locurile doi si trei erau si sunt egale în listã la Camera Deputatilor. Mã deranjeazã faptul cã una am vorbit înainte de sedintã si alta s-a fãcut. Metehnele comuniste dispar greu, probabil în generatii”, spune Filip. Acesta a refuzat sã fie trecut în lista pentru Camera Deputatilor, din partea PMP, însã a lansat câteva provocãri la adresa noului presedinte judetean, la care asteaptã rãspunsuri concrete, spunând cã nu va pleca din Miscarea Popularã dupã gestul fãcut de Bichinet.

Nici nu s-a uscat bine semnãtura pe numirea sa ca presedinte de organizatie judeteanã PMP, cã Bichinet face primele actiuni menite sã distrugã acest partid. Ieri, la sedinta de alegeri pentru Camera Deputatilor si Senat s-a petrecut un incident extrem de grav, care demonstreazã modul în care întelege sã facã politicã fostul vicepresedinte de Consiliu Judetean. Anuntat de Bichinet cã va fi trecut pe pozitia a doua în lista pentru Camera Deputatilor, numãrul doi în PMP Vaslui, prim-vicepresedintele Cosmin Filip a fost executat public de noul presedinte, fiind trecut pe pozitia a treia în listã. Pe pozitia secundã în listã, în spatele lui Bichinet, a ajuns necunoscutul Ionel Spiridon, un politician de 2% în Bârlad, la alegerile din varã, în timp ce organizatia lui Filip a obtinut cele mai bune rezultate pe judet. Cu toate acestea, Bichinet s-a gândit sã actioneze, la alegerile de ieri, cum stie el mai bine: cu minciuni si amenintãri. Înainte de sedintã, Bichinet a avut o discutie cu Filip, asigurându-l cã, în calitatea sa de prim-vicepresedinte, va fi trecut pe a doua pozitie în lista pentru Camera Deputatilor. Fãrã sã fie de fatã vreun reprezentant PMP regional sau national, Bichinet si-a fãcut numãrul. La anuntarea listei pentru deputati, pe pozitia a doua l-a anuntat pe Spiridon, în timp ce Filip a fost trecut pe pozitia a treia. „Domnule presedinte, vã multumesc pentru onoarea pe care mi-o faceti, sã mã treceti pe pozitia a treia în listã. Din pãcate, nu voi putea onora gestul dumneavoastrã deosebit, am copil mic de crescut si cred cã nu m-as ridica la înãltimea asteptãrilor pe care le aveti de la mine”, a spus Cosmin Filip, ironic. Dupã ce a acceptat toate deciziile luate la Bucuresti, cu schimbarea conducerii organizatiei judetene si tot tacâmul, dupã ce a muncit pentru partid în timp ce Bichinet se lupta în PNL, iatã cã Filip este executat politic de un om fãrã scrupule. Un om care a trecut pe la multe partide si, peste tot pe unde a fost, a avut aceeasi atitudine: „Eu sunt seful, eu vã dau afarã pe toti, dacã suflati în fata mea, nu mã consult cu nimeni, eu iau deciziile cele mai bune”. „Este un dictator acest personaj”, au spus mai multe persoane care au participat la sedintã, imediat dupã reuniune.

Provovcãrile lui Filip, pentru Bichinet: „Dacã tot spune cã aduce 30.000 de voturi, de ce nu candideazã la Senat?”

Prim-vicepresedintele PMP Vaslui Cosmin Filip este un om corect, a plecat din PNL tocmai din cauza unor atitudini dictatoriale si dispretuitoare, muncind din greu la partidul lui Bãsescu. A avut cele mai bune rezultate pe judet, însã, iatã, Bichinet vine si îl face zob, preferând un politician de la Bârlad, care are „meritul” de a fi vãruit un sediu de partid în oras si de a fi strâns 2.000 de semnãturi pentru alegerile parlamentare. Atât si nimic mai mult. Filip nu s-a revoltat, asa cum au fãcut zeci de alti membri, de venirea lui Bichinet în fruntea PMP, considerând cã trebuie sã tragã pentru partid. Însã, din motive greu de înteles, ieri Bichinet si-a dat arama pe fatã si l-a pus la zid. De altfel, tot ieri, Bichinet a cerut tuturor celor înscrisi pe listele la Senat si Camera Deputatilor sã-si prezinte realizãrile, fapt pentru care Filip vine si îi lanseazã colegului de partid o mare provocare. „Eu nu contest realizãrile dlui Corneliu Bichinet, a fost în Parlament si în conducerea acestui judet timp de trei mandate, ca presedinte si vicepresedinte de Consiliu Judetean. Îl provoc, însã, în calitatea mea de prim-vicepresedinte, în contextul în care domnia-sa vine si ne cere sprijinul, sã ne spunã concret ce a fãcut pentru judetul Vaslui, ce plus-valoare a adus pentru Vaslui cât timp a fost parlamentar sau în conducerea CJ, din 2000 încoace. Sã spunã populatiei acestui judet ce a fãcut, concret: câte drumuri a fãcut, câte poduri, ce proiecte a gândit si dus la capãt. Sã ne spunã de ce îsi doreste un nou mandat de parlamentar. Îl mai provoc pe dl. Bichinet, dat fiind cã se laudã cã are în spate 30.000 de voturi, sã candideze pe locul I la Senat, pentru cã, astfel, demonstreazã cã are valoare, nu sã se ascundã în spatele unui loc la deputati, sperând cã va prinde ceva la redistribuire. Dacã este atât de puternic, sã tragã pentru Senat, pentru cã dacã iese domnia-sa acolo avem si un post de deputat asigurat”, spune prim-vicepresedintele PMP. Acesta mai crede cã si vârsta este un factor important în alegerea locului la Parlament: „Vârsta domnului Bichinet îi permite sã intre în campanie pentru Senat, vârsta mea îmi permite abia pentru locul de la deputati. Nu am avut idei preconcepute, dupã cum scria presa sau ce spuneau altii despre dl. Bichinet. Am ajuns sã înteleg cã e foarte greu, poate e nevoie de generatii, pentru a scãpa de mentalitãtile comuniste, pentru cei care au condus judetul Vaslui atâtia ani. Este nevoie de schimbare, tinerele generatii spun asta”, mai spune Filip. Rãmâne de vãzut dacã Bichinet îi va rãspunde tânãrului sãu coleg de partid, care anuntã cã nu e supãrat pe faptul cã a fost trecut pe pozitia a treia în listã, mai ales cã a si refuzat aceastã nominalizare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.