spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Fratele mai mare a scãpat-o de abuzurile tatãlui

- Advertisement -

CALVAR…Pentru o minorã din Vutcani viata a devenit un calvar dupã ce mama ei a divortat, sãtulã de bãtãile sotului. Femeia a plecat la muncã în Italia si cei doi copii, un bãiat de 17 ani si o fetitã de 11 ani, au rãmas în grija tatãlui. Nu si-a închipuit cã, în urma ei, îsi lasã cei doi copii pe mâna unui monstru. Costicã Todeilã a încercat, în repetate rânduri, sã-si abuzeze sexual copila, dar, de fiecare datã, fata a scãpat si datoritã interventiei fratelui ei mai mare. Pentru acest lucru, tânãrul a fost bãtut si amenintat cu cutitul de propriul sãu tatã. Conform unor surse din anchetã, Todeilã nu a întretinut raporturi sexuale cu copila. În schimb, a mângâiat-o, de mai multe ori, pe sâni si în zonele intime. Dupã ce a aflat de calvarul prin care trece fetita ei, mama s-a adresat politiei. Adus în fata anchetatorilor, Todeilã neagã orice acuzatie. Cu toate acestea, ceea ce sustine bãrbatul este contrazis de douã expertize psihologice care confirmã cã minora a fost supusã unor abuzuri sexuale.

Divortul apãrut în familia Todeilã din satul Posta Elan, comuna Vutcani, a transformat viata celor doi copii ai familiei într-un cosmar. Dupã divort, femeia a plecat sã munceascã în Italia si si-a lãsat copiii, o fatã de 11 ani si un bãiat de 17 ani, în grija tatãlui. Rãmas singur, Grigore Costicã Todeilã si-a obligat fiul cel mare sã renunte la scoalã si l-a pus la muncã. Pe fetitã a încercat de mai multe ori sã o abuzeze sexual, dar nu a reusit. De fiecare datã copila a avut noroc de fratele mai mare care intervenea chiar dacã tatãl se rãzbuna si îl bãtea. Mai mult, bãrbatul si-a amenintat fiul si cu cutitul. Toatã aceastã dramã a acestor copii dureazã de mai bine de trei ani, de când mama lor a decis sã-i lase si sã plece în Italia. „A divortat pentru cã era si este un om exterm de violent. Si-a bãtut copiii, mai ales pe cel mare, de nenumãrate ori. Pe nevastã-sa a alergat-o cu druja sã o omoare”, povestesc oamenii din sat. Mai mult, am aflat cã nu este prima datã când Todeilã are un comportament deviant. În urmã cu ceva timp acesta ar fi încercat sã abuzeze sexual fiica unei concubine. Cât despre modul în care bãrbatul a înteles sã se poarte cu proprii copii, totul a iesit la ivealã astã-varã, atunci când mama lor s-a întors acasã. Atunci fata a plecat de la tatãl ei si s-a dus la ea. I-a spus femeii, cu lacrimi în ochi, cã nu se va mai întoarce la tatã si cã vrea sã stea cu ea. I-a povestit chinurile la care a fost supusã, astfel cã femeia a decis sã-si ducã fetita la un psiholog. Dupã consult, concluzia specialistului a fost clarã: „sunt confirmate semne de abuz sexual de cãtre tatã”.

Todeilã nu recunoaste nimic

Dupã acest episod, mama copilei s-a adresat politistilor si a fãcut o plângere. Fata a fost supusã unei noi evaluãri psihologice care a confirmat cã fata a fost supusã unor abuzuri sexuale. Astfel, cazul a intrat în atentia unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. „La Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Vaslui a fost deschis un dosar în care se fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de corupere sexualã. Suspect în acest caz este un bãrbat de 48 de ani, tatãl victimei”, au declarat oficialii politiei vasluiene. Tatãl incestuos a fost prezent, zilele trecute, la audieri, dar, în fata anchetatorilor, nu a recunoscut nimic. Asta si în conditiile în care doi psihologi au spus acelasi lucru: sunt semne clare cã fata a fost supusã unor abuzuri sexuale din partea tatãlui. Si, chiar dacã nu a existat contact sexual pentru cã fratele mai mare a reusit sã-si scape, de fiecare datã, sora, din mâinile tatãlui, surse din anchetã spun cã acesta i-ar fi mângâiat sânii si zonele intime de mai multe ori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.