spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Liceenii-apicultori de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi!

- Advertisement -


BRAVO! Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Husi este mândru de cei 19 liceeni ai sãi, care pot fi declarati apicultori cu acte în regulã! Integrati într-un program generos al organizatiei World Vision, elevii s-au purtat exemplar în cadrul cercului de apiculturã, primind gratuit 4 stupi, cu care sã punã bazele, de ce nu, unui viitor profitabil în domeniu. Ieri, reprezentantii World Vision au venit la Husi, ba au fãcut chiar si o vizitã acasã la câtiva dintre tinerii apicultori. Profesorul Eugen Partene s-a declarat mândru de copiii cu care a lucrat la acest proiect. “A fost o muncã fãcutã cu drag. Am avut si noroc de niste copii superbi, care s-au încadrat în cerinte si totul a evoluat perfect. Îi felicit pe toti cei care s-au ocupat de acest program”, a spus profesorul Eugen Partene.

“Noi, împreunã cu alte organizatii, într-un consortiu, avem un program care îsi propune sã ajute liceele agricole, pentru a oferi un învãtãmânt de calitate si, în special, stagii de practicã interesante, inovatoare pentru copii. În cadrul acestui program, avem un parteneriat cu Colegiul Agricol din Husi. Noi, în urmã cu un an, am sprijinit înfiintarea aici a unui cerc de apiculturã. Copiii au fost foarte interesati! Am avut, initial, 25 de copii la cercul de apiculturã. În final, au rãmas 19, pentru cã au fost niste criterii serioase de selectie si am vrut sã lucrãm cu copii responsabili si seriosi. În varã am facilitat organizarea unui stagiu de practicã la o fermã apicolã din Solesti, unde copiii au petrecut 2 sãptãmâni cu o familie de antreprenori care trãiesc – si trãiesc bine! – din apiculturã. Au învãtat practic ceea ce stiau din teoria de la clasã, iar la final, World Vision le-au donat câte 4 stupi, în asa fel încât ei sã poatã aplica chiar de a doua zi ceea ce au asimilat timp de un an. În acest acest moment stupii sunt în gospodãria fiecãrui elev”, a precizat reprezentanta World Vision, Crenguta Barbosu, managerul de proiect.

Entuziasti, liceenii si-au spus opiniile!

“Eu chiar mi-am dorit sã fac parte din acest cerc de apiculturã. Am învãtat foarte multe lucruri despre apiculturã, pe care le-am pus în practicã, la ferma de la Solesti, la domnii Bodescu. Ne-am înteles bine cu totii, a fost o colaborare bunã între noi. Am acasã 4 stupi. Zilnic am avut grijã de ei, le-am fãcut albinelor pregãtirea de iarnã, totul e foarte bine”, a spus Obreja Ilie Florin. “Foarte interesant a fost totul si, pentru mine, a fost chiar o provocare, întrucât nu am pe nimeni care sã se ocupe cu apiculturã sau cu agriculturã, în general. Dar mã descurc! Nu-mi ia mult timp sã am grijã de albine, întrucât nimic nu este dificil, atâta timp cât îti place ceea ce faci”, a fost de pãrere si eleva Popa Lidia Cristina. “Mã bucur cã am fãcut parte din acest proiect de apiculturã. Mi-am dorit sã particip, întrucât pãrintii mei au si ei stupi si sunt apicultori, lucru care m-a ajutat. Învãtând lucruri noi în cadrul cercului de apiculturã, eu mi-as dori sã devin un apicultor la fel de bun ca pãrintii mei”, a sustinut Onofrei George Sorin, un alt membru al cercului de apiculturã. “Fac parte din proiectul World Vision, de care sunt foarte multumit. Am intrat în acest proiect, vrând sã fac lucruri noi. Îmi place apicultura si voi încerca sã dezvolt o afacere în acest sens, întrucât se poate obtine profit dintr-o activitate care protejeazã mediul”, a fost de pãrere si Sefca Ronaldo Alexandrude, de asemenea, unul dintre elevii activi în proiectul World Vision.

“Am avut si noroc de niste copii superbi, care au vrut sã învete apiculturã”

“Sunt superbi copiii! Au fost excelenti în cadrul proiectului. Am început cu 35, dar am rãmas cu 19, cei care si-au dorit cu adevãrat sã fie apicultori. Pentru mine, în calitate de coordonator, a fost o muncã fãcutã cu drag, pentru cã, atunci când îti place ceea ce faci, lucrurile merg foarte bine. Am avut si noroc de niste copii superbi, care s-au încadrat în cerinte si totul a evoluat perfect. Au primit fiecare câte 4 stupi gratuit, cu tot ce trebuie si, iatã, au stiut sã facã apiculturã cu stupii lor. Este frumos si interesant acest program si îi felicit pe toti cei care s-au ocupat de el.” , a declarat profesorul Eugen Partene, coordonatorul cercului de apicultura, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.