spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Bordeianu e nesimtit: a bãgat în spital zeci de membri PNL, veniti la o lansare de candidati! (foto)

- Advertisement -

MATERIAL DE PROPAGANDA

TUPEU…Este pentru a doua oarã, în mai putin de zece luni, când Ionel Bordeianu, fostul sindicalist de la Termica, un incompetent cu facultãti fãcute pe la subsoluri, ajuns director la Casa de Culturã din Vaslui, doar pentru cã este membru PSD, îsi bate joc de actiunile liberalilor. Ca si în martie a.c., când Alina Gorghiu, pe atunci copresedinte PNL, a fost la un pas de un avort, din cauza curentului si a frigului de pe scenã, ieri, Bordeianu a avut aceeasi atitudine si a bãgat în spital zeci de oameni veniti la lansarea candidatilor liberali la alegerile parlamentare. În timp ce afarã erau 12-13 grade Celsius, în sala Casei de Culturã erau maxim 7 grade. Pentru cei de pe scenã, în schimb, la fel ca în martie!, a fost un cosmar. „Era un curent si un frig incredibil, fluturau perdelele. Temperaturi aproape de înghet, bãtaie de joc! Nu-mi mai simt picioarele, am amortit de frig”, se plângea Alexandru Nechifor, unul dintre candidatii PNL, dupã lansarea oficialã. Multi dintre cei care au stat pe scenã au spus cã se duc direct la farmacie sau la spital, pentru cã se simteau foarte rãu, dupã bãtaia de joc la care au fost supusi de Bordeianu. Culmea, cu câteva zile înainte, la un bal al bobocilor, incompetentul director al Casei de Culturã a putut sã încãlzeascã sala cât de cât, semn cã a tratat actiunea politicã de ieri ca pe o rãzbunare a PSD fatã de principalul adversar politic de la aceste alegeri.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a participat, duminicã, la lansarea candidatilor liberali din judetul Vaslui la alegerile din 11 decembrie. La sediul organizatiei judetene a PNL, Gorghiu a spus cã prezenta sa în Vaslui este legatã de un adevãrat tur de fortã pe care îl întreprinde în toatã Moldova, pentru a lua pulsul filialelor judetene si a lansa, în mod oficial, candidatii la parlamentare. „Sunt multumitã cã, la Vaslui, avem o listã foarte bunã, candidati cunoscuti si respectati în profesiile din care provin, oameni care vor reprezenta interesele judetului în Parlamentul României. Din pãcate, trebuie sã recunosc cã este un decalaj foarte mare între zona Moldovei si cea a Ardealului, rezultatul unor decizii politice de ani de zile care cad în sarcina PSD. Sper cã voi trãi în Moldova un moment istoric la aceste alegeri: sã vãd cum dispare dependenta acestei zone de PSD. Cred cã ajutoarele sociale nu vor mai face diferenta în aceastã zonã si oamenii vor vota PNL, partidul care vrea sã creeze locuri de muncã, bunãstare si o infrastructurã care sã lege Moldova de celelalte zone ale tãrii”, a spus Gorghiu. S-a discutat si despre mediatizata autostradã dintre Iasi si Târgu Mures, pentru care, s-a spus, premierul Ciolos a alocat fonduri substantiale pentru studiul de fezabilitate. PNL va obtine, la Vaslui, un rezultat mult mai bun ca la locale, crede Alina Gorghiu. „Vom spune oamenilor despre proiectele noastre, care se pot realiza si pot aduce bunãstare. Vom construi 910 imobile, de câte 200.000 euro fiecare, în care vor locui medici si vor fi laboratoare de analize medicale. Avem si proiecte pentru forta de muncã de la Vaslui, pentru cã marea problemã a judetului este lipsa investitiilor. Locurile de muncã din judetul Vaslui nu sunt bine plãtite, plus cã, odatã cu desfiintarea scolilor profesionale au dispãrut si meseriile cerute pe piatã. De aceea, multi tineri din judetul Vaslui au ajuns sã plece în strãinãtate”, a spus Gorghiu, la conferinta de presã. Liderul PNL crede cã nici PMP si nici ALDE nu vor accede în Parlament, din cauza problemelor de credibilitate ale liderilor, Traian Bãsescu, respectiv Cãlin Popescu Tãriceanu.

Bãtaie de joc la maxim: sala Casei de Culturã era înghetatã. Nici mãcar mizeria de pe jos nu a strâns-o incompetentul de Bordeianu!

Au fost si incidente în timpul lansãrii de la Casa de Culturã de la Vaslui. Organizatorii actiunii au acuzat conducerea institutiei de faptul cã nu s-a fãcut curãtenie în salã, înaintea lansãrii oficiale, iar frigul din interior era cu adevãrat de nesuportat. Pe scenã, perdelele fluturau în toate directiile, fiind un curent incredibil de la usile lãsate întredeschise. Au venit la lansare în jur de 500 de persoane, care au umplut sala Casei de Culturã din Vaslui. Primul chemat la microfon a fost primarul de la Tãcuta, Ionel Florin, însã acesta nu si-a fãcut aparitia la lansare, fiind „ocupat” cu probleme mai importante decât discutiile cu colegii de la PNL… A vorbit, în schimb, primarul de la Vetrisoaia, Corneliu Stângã. „Cred foarte mult în programul de guvernare al PNL, pentru judetul Vaslui. Trebuie sã sustinem lista de candidati ai partidului, pentru cã avem proiecte si programe care sã creeze locuri de muncã”, a spus Stângã. Si primarul Bârladului, Dumitru Boros, a fãcut apel la unitate cãtre membrii PNL Vaslui. „Noi, toti liberalii vasluieni, trebuie sã ne mobilizãm si sã trimitem cât mai multi parlamentari, la Bucuresti. În martie 2016, am spus cã Bârladul va fi prima zonã liberã de neocomunism si m-am tinut de cuvânt. Sã demonstrãm acum tãrii cã se poate face schimbarea si la Vaslui! Vã chem sã facem echipã împreunã, la aceste alegeri”, a spus Boros.

Oana Iovu, un discurs la obiect

„Reprezentant al noului val în politica vasluianã”, asa cum a fost prezentatã avocata Oana Iovu, candidata PNL la Camera Deputatilor, aceasta a cerut colegilor din organizatia liberalã sã facã front comun împotriva PSD. „Am auzit la unii politicieni cã îsi vor România înapoi. Eu le spun cã România nu este numai a lor, este a tuturor celor care îsi doresc o schimbare. Este momentul sã spunem „Vasluiul înainte”. Este momentul sã lãsãm în urmã PSD-ul lui Buzatu si clanul creat acolo, care ne-a tinut în sãrãcie timp de 26 de ani. Sunt nouã în politicã si le multumesc colegilor pentru încrederea acordatã, atât de la nivel central, cât si la nivel local. Promit cã nu vã voi dezamãgi. M-am luptat cu Guvernul Ponta, pentru abuzurile comise la Pungesti, în timp ce Dumitru Buzatu fãcea si el abuzuri asupra acelor oameni. A trecut vremea pomenilor. Fiti alãturi de echipa PNL, sã scoatem judetul Vaslui din sãrãcie. Dumnezeu sã ne ajute”, a spus Oana Iovu. Si Daniel Olteanu, candidat la Camera Deputatilor din partea PNL Vaslui, a atacat în termeni duri clica pesedistã. „E frig, e tare frig în salã. Cred cã directorul pesedist de aici ne considerã nedemni de lumea lor. Aceste alegeri sunt despre douã lumi: una care trãieste în coruptie si minciunã, cum este PSD-ul, si cealaltã care doreste schimbarea, PNL. Noi suntem de partea bunã a lucrurilor. Nu vreau pensie specialã pentru parlamentari, concurãm cu partidul care a fãcut aceste legi speciale, pe care le consider o jignire la adresa vasluienilor. Judetul Vaslui nu este un judet de categoria a doua, oamenii de aici meritã sã trãiascã în conditii bune”, a spus Olteanu.

La final, multi liberali au cerut sã facã selfie-uri cu Alina Gorghiu. Unii s-au fotografiat chiar si la statuia lui Stefan cel Mare!

Senatorul Nelu Tãtaru, presedintele organizatiei judetene PNL, candidat la Senatul României, a acuzat si el frigul din sala Casei de Culturã, spunând cã „din pãcate, ne-am obisnuit cu frigul din acest judet, în care Buzatu, Mihalachi sau Bichinet au acces la cotele de lemne, iar oamenii sãraci trãiesc în conditii greu de imaginat”. „Acum doi ani, am demonstrat cã Vasluiul este în fruntea schimbãrilor, alãturi de Klaus Iohannis. Acum un an de zile, Dacian Ciolos a arãtat cã poate face într-un an cât nu au fãcut cei dinaintea lui în trei ani. Vedem la Vaslui o sãrãcie lucie, tinerii pleacã afarã si mã sunã sã mã întrebe de operatiile pãrintilor si dacã se va schimba ceva în tarã. Le spun sã dea sansa PNL-ului de a face ceva pentru tarã”, a mai afirmat Tãtaru. La final, Alina Gorghiu a cerut celor prezenti sã transmitã în tot judetul mesajul Partidului National Liberal, care doreste schimbarea situatiei din judetul Vaslui, „sã nu cãdem în capcana minciunilor de tot felul pe care le lanseazã PSD”. „Moldova, judetul Vaslui, vor scrie istorie la aceste alegeri. Vãd un electorat la dvs. care s-a sãturat de minciunile celor de la PSD. Spuneti tuturor cã PNL va da o lege prin care salariile tuturor functionarilor publici vor creste cu 30-40%, nu pentru o anumitã categorie, asa cum face PSD. Nici pensionarii nu mai trebuie sã fie monopolul PSD si le spunem de pe acum cã vom da o lege prin care nicio pensie sã nu mai fi impozitatã”, a spus presedintele PNL. Am remarcat cã, înainte de a lua cuvântul, pentru a contracara frigul si curentii de aer de pe scenã, liderul liberal se foia mereu în scaun. La final, înainte de a pleca spre Iasi, Alina Gorghiu s-a fotografiat cu zeci de liberali, inclusiv în fata statuii lui Stefan cel Mare, din centrul civic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.