spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Culmea braconajului: CRE, reclamat la 112 pentru ca strange plasele ilegale de pe apele Bacaului

- Advertisement -

O situatie cel putin ciudata s-a petrecut vineri dupa-amiaza, 25 noiembrie, pe Lacul Beresti Bacau, arie naturala protejata aflata in custodia Centrului Regional de Ecologie Bacau: braconierii piscicoli au sunat la 112 pentru a-i reclama pe voluntarii ecologisti ca… le strang plasele.

Aflate, ca de obicei, in actiune de monitorizare, echipele CRE Bacau au descoperit peste 1 500 metri plase monofilament si alte doua plase cu crotalii ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura) intinse illegal in apele Lacului Beresti, dupa ridicarea acestora, pestii fiind eliberati.

Desi proprietarii plaselor au vazut barcile CRE Bacau, acestia au fugit, nevrand sa stea de vorba cu voluntarii. La scurt timp dupa terminarea actiunii, in timp ce se intorceau la baza, nu mica le-a fost mirarea ecologistilor cand, cu semnalele sonore aprinse sI girofar, autoturismul acestora au fost “tras pe dreapta” de echipaje ale politiei.

“Echipajul politiei ne-a informat ca au primit o reclamatie prin 112 ca am fi furat plasele pescarilor comerciali. Persoana care ne-a reclamat este membru al Asociatiei de Pescuit Comercial si ne este, de altfel, cunoscuta noua, dupa ce, in primavara acestui an, a mai fost descoperita practicand pescuitul ilegal tot pe Lacul Beresti.

sursa: http://www.desteptarea.ro/culmea-braconajului-cre-reclamat-la-112-pentru-ca-strange-plasele-ilegale-de-pe-apele-bacaului/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.